Suomen Pakkaustuottajat Oy

Suomen Pakkaustuottajat Oy mukana PacTec-messuilla 13.–14.3.

Jaa

Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) on mukana pakkaus- ja materiaalinkäsittelyalan PacTec-messuilla, jotka järjestetään 13.–14.3.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma kokoaa jälleen alan ammattilaiset yhteen ja ajankohtaisten kysymysten ääreen. SPT toivottaa yritysten sekä median edustajat tervetulleiksi osastolle 3c49.

Keskiviikkona 13.3. klo 10.30 messujen PacTec Stagella kuullaan SPT:n oma messupuheenvuoro Finnish consumer plastic packaging recycling in Site Zero. Sen pitää kumppaniyritys Svensk Plaståtervinning Ab:n (SPÅ) toimitusjohtaja Mattias Philipsson.

Svensk Plaståtervinning Ab on Ruotsin johtava muovipakkausten kierrättäjä. Sen Site Zero on maailman suurin ja tehokkain muovipakkausten lajittelu- ja kierrätyslaitos, jonka tavoitteena on myös hiilineutraalius. SPT tekee yrityksen kanssa yhteistyötä kuluttajamuovipakkausten kierrätyksessä ja edistää Suomen muovinkierrätystavoitteiden vastuullista saavuttamista.

Mattias Philipsson ja SPT:n toimitusjohtaja Pekka Tommola ovat paikalla tavattavissa sekä haastateltavissa ennen ja jälkeen esityksen keskiviikkona klo 9–10 ja klo 11–12.

SPT tarjoaa tietoa, opastusta ja palvelua tuottajavastuun hoitoon

Tuottajavastuun säännökset ja käytännöt ovat muuttumassa, joten yritysten tulee nyt aktiivisesti huolehtia oma tuottajavastuusopimuksensa ajan tasalle. Merkittäviä asiaan liittyviä muutoksia ovat

  • yritysten velvoite kuulua vain yhteen pakkaustuottajayhteisöön 1.1.2025 alkaen
  • usean tuottajayhteisön hybridisopimuksen irtisanoutuminen 30.6.2024
  • pakkausten tuottajavastuuta koskevan 1 MEUR:n liikevaihtorajan poistuminen 1.1.2024
  • palvelu- ja viljelijäpakkausten tuottajamääritelmän muutos 1.1.2024. 

Suomen Pakkaustuottajat Oy:n messuosastolla 3c49 SPT:n tiimi vastaa mielellään yritysten ja median edustajien kysymyksiin ja keskustelee muistakin pakkauskierrätykseen liittyvistä aiheista koko tapahtuman ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö, joka vastaa kartonki-, lasi-, metalli-, muovi- ja puupakkausten kierrätyksestä Suomessa. SPT palvelee tuottajayhteisönä kaikkien pakkausmateriaalien kierrätyksessä noin 4 700 asiakasyritystä. Vuonna 2023 SPT:n liikevaihto oli 38 MEUR ja markkinaosuus noin 90 %.

Suomen Pakkaustuottajat Oy:n logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkaustuottajat Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye