Kaupunkipyöräkausi alkaa taas 1.4. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla
Kaupunkipyöräkausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4. tuplasti pidempien matka-aikojen kera. Koko kaupunkipyöräkausi on nyt ostettavissa. Tänä vuonna Vantaa tarjoaa 50-vuotisjuhliensa kunniaksi maksuttoman kaupunkipyöräkauden.

Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. ja kestää lokakuun loppuun asti. Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu ja Vantaalla on omansa. Palveluiden pyöriä ei voi käyttää ristiin. Reittioppaasta näkee reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.
Kaupunkipyörien käyttöaikaa on pidennetty
Jatkossa kaupunkipyörillä on mahdollista pyöräillä tuplasti pidempään. Helsingissä ja Espoossa matka-aikaa on pidennetty 60 minuuttiin, Vantaalla 2 tuntiin. Asiakaskyselyiden tuloksissa esiin nousseet toiveet pidemmästä matka-ajasta on otettu huomioon, ja tällä kaudella pilotoidaan pidempiä käyttöaikoja.
Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä 1 tai 2 tunnin matkoja niiden voimassaolon ajan. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti Helsingissä ja Espoossa pidempään kuin tunnin, lisäveloitus on 1 €/30 min. Vantaalla yli 2 tuntia ylittävästä ajasta veloitetaan 1 €/60 min. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Enimmäiskäyttöajan ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.
Vantaa tarjoaa maksuttoman kaupunkipyöräkauden 50-vuotisjuhliensa kunniaksi
Vantaa juhlii 50-vuotista taivaltaan kaupunkina, minkä kunniaksi asukkaille ja muille Vantaalla liikkuville tarjotaan vuoden 2024 pyöräilykausi maksutta. Pyöräilyn aloittaakseen tulee rekisteröityä kaupunkipyörien käyttäjäksi Vantaan kaupunkipyörät -nimisen sovelluksen kautta. Sovelluksesta valitaan maksuton Vantaa 50 -lippu, minkä jälkeen pyöräilyn voi aloittaa. Kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4., mutta sovellukseen voi rekisteröityä ja lipun valita jo nyt.
Vantaan kaupunkipyöräjärjestelmä on oma, Helsingin ja Espoon kaupunkipyöristä erillinen järjestelmänsä, ja maksuton kausilippu koskee vain Vantaan kaupunkipyöriä. Yhtäjaksoisesti voi pyöräillä maksutta enintään kahden tunnin ajan, mahdollisesta lisäajasta maksu on euron tunnilta.
Kaupunkipyöräpalvelu käyttöön koko kaudeksi, kuukaudeksi, viikoksi tai päiväksi
Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkauden voi ostaa jo nyt osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyorat. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa.
Pyörän käyttöoikeuden voi ostaa 1.4. alkaen myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Viime kevään uusi tuote jatkuva kuukausitilaus on vakinaistettu osaksi valikoimaa ja maksaa 10 euroa kuukaudessa. Viime kaudella voimassa olleet jatkuvat tilaukset eivät uusiudu kauden alkaessa automaattisesti.
Rekisteröityminen ja käyttöönotto
Helsingissä ja Espoossa rekisteröitymiseen tarvitaan HSL-tunnus. Rekisteröityminen tapahtuu hsl.fi/kaupunkipyorat -sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä asiakkaan tulee syöttää järjestelmään maksukorttitiedot, ja valita nelinumeroinen PIN-koodi. Järjestelmä antaa asiakkaalle henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen. Pyöräilijätunnus ja PIN-koodi tarvitaan aina, kun pyörä otetaan käyttöön asemalta. Matkakorttia voi käyttää pyöräilijätunnuksen sijaan, jos se on rekisteröity tunnistautumistavaksi.
Vantaan kaupunkipyörien rekisteröityminen ja käyttö tapahtuu Vantaan kaupunkipyörät -nimisen sovelluksen kautta. Sovellus ladataan sovelluskaupasta, jonka jälkeen noudatetaan sovelluksessa annettuja ohjeita.
Kaikki pyöräilyasemat saadaan käyttöön huhtikuun aikana
Säätilanne on hankaloittanut asemien asennusta, eikä kaikkia asemia ehditä asentamaan 1.4. mennessä. Kaikki asemat pyritään kuitenkin saamaan paikalleen huhtikuun aikana. Käytössä olevat asemat löytyvät kaupunkipyörien verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Reittioppaassa asiakkaan tulee sallia paikannus, jolloin Reittiopas näyttää lähimmät pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän sekä reitin asemalle. Samat tiedot saa myös syöttämällä Reittioppaaseen osoitteensa. Reittiopas löytyy myös HSL-sovelluksesta.
Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa lähes 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 121 asemaa.
Helsingin ja Espoon asiakaspalvelun yhteystiedot
Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8810 ja sähköpostiosoite contact@citybikefinland.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.
Kaupunkipyöräpalvelusta vastaavat Kaupunkiliikenne Oy Helsingissä ja Espoon kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala Espoossa. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.
Vantaan asiakaspalvelun yhteystiedot
Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8815 ja sähköpostiosoite contact@citybikevantaa.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.
Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Vantaan kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala. Palvelua ylläpitää CityBike Vantaa. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.
Yhteyshenkilöt
Samuli Mäkinenkestävän liikkumisen asiantuntija
Puh:040 662 4046samuli.makinen@hsl.fiHelsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2023 HSL:n toimintakulut olivat 830 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 876 miljoonaa euroa. HSL:n liikennevälineiden kyytiin noustiin vuoden 2023 aikana 344 miljoonaa kertaa, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista.
Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne
HSL:n tavoitteena on avata HSL-kortin nettilataus 14.5. – samassa yhteydessä muitakin muutoksia lippujen ostamiseen16.4.2025 13:10:00 EEST | Tiedote
HSL-lippukaupan on tarkoitus avautua 14.5., minkä jälkeen HSL-korttia voi jälleen ladata netissä. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan HSL alkaa siirtää palveluitaan uuteen taustajärjestelmään maanantaina 12.5., jolloin myös osa lippuautomaateista suljetaan ja yhteiskäyttöisten eli haltijakohtaisten HSL-korttien käyttö päättyy. Aikataulun toteutuminen edellyttää, että järjestelmien testaukset saadaan tehtyä onnistuneesti. Muutokset eivät koske HSL-sovelluksen käyttäjiä.
HSL:n Kun tulin näkyväksi -podcast avaa uusia reittejä oman jutun löytämiseen11.4.2025 13:51:22 EEST | Tiedote
Millaisen matkan ihminen kulkee tullakseen omaksi itsekseen? Vaatiiko oman identiteetin löytäminen vuosia, kilometrejä ja erilaisia ratikka- ja bussireittejä – vai tuleeko ihminen näkyväksi vain kohtaamisten ja muiden hyväksynnän myötä?
HSL:n hallituksen päätöksiä 8.4.20258.4.2025 14:28:56 EEST | Tiedote
HSL:n hallitus kokoontui 8. huhtikuuta 2025 ja päätti seuraavista asioista.
HSL tavoittelee Helsingin seudulle laadukkaampaa ja yhtenäisempää raideliikennettä8.4.2025 12:43:10 EEST | Tiedote
HSL:n nykyiset raideliikenteen sopimukset umpeutuvat 2030-luvulla. Tulevaisuuden raideliikenne on HSL-alueella järjestettävä EU:n palvelusopimusasetuksen mukaisesti, kuten muukin joukkoliikenne –julkiset hankinnat on lähtökohtaisesti kilpailutettava. Toimiva raideliikenteen markkina koko Suomessa on siksi elinehto myös HSL:n raideliikenteen toimivuudelle. HSL pyrkii nyt varmistamaan, että lähijuna- ja kaupunkiraideliikenne seudun asukkaille voidaan järjestää myös tulevaisuudessa mahdollisimman laadukkaasti ja edullisesti.
VR ja HSL selvittävät keinoja HSL-lähijunien turvallisuuden parantamiseksi8.4.2025 11:20:00 EEST | Tiedote
VR ja HSL ryhtyvät valmistelemaan lähijunaliikenteen palvelumallin mahdollista uudistamista. Tavoitteena on kehittää matkustuskokemusta etenkin turvallisuuden näkökulmasta. Alustavana suunnitelmana on lisätä turvallisuushenkilöstön näkyvyyttä junissa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme