
Etsivät nuorisotyöntekijät ja työpajavalmentajat kokoontuvat Mikkeliin
Jokainen haluaa kuulua johonkin! Etsivät nuorisotyöntekijät ja työpajatoiminnan ammattilaiset eri puolilta Suomea kokoontuvat Mikkeliin 20.–21. maaliskuuta. Konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa järjestettävän #INTO24-tapahtuman teemana on Jokainen haluaa kuulua johonkin. Ihmisen luontainen tarve yhteyteen luonnon ja toisten ihmisten kanssa on keskeinen osa kaksipäiväisen tapahtuman kaikkia sisältöjä.

Mikkeliin odotetaan kaikkiaan noin 500 rinnalla kulkemisen ja sosiaalisen vahvistamisen ammattilaista. Pääsalin inspiraatiopuheenvuorojen lisäksi luvassa on seminaareja, koulutuksia, verkostoitumistapaamisia ja iltajuhla.
Keskiviikkona osallistujat pääsevät herättelemään ajatuksiaan pääsalissa yhdessä kokemustyöntekijänuorten Erhan Dalerin ja Mila Nikkasen sekä somepersoona Pinja “Pinkku” Sanaksenahon kanssa. Torstaina pääsalissa äänessa ovat lukutaitoa eloonjäämistaitona opettanut Aleksis Salusjärvi ja sekä nuoria nyrkkeilyn avulla takaisin yhteiskuntaan valmentava Miika Mehmet. Miehet pohtivat, missä mennään rikoksiin ja väkivaltaan kietoutuneessa nuorisokulttuurin rakentumisessa juuri nyt.
Tapahtuman päättää Gogi Mavromichalis.
Seminaareissa liikutaan luontosuhteesta te-uudistukseen
Osallistujat saavat valita itseään parhaiten palvelevat sisällöt tapahtuman monipuolisesta kattauksesta. Rinnakkaisseminaareissa pohditaan aikuisten asenteiden vaikutusta nuorten syömishäiriöihin, tekoälyn hyödyntämistä nuorisotyössä, stigman vähentämistä huumeiden vastaisessa työssä ja liikunnan merkitystä monihaasteisten nuorten tukemisessa. Seminaareissa kuullaan myös tuoreimmat kuulumiset vaikuttamistyöstä ja tulossa olevista yhteiskunnallisista uudistuksista, buustataan luonto ja eläimet osaksi nuorisotyötä ja pohditaan ajankohtaisia tutkimusaiheita ja opinnäytteitä.
Ammattilaiset istuutuvat myös sosiaalisen vahvistamisen nuotiopiirin ympärille keskustelemaan siitä, mitä arvoa sosiaalinen vahvistaminen nuorille sekä yhteiskunnalle tuo, minkälaisia käytännön menetelmiä ammattilaiset käyttävät ja miten eri ammattiryhmät hyötyvät toisistaan. Yhteisen keskustelun ääreen kokoontuvat Tanja Liimatainen (Nuotta-koordinaattori, Metsäkartano), Anna Alvari (etsivä nuorisotyöntekijä, Ilmajoki), Jouni Metso (etsivä nuorisotyöntekijä, Lahti), Noora Pohjola (työvalmentaja, Rauma) ja Jaana Vähäsöyrinki (yksilövalmentaja, Nivala). Nuotiopiirin keskustelua vetää Inton Miikka Piiroinen.
Erityisinä bonuksina mainittakoon kaksi seminaaria. Ensimmäinen on #INTO24-tapahtumassa julkistettava, etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan suunnattu Mielenterveyden vahvistajan käsikirja. Käsikirjan pohjalta ja sen käytön tueksi kirjoittaja Katri Peräaho MIELI ry:stä vetää työpajan Innostu ja oivalla – Mielenterveyden edistämisen työvälineet etsivässä nuorisotyössä ja nuorten työpajatoiminnassa.
Lisäksi Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelman väki järjestää kokemustietoa käsittelevän seminaarin Vaikuta nuorten kanssa NYT. Nuorten ohjelman kokemusasiantuntijat Mila Nikkanen ja Erhan Daler sekä koordinaattori Emma Kallunki tarjoavat näkökulmia ja konkretiaa siihen, miten nuorten kanssa työskentelevät voivat tukea nuoria vaikuttamaan ja raivata tilaa hiljaisten äänille tässä yhteiskunnassa.
Jokainen haluaa kuulua johonkin
Ihminen on sosiaalinen eläin. Meille on luontaista kaivata yhteenkuuluvuutta muiden ihmisten ja luonnon kanssa. Osallisuudeksi johonkin kuuluminen muuttuu, kun ihmisellä on mahdollisuus vaikuttaa ja olla osa rakenteita niissä yhteisöissä tai ympäristöissä, joihin kokee kuuluvansa.
Etsivät nuorisotyöntekijät ja työpajavalmentajat etsivät, luovat ja tekevät näkyväksi tiloja, joihin haavoittuvimmassa asemassa olevat voivat turvallisesti kuulua. Heidän työllään onkin kokoaan suurempi merkitys ihmisyyden edistäjänä.
Jokainen meistä haluaa kuulua johonkin. Mihin sinä haluat kuulua?
#INTO24 Mikkelissä 20.-21.3.2024
- Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli
- Järjestäjä: Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry
- Osallistujat: Noin 500 syrjäytymisen ehkäisyn ammattilaista etsivästä nuorisotyöstä ja työpajatoiminnasta
- www.intory.fi
Yhteyshenkilöt
Annemari KivivuoriInto - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry
Puh:+358451389697annemari.kivivuori@intory.fiLinkit
Into on etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan asiantuntijaorganisaatio. Edustamme yli 270 työpajaa sekä 600 etsivää nuorisotyöntekijää Suomessa. Etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelee yli 2200 ammattilaista. Palveluihin osallistuu vuosittain 43 000 nuorta ja aikuista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry
Valtakunnalliset nuorisoalan järjestöt tiivistävät yhteistyötään2.10.2024 15:41:47 EEST | Tiedote
Valtakunnallisesti toimivat nuorisoalan asiantuntijajärjestöt Nuorten Akatemia, Into ja Rauhankasvatusinstituutti etsivät uusia yhteistyön muotoja. Tavoitteena on varmistaa nuorisotyön kehittyminen myös nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, löytää kustannussäästöjä ja kehittää yhdistysten toimintaa. Järjestöt eivät suunnittele yhdistymistä.
Nuorisotutkimusseura ja Into vetoavat ministeriöön avoimella kirjeellä30.8.2024 08:47:36 EEST | Tiedote
Nuorisoalan tiedontuottajina tunnetut Nuorisotutkimusseura ja Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry julkaisivat torstaina avoimen kirjeen opetus- ja kulttuuriministeriön ministereille. Kirjeen keskiössä on huoli siitä, miten budjettiriihessä tehtävät leikkauspäätökset vaikuttavat suomalaisten nuorten tulevaisuuteen ja suomalaisen hallinnon tiedolla johtamiseen. 3. syyskuuta alkavan budjettiriihen päätettäväksi jäi noin 50 miljoonan euron leikkaus OKM:n toimialoihin. Nuorisotutkimusseura tunnetaan muun toimintansa ohella Nuorisobarometristä ja Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksesta. Into taas vastaa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten palvelujen, etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan, kehittämisestä valtakunnallisesti sekä niiden vaikuttavuuden arvioinnista Sovari-mittarin avulla.
Syrjäytymisen ehkäisy ei ole rakettitiedettä, toimiviin malleihin täytyy vain panostaa30.5.2024 11:34:45 EEST | Tiedote
Tsemppiä ja jaxuhaleja! Miksi nuori jätetään Suomessa syrjään? -keskustelu nostaa SuomiAreenalla esiin syrjäytymisen ehkäisyn kipupisteitä ja ratkaisuja.