Nuorisotyöllä jälleen tärkeä rooli vappuna

Jaa

Noin 120 ammattilaista ja vapaaehtoista kohtasivat nuoria laajasti Helsingissä vappuaaton iltana ja -yönä.  Tarkoituksena oli kohdata ulkona liikkuvia nuoria ja tarjota heille tarvittaessa keskustelu- tai muuta apua. Illan ja yön aikana kohdattiin noin 2000 nuorta.

Kaivopuisto vappuaattona
Tiina Hörkkö

"Kaiken kaikkiaan ilta sujui hyvin ja hyvä keli teki illasta poikkeuksellisen vilkkaan. Nuoria oli paljon liikenteessä ja pääsääntöisesti nuoret käyttäytyivät hyvin ja pitivät kavereistaan huolta.  Huolestuttavaa oli, että erityisesti Kaivopuistoissa vapaaehtoiset ja työntekijät joutuivat auttamaan useampaa nuorta liiallisen päihtymyksen vuoksi. Yhteistyö nuorisotyön ammattilaisten, poliisin ja vapaaehtoisten sekä ensihoidon kesken oli sujuvaa. Näin mittava tekeminen onnistuu vain yhdessä aktiivisten vapaaehtoisten ja järjestöjen kanssa. Olemme kiitollisia siitä, miten tiivistä yhteistyömme on ollut kaikkina vuosina,” kertoo Tiina Hörkkö Helsingin nuorisopalveluista.

Nuorisohuolto-operaatiosta vastaa Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin sekä Helsingin poliisin kanssa. Operaatioon osallistuivat myös Aseman Lapset, Vantaan ja Espoon kaupungit, Stadin Saapas ja kaupungin ensihoito.

“Alkuilta oli suurimmaksi osaksi todella rauhallinen. Perinteiset paikat kuten, erityisesti Kaivopuisto keräsivät enemmän nuoria. Loppuillasta Kaivopuistossa alkoi olla rauhatonta ja siellä havaittiin muun muassa useita pahoinpitelyjä, muutamia ryöstöjä sekä ilotulitteiden ampumista suuren väkijoukon keskellä, mistä syystä poliisi päätti alkuyöstä tyhjentää puiston yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi sekä rikosten ja henkilövahinkojen ennalta estämiseksi. Keskusta-alueella kokonaisuudessaan oli vilkasta, muualla suhteellisen rauhallista. Tavoitimme huoltajia puhelimitse tavalliseen tapaan,” kertoo ylikomisario Simo Kauppinen Helsingin poliisista.  

Vappuaaton jälkeen jalkautuva nuorisotyö jatkuu normaalisti sinne missä nuoret viettävät aikaansa. Seuraava nuorisohuolto-operaatio järjestetään koulujen päättymispäivänä 1.6.

Ensimmäiset nuorisohuolto-operaatiot järjestettiin yhteisvoimin jo 1980-luvun vaihteessa ja niitä on järjestetty vappu- ja uudenvuodenöinä sekä 90-luvulta lähtien myös koulujen päätöspäivinä.

Lisätiedot: 

Tiina Hörkkö
Aluepäällikkö, nuorisopalvelut
Kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki 

050 302 6404
tiina.horkko@hel.fi 

Simo Kauppinen
Ylikomisario
Valvonta- ja hälytystoiminta, Helsingin poliisi
050 456 3267
simo.kauppinen@poliisi.fi

Avainsanat

Kuvat

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Afrikkalaisen musiikin supertähti Oumou Sangaré Suomeen 15 vuoden tauon jälkeen16.5.2024 15:04:13 EEST | Tiedote

Grammy-voittaja Oumou Sangaré konsertoi torstaina 19. syyskuuta Helsingin Savoy-teatterissa osana Savoy WORLD -konserttisarjaa. Malilainen laulajalegenda ja sukupuolten välisen tasa-arvon puolestapuhuja on aiemmin konsertoinut maailman arvostetuimmilla konserttilavoilla Sydneyn oopperatalosta Lontoon Queen Elisabet Halliin. Hänen syvä ja vivahteikas lauluäänensä sekä karismaattinen lavaesiintymisensä on valloittanut ihmiset ympäri maailmaa. Suomen konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 17. toukokuuta klo 12.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye