Millainen ajattelu ohjaa sinun tai pomosi työskentelytapoja? Uusi tietokirja valottaa asiantuntijoiden työtä työorientaatioiden kautta
Esihenkilö keskittyy intohimoisesti työn sisältöön ja unohtaa helposti kokonaisuuden. Hänellä on johdettavanaan generalisti, jolle olisi luontevinta toimia suurten linjojen parissa. Onko yhteentörmäys väistämätön?
– Ristiriidoilta ei aina vältytä, mutta ne voivat viedä vuorovaikutusta eteenpäin. Olennaista on tunnistaa oma ja muiden työorientaatio, joka on työmme peruskallio, toteaa organisaatiokehittäjä, yliopettaja Kimmo Mäki Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.
Mäki tarkastelee erilaisia työorientaatioita vasta ilmestyneessä kirjassaan Johtamiskohtaamisten aallokossa – tunnista työorientaatioiden voima (Professional Publishing Finland ), jonka hän on kirjoittanut yhdessä johtajuustutkija Annastiina Mäen kanssa.
Kirjoittajat erottelevat kolme erilaista työorientaatiota sekä kolme erilaista johtamisorientaatiota. Kaikissa meissä on piirteitä erilaisista orientaatioista, mutta jokin niistä erottuu yleensä muita voimakkaampana.
– Erilaisista orientaatioista voi jokainen varmasti tunnistaa itsensä, kollegansa ja pomonsa, Kimmo Mäki kuvailee.
Käytännön keinoja kehittää organisaatiokulttuuria
Erilaisuuden sanoittaminen ja jäsentäminen on kirjoittajien mukaan avain rakentavampaan työelämään. Erilaisuutta ei tarvitse poistaa eikä tasoitella, vaan sitä voi tehdä näkyväksi ja pyrkiä kääntämään voimavaraksi.
– Usein ajattelemme, että erilaisuus synnyttää kitkaa. Yhtä lailla samanlaisuudesta voi tulla ristiriitoja. Oman ja muiden orientaatioiden tunnistaminen syventää ammatillista itseymmärrystä, Annastiina Mäki toteaa.
Kirja on käytännön opas siihen, miten orientaatioita voi tunnistaa ja miten omaa työyhteisöä voi niiden avulla kehittää. Mäki kannustaakin kaikkia asiantuntijatyötä tekeviä miettimään omaa suhtautumista työhön.
– Esittelemme kirjassa Kolmen K:n mallin, jolla orientaatioita voi tarkastella. Tämä perustuu meidän kirjoittajien pitkään kokemukseen erilaisten organisaatioiden ja johtamisen kehittämisessä. Mutta ei pelkoa, self help -kirjasta ei ole kyse, Kimmo Mäki hymyilee.
Kirja on saatavilla kustantajan verkkokaupasta ja E-kirjana.
Arvostelukappaleita voi tiedustella osoitteesta https://www.propublishing.fi/pages/contact-us
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kimmo Mäki
Puh:+358 294471357kimmo.maki@haaga-helia.fiAri NevalainenViestintäpäällikkö
Puh:040 4887 008ari.nevalainen@haaga-helia.fiTilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
EU:lta apua kestävyysraportointiin – ilmaista koulutusta tulossa14.11.2024 10:40:10 EET | Tiedote
Uusi kestävyysdirektiivi (CSRD) muuttaa yli tuhannen suomalaisen yrityksen arkea, kun kestävyysraportointia on vastaisuudessa pakko tehdä. Tarvittavaa koulutusta on tähän asti ollut vain vähän – etenkin pk-yritysten kukkarolle sopivaan hintaan. Haaga-Helian EU-rahoitteinen KESTÄ-hanke tarjoaa maksutonta kestävyysraportointikoulutusta.
Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta6.11.2024 14:08:43 EET | Tiedote
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.
Haaga-Helian englanninkielinen opettajankoulutus täytti 20 vuotta24.10.2024 14:11:52 EEST | Tiedote
Englanninkielinen väylä opettajuuteen on vastannut kasvavaan tarpeeseen entistä kansainvälisemmässä Suomessa. Vuosien aikana Haaga-Helian koulutuksesta on valmistunut satoja ammatillisia opettajia, jotka ovat luoneet uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomen ruokamatkailua kehitetään kohti vastuullisia ja ikimuistoisia ruokaelämyksiä16.10.2024 11:18:15 EEST | Tiedote
Miten matkailijat saisivat kokea ikimuistoisia ruokaelämyksiä Suomessa tulevinakin vuosina? Ruokamatkailustrategia vuosille 2024–2028 määrittää suuntaviivat ruokamatkailun kehittämiselle.
Östra Nylands skärgård får ett uppsving och ökad turismkraft30.9.2024 11:36:32 EEST | Pressmeddelande
Yrkeshögskolan Haaga-Helia lanserar ett nytt projekt som heter Skärgårdens puls - turismkraft för den östnyländska skärgården. Huvudsyftet med projektet är att förbättra livskraften och innovationsförmågan hos små och medelstora företag inom skärgårdsturismsektorn i östra Nyland.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme