Enostone kustannus

Punni-palkinto Eveliina Talvitien kirjoittamalle ja Jani Ikosen kuvittamalle teokselle Ai niin, minä olen muuten Lee (Enostone kustannus, 2023)

Jaa

Kirjailija Eveliina Talvitien ja kuvittaja Jani Ikosen yhteinen teos Ai niin, minä olen muuten Lee on voittanut Lastenkirjainstituutin jakaman arvostetun Punni-palkinnon. Teoksesta on lisäksi valmistunut näyttelijä Henri Välikankaan lukema äänikirja ja se julkaistaan myös Virossa.

Lastenkirja: Ai niin, minä olen muuten Lee.
Lastenkirja: Ai niin, minä olen muuten Lee.

Kirjailija Eveliina Talvitien ja kuvittaja Jani Ikosen yhteinen teos Ai niin, minä olen muuten Lee on voittanut Lastenkirjainstituutin arvostetun Punni-palkinnon. Kahdeksatta kertaa jaettava Punni-palkinto annetaan kotimaiselle lasten- ja nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta, joka rikastuttaa aiheeltaan tai käsittelytavaltaan aiempaa lasten- ja nuortenkirjatarjontaa. 

Eveliina Talvitie on Tallinnassa asuva kirjailija ja toimittaja. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, elämäkertoja ja tietoteoksia. Ai niin, minä olen muuten Lee on hänen ensimmäinen lastenkirjansa. Jani Ikonen on palkittu kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka tunnetaan modernista ja omintakeisesta kuvitustyylistään. Kaksikko on tehnyt aiemmin yhteistyötä erityislasten arkea käsitelleessä kansainvälisessä taideprojektissa.

Ai niin, minä olen muuten Lee - kirjan on lukenut äänikirjaksi porilainen näyttelijä Henri Välikangas, joka esiintyy muun muassa drag artisti Henriettana. Äänikirja on kuunneltavissa 4.5.2024 alkaen. Toukokuun aikana teos ilmestyy Virossa. Ah jaa, mina olen muideks Lee -teoksen on kääntänyt Lauri Juursoo ja sen julkaisee Elust enesest -kustantamo. Ai niin, minä olen muuten Lee oli lisäksi Vuoden kauneimmat kirjat 2023 -finalisti.

Palkintoraadin asiantuntijajäseninä olivat luokanopettaja Matias Laivamaa ja kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkangas. Kannatusyhdistyksen jäsenedustajana raadissa toimi Merja Marjamäki ja nuorisojäsenenä Ramona Kaapu. Raadin puheenjohtaja on Lastenkirjainstituutin Onnimanni-lehden päätoimittaja Päivi Heikkilä-Halttunen.

Raadin perusteet:

”Ai niin, minä olen muuten Lee tutustuttaa lukijan vähitellen alakouluikäiseen lapseen, joka kertoo arjestaan ja ajatuksistaan. Erityisominaisuudet ja luonteenpiirteet ovat Leelle itselleen rikkaus, vaikka hän tiedostaakin olevansa monen koulukaverin mielestä vähän omituinen.

Tässä lastenkirjassa erityisyyttä ei kuitenkaan korosteta tai kuvata lapsen arkea hankaloittavana asiana. Lee on kehittänyt myös omia selviytymiskeinoja häntä hämmentäviin sosiaalisiin ja hälyisiin tilanteisiin.

Leen ja hänen isänsä pienperhettä kuvataan luontevasti. Vaikka isälläkin on omat haasteensa, niin arjen peruspalikat pysyvät silti kasassa ja Lee pitää säännöllisesti yhteyttä Intiassa asuvaan äitiinsä. Lee tekee jatkuvasti havaintoja ympäristöstään ja sanoittaa tuntemuksiaan raikkaasti ja samastuttavasti.

Eveliina Talvitien teksti antaa tilaa Jani Ikosen Leen mielenliikkeitä mukailevalle kuvitukselle, joka samanaikaisesti rönsyää ja myötäelää, dokumentoi ja liioittelee. Leen ja hänen uuden ystävänsä Liin seikkailuille on luvassa myös jatkoa.”  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Enostone kustannus
Kalle Niinikangas, kustantaja
kalle.niinikangas@enostone.fi
+358405922446

Haastattelupyynnöt:
Eveliina Talvitie
liinatalvi@gmail.com
+358 400 188 601

Jani Ikonen
ini.jakonen@gmail.com
+358 44 722 5878

Tekijäkuva: Jyri Pitkänen

Kuvat

Lastenkirja: Ai niin, minä olen muuten Lee.
Lastenkirja: Ai niin, minä olen muuten Lee.
Lataa
Kirjailija Eveliina Talvitie ja kuvittaja Jani Ikonen
Kirjailija Eveliina Talvitie ja kuvittaja Jani Ikonen
Lataa
Äänikirja: Ai niin, minä olen muuten Lee, julkaistaan myös viroksi.
Äänikirja: Ai niin, minä olen muuten Lee, julkaistaan myös viroksi.
Lataa

Linkit

Lisätietoa julkaisijasta

Enostone kustannus on vuonna 1999 perustettu yleiskustantamo. Vuonna 2018 tapahtuneen sukupolvenvaihdoksen jälkeen kustantamoa on luotsannut yrittäjäpariskunta Kalle ja Satu-Maaria Niinikangas. Kalle toimii Enostonen kustantajana ja Satu-Maaria vastaa some-sisällöstä. Lisäksi Enostonessa työskentelevät av-tuottaja Lasse Hauerwaas ja graafikko Iiva Vilvas.

Me Enostonessa uskomme kirjaan ja kirjallisuuteen. Meistä on hienoa ja hauskaa saada olla mukana tekemässä kaikkia näitä hienoja kirjoja, mitä Enostone on kustantanut ja kustantaa. Usein Enostonesta kirjoitettaessa mainitaan kustantamon koko. Enostone on kiistatta pieni, mutta me olemme pippurisia. Altavastaajan rooli sopii meille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Enostone kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye