Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Siviilivarautumisen pohjoismainen yhteistyöverkosto High North kokoontui Rovaniemellä

Jaa

Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueet isännöivät pohjoismaisen yhteistyöverkoston High Northin kokousta Rovaniemellä 29–30.4.

Yhteistyöverkko High Northiin kuuluu kahden pohjoisimman aluehallintoviraston lisäksi kaksi pohjoisinta maakuntaa Norjasta ja Ruotsista. Verkosto perustettiin elokuussa 2016 vahvistamaan alueiden välistä, maiden rajojen ylittävää pelastuksen ja varautumisen yhteistyötä.

”High North -verkosto on hieno esimerkki rajat ylittävästä yhteistyöstä. Olemme ensimmäistä kertaa koolla sen jälkeen, kun myös Ruotsista on tullut Nato-jäsen. Siviilivarautumisen yhteistyömme tiivistyy ja syvenee entisestään",  johtaja Joni Henttu Lapin aluehallintovirastosta toivotti osallistujat tervetulleeksi Rovaniemelle.

Siviilivarautumisen yhteistyöverkoston kaksipäiväinen kokous kokosi Arktikumiin ja Lapin lääninhallitustalolle varautumisen ja kriisiviestinnän asiantuntijoita Norrbottenista, Västerbottenista, Nordlandista sekä Tromssasta ja Finnmarkista.

Maanantaina erityisasiantuntija Kari Pelkonen Turvallisuuskomitean sihteeristöstä puhui pohjoismaiselle yhteistyöverkostolle Suomen kokonaisturvallisuudesta. Erityisesti alueellinen maanpuolustuskurssitoiminta kiinnosti ruotsalaisia ja norjalaisia osallistujia.

Jälkimmäisenä kokouspäivänä osallistujat kuulivat Jääkäriprikaatin ja Lapin aluehallintoviraston puheenvuorot Nordic Response 24 -harjoituksesta ja Nato-harjoitusten isäntämaatuesta. Lisäksi Lapin raja esitteli verkostolle toimintaansa.

”Tapaaminen on osoittanut sen, miten tärkeä rajat ylittävien käytäntöjen ymmärtäminen ja harjoittelu on. Meillä on paljon yhteistä, mutta myös eroja. On elintärkeää, että tiukassa tilanteessa toimimme yhdessä saumattomasti eroista huolimatta", totesi johtaja Petteri Koskinen Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket har gett Österbottens välfärdsområde en anmärkning och begärt tilläggsuppgifter om tillgången till psykologtjänster17.5.2024 10:10:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har utrett tillgången till psykologtjänster inom elevhälsan i Österbottens välfärdsområde. Detta gjordes som ett tillsynsärende inom hälso- och sjukvården efter att regionförvaltningsverket fått en anmälan om missförhållanden gällande tjänsterna och upptäckt brister i tjänsterna genom en enkät som genomfördes 2023. Det råder brist på psykologer i området, något som märks i form av svårighet att ordna nödvändiga psykologtjänster på lika villkor för alla skolelever och studerande.

Aluehallintovirasto on antanut Pohjanmaan hyvinvointialueelle huomautuksen sekä pyytänyt lisätietoa psykologipalveluiden saatavuudesta17.5.2024 10:10:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on selvittänyt opiskeluhuollon psykologipalveluiden saatavuutta Pohjanmaan hyvinvointialueella terveydenhuollon valvonta-asiana saatuaan palveluita koskevan epäkohtailmoituksen ja havaittuaan vuonna 2023 toteutetussa kyselyssä palveluissa esiintyviä puutteita. Psykologeista on alueella pulaa ja se näkyy vaikeutena järjestää tarvittavia psykologipalveluita yhdenvertaisesti kaikille koululaisille ja opiskelijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye