Robert Bosch Oy

Bosch Sensortec mukana laatimassa Suomen kansallista puolijohdestrategiaa

Jaa

Suomen puolijohdetoimiala ennakoi liikevaihtonsa kolminkertaistuvan 5–6 miljardiin euroon ja alan työntekijöiden määrän kasvavan 20 000:en vuoteen 2035 mennessä. Strategian mukaan Suomessa toimivilla puolijohdeyrityksillä on erinomaiset lähtökohdat kasvaa tätäkin nopeammin.

Strategia peräänkuuluttaa koulutukseen, kansainvälisten osaajien houkutteluun sekä T&K-investointeihin kohdistuvia toimenpiteitä. Puolijohteilla on iso rooli myös Euroopan teknologisen kilpailukyvyn vahvistamisessa.

”Myös meidän näkökulmastamme on erittäin tärkeää, että osaamispohja Suomessa laajenee. Tarvitaan systemaattista yhteistyötä yritysten, korkeakoulujen ja päättäjien kesken”, sanoo Bosch Sensortecin Suomen toimintojen johtaja Tuomas Hollman.

Hollman on edustanut Boschia Teknologiateollisuuden puolijohdetoimialaryhmässä, joka lanseerasi kansallisen puolijohdestrategian Helsingissä 26.4.2024.

”Alueellisten resurssien hyödyntäminen ja osaaminen olivat keskeiset syyt sille, että Bosch Sensortec laajensi toimintojaan Suomeen”, Hollman jatkaa.

Bosch Sensortecin vuonna 2022 avattu Oulun toimisto muuttaa uusiin, isompiin toimitiloihin 26.4.2024. Myös Espoon toimisto on kahdessa vuodessa kaksinkertaistanut henkilöstömääränsä. Bosch Sensortec tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia ja uranäkymiä integroitujen piirien ja sulautettujen ohjelmistojen osaajille.

Bosch Sensortecin tähänastinen menestys MEMS-antureiden ja -ratkaisujen saralla perustuu sen poikkeuksellisen tiimin intohimoon, innovatiivisuuteen ja joustavuuteen. Bosch Sensortec on sitoutunut parantamaan ihmisten elämää ja hyvinvointia MEMS-teknologian avulla arjen joka alueella. Ymmärtämällä käyttäjien tarpeet ja asiakkaiden vaatimukset yritys pystyy kehittämään MEMS-teknologioita, jotka mahdollistavat laajan valikoiman ratkaisuja älypuhelimiin, tabletteihin, puettavaan tekniikkaan, AR/VR-sovelluksiin, älykoteihin ja esineiden internetiin (IoT).

Monista kilpailijoista poiketen Bosch pyrkii aidosti huolehtimaan yhteiskuntavastuustaan lyhytnäköisen voitontavoittelun sijasta. Lisäksi Bosch on taloudellisesti riippumaton yhtiö; yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa yli 90 % Boschin osakekannasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Kuvat

Bosch Sensortec muuttaa uusiin tiloihin Oulussa
Bosch Sensortec Oulu (Kuva: Skanska)
Skanska Skanska
Lataa
Tuomas Hollman, Bosch Sensortec
Tuomas Hollman, Bosch Sensortec
Veikko Somerpuro Veikko Somerpuro ja Bosch
Lataa

Linkit

Bosch on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2023 lopussa noin 429 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 91,6 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Yritys pyrkii liiketoiminnassaan hyödyntämään teknologiaa automaation, sähköistymisen, digitalisaation, liitettävyyden ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Boschin laaja jalansija eri toimialoilla ja alueilla vahvistaa sen innovatiivisuutta ja vahvuutta. Bosch käyttää asiantuntemustaan anturiteknologian, ohjelmistojen ja palveluiden alalla tarjotakseen asiakkaille monialaisia ratkaisuja yhdeltä toimijalta. Lisäksi se soveltaa osaamistaan liitettävyyden ja tekoälyn saralla kehittääkseen ja valmistaakseen käyttäjäystävällisiä ja kestäviä tuotteita. Bosch haluaa parantaa elämänlaatua ja säästää luonnonvaroja teknologioilla, jotka ovat ”Invented for Life."

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 85 500 henkilöä 136 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 44 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote

Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye