Gastro Helsinki vahvisti asemaansa alan ykköstapahtumana – kävijämäärä kasvoi 18 % edelliskerrasta
Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3. järjestetty Gastro Helsinki kokosi hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattilaiset yhteen verkostoitumaan, tutustumaan uutuuksiin ja tekemään kauppaa. Näytteilleasettajien osastoilla keskusteltiin muun muassa alan trendeistä ja tulevaisuudesta sekä juhlittiin onnistumisia. Gastrossa vieraili kolmen päivän aikana yli 10 000 kävijää, mikä on 18 % enemmän kuin viime kerralla vuonna 2022.

Kespron osastolta löytyi laaja-alaisesti ratkaisuja ravintola-alan haasteisiin. Esimerkiksi tuotekehityskeittiö Foodsterin deliradalla sai maistella makuhermoja kutkuttelevia annoksia tulevan kauden raaka-aineista ja uutuuksista.
– Esitelimme messukävijöille uusia ratkaisuja, erikoistukkujen tuotteita sekä Kespro -palvelua, joiden avulla alan ammattilaiset voivat kehittää omaa liiketoimintaansa. Gastro Helsinki kokoaa yhteen foodservice-alan kärkitoimijat laajalla rintamalla. Osastomme on ollut täynnä aamusta iltaan ja on ollut ilo huomata, että markkinoilla on selvästi kysyntää tarjonnallemme. Kespron tavoitteena on kehittää koko foodservice-alaa ja laajemmin suomalaista ruokakulttuuria, pohtii Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala.
Olvin osastolla oli esillä sekä tämän kevään uutuusjuomia että tuttuja ikisuosikkeja. Palautetta yritys sai messukävijöiltä erityisesti tuotevalikoimansa laajuudesta.
– Tapahtumapäivien aikana olemme tavanneet paljon sekä uusia että vanhoja asiakkaita. Kävijöiltä on tullut positiivista palautetta muun muassa laajasta tuoteportfoliostamme. Kaiken kaikkiaan Gastrossa oli tänäkin vuonna monipuolinen tarjonta uutuuksia alan ammattilaisille, sanoo Olvin ketjupäällikkö Pasi Lehtinen.
Ammattikeittiötuotteiden, suunnittelun ja laitehuollon elinkaaripalveluja sekä kiertotaloutta tukevia palveluratkaisuja, laitevuokrausta ja rahoitusta tarjoava Dieta kävi hedelmällisiä keskusteluja messujen ajan.
–Tavoitteenamme oli päästä esittelemään koko palvelutarjontaamme laajasti alan ammattilaisille ja päättäjille. Gastro Helsinki tarjosi tähän tarkoitukseen hyvän kohtaamispaikan. Messutunnelma oli keskusteluille erinomainen ja pääsimme sopimaan useita tärkeitä jatkotapaamisia, iloitsee Dietan toimitusjohtaja Juhani Järvenpää.
Gastro Helsinki 2024 tavoitti runsaan joukon alan ammattilaisia. Tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana runsaat 10 000 kävijää, mikä on 18 % enemmän kuin viime kerralla vuonna 2022.
– Gastro osoitti jälleen paikkansa ravintola-, hotelli- ja ruoka-alat yhteen kokoavana tapahtumana, jossa inspiroidutaan, tehdään kauppaa ja verkostoidutaan. Meille on tärkeää tehdä tapahtumaa tiiviisti yhdessä toimialan kanssa ja heidän tarpeitaan kuunnellen. Näin varmistamme sen, että tapahtuma tukee ja edistää alaa sekä tavoittaa juuri oikean kohderyhmä − nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Gastro-messuista Helsingin Messukeskuksessa vastaava liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.
Suomen suurin ja merkittävin kohtaamispaikka hotelli-, ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisille, Gastro Helsinki, järjestetään joka toinen vuosi. Seuraavan kerran se avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.3.2026. www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki
Helsingin Messukeskuksessa on monipuolinen yleisölle suunnattujen ruokatapahtumien ohjelma vielä tänä keväänä. Jo ensi viikolla 21.–24.3. Kevätmessujen yhteydessä vuoron saa Lähiruoka & luomu, jossa muun muassa palkitaan Vuoden lähiruokateko 2024. Uusi ruoka- ja juomatapahtuma Ruokamessut puolestaan houkuttelee herkuttelijat Messukeskukseen 19.–21.4. samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen kanssa.
Lisätietoja:
* Helsingin Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen, p. 040 450 3503, noora.haatainen@messukeskus.com
* Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Kuvia Gastro Helsinki 2024 -messuilta vapaasti uutistoimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Gastro+Helsinki/Kuvat+Gastro+Helsinki+2024+%7C+Photos/
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Sähkö-Electricity 26 -ammattitapahtuman avaukseen tasan vuosi – tapahtuman myynti on edennyt vauhdilla15.4.2025 14:59:46 EEST | Tiedote
Kolmipäiväinen sähköalan ammattitapahtuma täyttää Helsingin Messukeskuksen päähallit 15.−17. huhtikuuta 2026. Osallistumisensa ensimmäistä kertaa järjestettävään tapahtumaan ovat vahvistaneet jo kaikki alan tärkeimmät toimijat valmistajista ja maahantuojista valtakunnallisiin tukkuliikkeisiin.
One Year to Go: Sähkö-Electricity 26 – Exhibition Sales Progressing Rapidly15.4.2025 14:59:46 EEST | Press release
The three-day professional event for the electrical industry will take over the main halls of the Helsinki Expo and Convention Centre from 15 to 17 April 2026. All key players in the sector – from manufacturers and importers to national wholesalers – have already confirmed their participation in this inaugural event.
Helsingin Messukeskus muuntui makujen aarreaitaksi – Ruokamessut kävijöiden suosiossa13.4.2025 17:45:19 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksessa tutustuttiin tänä viikonloppuna uusiin makuihin ja tuttuihin suosikkeihin sekä riemuittiin ruoasta ja juomasta yhdessä muiden kanssa. Ruokamessuilla ja samaan aikaan järjestetyillä Lapsimessuilla ja Lemmikkimessuilla vieraili viikonlopun aikana yli 62 000 kävijää.
Kahveista Parhain -kilpailun voittajat palkittiin Ruokamessuilla12.4.2025 16:51:48 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Ruokamessuilla käytiin tänään Kahveista Parhain -kilpailun finaali. Kilpailussa kahveja arvioitiin niiden maun, aromin ja laadun perusteella.
Kaija Rahkola palkittu Vuoden Lastenhoitajana – 45 vuotta sydämellä ja lämmöllä tehtyä työtä11.4.2025 14:09:16 EEST | Tiedote
Oululaiselle Kaija Rahkolalle on myönnetty hänen pitkäaikaisesta, merkittävästä ja sydämellisestä työstään lasten ja lapsiperheiden parissa Vuoden Lastenhoitajan tunnustuspalkinto.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme