Helsingin maauimalakausi alkaa äitienpäivänä

Jaa

Maauimalat ovat oleellinen osa Helsingin kesää ja monille Uimastadionin aukeaminen on merkki kesän alkamisesta. Uimastadika avautuu tänäkin vuonna perinteisesti äitienpäivänä eli sunnuntaina 12.5. ja on auki 8.9. asti. Kumpulan maauimala puolestaan avautuu maanantaina 27.5. on auki 18.8. asti.

Uimastadion ilmasta käsin kuvattuna.
UImastadionin avajaisia vietetään sunnuntaina 12.5. KopterCam

Uimastadion avautuu äitienpäivänä sunnuntaina 12.5. klo 9.00. Avajaispäivän ohjelmassa on mm. kukkatyöpaja, vesijumppaa ja vesijuoksuopastusta sekä pomppulinna lapsille. Meininkiä tahdittaa DJ Rno.

Uimastadionin avajaisohjelmaa sunnuntaina 12.5. klo 9–14 
Avajaisohjelma sisältyy Uimastadionin sisäänpääsymaksuun 

9.00 Uimastadionin ovet avautuvat. DJ Rno:n letkeät rytmit tahdittavat meininkiä koko tapahtuman ajan 
10.00–10.45 Syvänveden vesijumppa äitienpäivätunnelmissa, mukaan mahtuu 50 ensimmäistä. 
10.00–14.00 Pomppulinna lapsille. (Huom. Pomppulinnaan mahtuu kerrallaan max. 9 lasta) 
11.00–14.00 Kukkabuffet-työpaja. Tule taiteilemaan kukkakoristeita ja kimppuja äitienpäivän hengessä. Kukkabistron virkistävä menu tarjoilee värikkäitä leikkokukkia, vehreitä koristeita ja ripauksen kimalletta. Tapahtumassa hyödynnetään sesongin kukkia sekä hävikkikukkia. Työpaja sopii kaikenikäisille ja mukaan mahtuu 200 ensimmäistä. 
11.30–12.30 Vesijuoksuopastusta. Aloita maauimalakausi tutustumalla vesijuoksuvälineisiin ja -tekniikkaan, ja aloita vaikka uusi harrastus! Vesijuoksu sopii kaikenikäisille ja on uimisen ohella lempeä liikuntamuoto keholle. Opastus toimii non-stop periaatteella, voit tulla mukaan milloin vain. Uimastadionilta saa vesijuoksuvöitä lainaan. 

Maauimalassa viihtyy koko päivän

Uimastadionin alueelta löytyvät jo aiemmilta kesiltä tutut Davidin laitteistolla varustettu monipuolinen ulkokuntosali, ulkosählykaukalo, koripallo- ja rantalentiskentät, pingispöydät, sisäkuntosali, jättishakkialue ja lasten leikkialueet sekä vesiliukumäki. Nälkä ei myöskään Uimastadionilla pääse yllättämään, sillä kioski ja kahvila tarjoavat monenlaisia herkkuja vesipedoille ja auringonpalvojille.  Aamuvirkuille on tarjolla 3 € lisämaksusta syvänveden vesijumppaa tiistai- ja torstaiaamuisin. 

Kumpulan maauimala on tänä vuonna avoinna 27.5.–18.8. Myös Kumpulasta löytyy rantalentis- ja korisalueet, Davidin laitteistolla varustettu laadukas ulkokuntosali, pingispöytiä sekä piknik- ja lasten leikkialueet. Kumpulassa on myös nyrkkeilypiste, johon pääsee treenaamaan panttia vastaan. Myös Kumpulassa toimii kahvilaravintolayrittäjä. Kumpulassa vesijumpataan syvässä vedessä maanantai- ja keskiviikkoaamuisin. 

Vesi lämmin, sauna kuuma

Maauimaloiden veden lämpötila on 27 astetta, joten altaaseen on miellyttävää pulahtaa pilvisenäkin päivänä, ja saunan lämmössä rentoutuu viileällä säällä entistäkin makoisammin. Erityisen suosittuja maauimalat ovat tietysti kuumina hellepäivinä. Kävijämittareista on helppo tarkistaa reaaliaikaisesti paljonko väkeä kulloinkin on paikalla. 
 
Uimastadionin kävijämäärämittari   
Kumpulan kävijämäärämittari

Maauimaloiden hinnat 

Maauimaloihin myydään kerta- ja kuukausilippujen lisäksi myös 120 päivää voimassa olevia kausikortteja, jotka käyvät molempien maauimaloiden lisäksi myös kaikissa muissa Helsingin kaupungin liikuntapaikoissa. 120 päivän ja muita sarja- ja kuukausikortteja myydään maauimaloiden lisäksi Töölön kisahallissa, Liikuntamyllyssä Itäkeskuksen, Jakomäen sekä Pirkkolan uimahalleissa.   
 

Aikuiset   

  • kertamaksu 5,80 €   

  • 10 krt 46 €   

  • 1 kuukausi (30 päivää) 46 €   

  • kausikortti (120 pv) 138 €   

Lapset (7–17 v.) ja muut   

  • kertamaksu 3,20 €   

  • 10 krt 25 €   

  • 1 kuukausi (30 päivää) 25 €   

  • kausikortti (120 pv) 75 €   

Sotaveteraanit, lapset alle 7 v.   

  • maksuton sisäänpääsy   

Vesijumpat  

  • maauimalan kertamaksu + 3 € 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Uimastadion ilmasta käsin kuvattuna.
UImastadionin avajaisia vietetään sunnuntaina 12.5.
Lataa

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Afrikkalaisen musiikin supertähti Oumou Sangaré Suomeen 15 vuoden tauon jälkeen16.5.2024 15:04:13 EEST | Tiedote

Grammy-voittaja Oumou Sangaré konsertoi torstaina 19. syyskuuta Helsingin Savoy-teatterissa osana Savoy WORLD -konserttisarjaa. Malilainen laulajalegenda ja sukupuolten välisen tasa-arvon puolestapuhuja on aiemmin konsertoinut maailman arvostetuimmilla konserttilavoilla Sydneyn oopperatalosta Lontoon Queen Elisabet Halliin. Hänen syvä ja vivahteikas lauluäänensä sekä karismaattinen lavaesiintymisensä on valloittanut ihmiset ympäri maailmaa. Suomen konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 17. toukokuuta klo 12.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye