Hesburgerin data paljastaa: Suomessa on yksi kaupunki, jossa majoneesia syödään yli tuplasti enemmän kuin muualla.
Hesburgerin vuoden 2023 myyntidatasta selviää suomalaisten selvästi suosituin majoneesimaku, sillä paprikamajoneesi on pitänyt ykköstilaa jo vuosia. Datasta selviää myös forssalaisten olevan asukasmäärään suhteutettua suomalaisista ylivoimaisesti innokkaimpia majoneesinsyöjiä.
Datahavainnot perustuvat Hesburgerin 40 gramman majoneesien irtopussien myyntiin. Sen mukaan jokainen forssalainen söi viime vuoden aikana peräti 13 pussia majoneesia tehden kaupungista selvästi Suomen ”majoneesipääkaupungin”. Ero toiseksi tulleeseen Poriin (5,4 pussia per asukas) ja Turkuun (viisi pussia per asukas) on selvä.
”Olemme iloisia forssalaisten majoneesi-innosta! Tulosta varmasti selittää myös se, että Forssassa on neljä suosittua Hesburger-ravintolaa, jotka sijaitsevat vilkkaiden liikenneyhteyksien varrella”, Hesburgerin viestintäpäällikkö Petteri Pohjonen toteaa.
Paprikamajoneesi suosituin Suomessa – muissa maissa kurkkumajoneesi
Datasta selviää, että suomalaisten selkeä suosikki on paprikamajoneesi, joka on ollut myydyin majoneesimaku jo vuosien ajan. Mielenkiintoista on, että suomalaisten makumieltymykset poikkeavat kaikista muista maista, joissa Hesburger toimii.
”Paprikamajoneesi on ollut täällä myyntimenestys siitä lähtien, kun Heikki Salmela loi sen vuonna 1977 saslik-lihavartaita varten. Meidän makunystyrämme ovat kuitenkin hiukan erilaisia verrattuna muihin maihin. Suomen lisäksi Hesburgereita on Baltian maissa, Bulgariassa, Ukrainassa, Saksassa sekä Puolassa ja kaikissa näissä maissa myydyin maku on paprikamajoneesin sijaan kurkkumajoneesi.”
Myös Suomessa kurkkumajoneesi mahtuu kahden suosituimman maun joukkoon. Kolmanneksi myydyin majoneesi Suomessa on VEKE®-valkosipulimajoneesi.
Tiesitkö tämän kikan majoneesikupille?
Itse tehty majoneesi on ollut Hesburgerin tavaramerkki siitä lähtien, kun Heikki Salmela kehitti valkoisen kurkkumajoneesin vuonna 1972 Turun Puutorin Grillin jättihampurilaisia varten. Vuosien varrella siitä on tullut kestosuosikki ja myyntidatan mukaan majoneesilla on menekkiä ympäri vuoden, mutta eniten joulukuussa ja kesällä.
Hesburgerissa käytetään majoneesille sopivaa kuppia. Yllättävän moni suomalainen ei kuitenkaan tiedä kikkaa, jolla majoneesia mahtuu enemmän kuppiin.
”Monet majoneesin ystävät kaatavat majoneesipussin sisällön kuppiin sellaisena kuin se saadaan. Näin majoneesikuppi täyttyy äärimmilleen. Yksi tapa onkin laittaa kuppi pöydälle ja avata sitä reunoista, jolloin se levenee pienen kuperan lautasen muotoiseksi. Näin kuppiin mahtuu enemmän majoneesia ja dippauskokemus on kokonaisvaltaisempi”, Pohjonen ohjeistaa.
Suomalaisten Top 3 majoneesit
2023:
Paprikamajoneesi
Kurkkumajoneesi
VEKE®-valkosipulimajoneesi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Petteri Pohjonenviestintäpäällikkö
Puh:+358 (0)40 761 3201petteri.pohjonen@hesburger.fiKuvat
Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburgerilla on toimintaa kahdeksassa maassa: Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Saksassa, Ukrainassa, Bulgariassa ja Puolassa. Hesburger työllistää Suomessa noin 6000 työntekijää ja ulkomailla 2700 työntekijää. Vuoden 2023 verollinen myynti Suomessa oli 286 miljoonaa euroa ja ulkomailla 172 miljoonaa euroa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Hesburger
Hesburgerin ikonisin hampurilainen saa viimein kauan kaivatun kasvisversion – taustalla pihvin uusi innovaatio30.9.2024 10:01:00 EEST | Tiedote
Hesburger on tuonut ravintoloihinsa kautta maan uuden VEKE®-kasviskerroshampurilaisen. Käänteestä voidaan puhua historiallisena, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Hesburgerin legendaarisin hampurilainen, Kerroshampurilainen, kääntyy kasvisversioksi. Hesburgerilla uskotaan tuotteen nousevan hitiksi myös sekasyöjien keskuudessa.
Hesburgerin kebab rantautui Tallinnaan24.9.2024 13:57:21 EEST | Tiedote
Döner HeseKebab ja Gyros -ravintola avasi tänään ovensa Viron pääkaupunkiin Tallinnaan T1 kauppakeskukseen.
Hesburgerin kasvu jatkuu vahvana Romaniassa9.9.2024 08:20:00 EEST | Tiedote
Hesburger avasi ensimmäisen ravintolansa Romaniaan tämän vuoden toukokuussa. Kasvu jatkuu maassa edelleen. Loppukesästä maahan on avattu kaksi uutta ravintolaa.
Hesburger juhlistaa Hese-kisojen 20-vuotista historiaa dokumentilla19.8.2024 08:45:00 EEST | Tiedote
Hesburgerin ja Suomen Urheiluliiton yhteistyö on liikuttanut suomalaisia alakoululaisia jo 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Hesburger julkaisee tänään dokumentin Hese-kisoista (19.8.2024.).
20 vuotta liikunnan iloa! Hesburger juhlistaa Hese-kisojen historiaa dokumentilla19.8.2024 08:45:00 EEST | Tiedote
Hesburgerin ja Suomen Urheiluliiton yhteistyö on liikuttanut suomalaisia alakoululaisia jo 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Hesburger julkaisee tänään dokumentin Hese-kisoista (19.8.2024.).
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme