Schildts & Söderströms

Dramatik i hästvärlden i Wilma Möllers nya ungdomsroman

Dela

I debutromanens uppföljare Springa som vinden fångar Wilma Möller spänningen i stallet på Sandåkra gård. En häst diskvalificeras för dopning, samtidigt som tränaren blir av med sin licens. Någon försöker påverka stallets framtid – men vem är sabotören?

Nora Neilander njuter av att äntligen vara den ständiga jockeyn på sin älskade Kasimiras rygg. Dessutom får hon träna, och snart också tävla med nytillskottet Arizona, ett fuxsto som hela galoppvärlden talar om. Men när Kasimira diskvalificeras för doping och Jari blir av med sin tränarlicens misstänker Nora att någon försöker påverka stallets och hästarnas framtid. Kan Nora och syskonen Emil och Elvira hjälpas åt att reda ut vad som egentligen sker bakom de låsta stalldörrarna på Sandåkra gård? 

Springa som vinden är en fristående uppföljare till Möllers debutroman Allt att vinna (2020).

Springa som vinden har recensionsdatum tisdag 16.4. Pdf fås på begäran!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tarja Jakobsén Tarja Jakobsén
Ladda ned bild

S&S Litteratur

Schildts & Söderströms
Snellmansgatan 13
00170 Helsingfors 

https://litteratur.sets.fi/

S&S Litteratur ger ut skönlitteratur, facklitteratur och böcker för barn och unga av hög kvalitet.

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

Marcus Rosenlund skriver om underjorden i ny bok18.9.2024 16:08:41 EEST | Pressmeddelande

Det handlar rätt mycket om att "gräva där du står". Mycket av det jag skriver om är saker som vi alla har sett och vidrört otaliga gånger, eller kanske gått på, utan att tänka närmare på vad det är vi ser och vidrör. Och hur enorma tidsperspektiv vi talar om. Strandklipporna ute på holmen med sina böljande ådror av olika mineraler är en gammal flod av magma som stelnade för miljarder år sedan, och som vind, vatten och is har gnagt på längre än någon kan föreställa sig det. Tiden är lite av en röd tråd i den Underjordiska boken. Stenen är jordens minnen, vi kan alla ta del av viskningarna från urtiden bara vi saktar ned en stund och sätter oss ned och tänker på vad det är vi ser. Marcus Rosenlund

medusa är ett möte mellan poesi och naturvetenskap6.9.2024 11:08:23 EEST | Pressmeddelande

Genom maneten, vars livsform är närmast obegriplig, utforskar Moliis-Mellberg vad som händer när det vetenskapliga språket bryts ner och blandas med poesi. "Det naturvetenskapliga språket strävar efter exakthet, medan poesin rör sig i det abstrakta. Ändå föds båda språken ur samma längtan efter förståelse," säger Moliis-Mellberg. Hon beskriver sitt arbete som en process där dessa skilda världar flätas samman, luckras upp och skapar något helt nytt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye