DNA Oyj

Uusi suunta tietoturvaan: Managed SASE (MSASE) -ratkaisu tehostaa ja yksinkertaistaa yritysten turvallisuusarkkitehtuuria

Jaa

Uusi lähestymistapa SASE-ratkaisuihin tuo helpotusta IT- ja tietoturvaosastojen resurssihaasteisiin ja modernisoi yritysten tietoturva-arkkitehtuuria. DNA:n tarjoama MSASE on hallinnoitu pilvipohjainen tietoturva-alusta, jonka kautta reititetään kaikki organisaation ulkoiset verkkoyhteydet. MSASE poistaa organisaatioilta tarpeen rakentaa ja ylläpitää teknisesti vaativaa tietoturvallisten yhteyksien kokonaisuutta.

Uusi suunta tietoturvaan: Managed SASE (MSASE) -ratkaisu tehostaa ja yksinkertaistaa yritysten turvallisuusarkkitehtuuria.
Uusi suunta tietoturvaan: Managed SASE (MSASE) -ratkaisu tehostaa ja yksinkertaistaa yritysten turvallisuusarkkitehtuuria.

”Asiantuntevasti toteutettu SASE on tällä hetkellä yksi parhaista aseista jatkuvasti kehittyviä tietoturvauhkia vastaan”, sanoo DNA:n yritysasiakkaille tarjottavien tietoturvapalveluiden Business Manager Juho Saarinen.

Secure Access Service Edge (SASE) on noussut yritysten modernien tietoturvaratkaisujen etulinjaan tarjoamalla nykyaikaisen sateenvarjon uhkia vastaan. Kynnys SASE:n käyttöönottoon on kuitenkin tähän asti ollut korkea, sillä sen rakentaminen ja ylläpito vaativat yrityksiltä runsaasti osaamista ja resursseja. Managed SASE (MSASE) -mallissa SASE-ratkaisu ulkoistetaan palveluntarjoajalle.

”Etä- ja hybridityön lisääntyminen sekä yleistyneet SaaS-palvelut asettavat tietoturva-arkkitehtuurille uudenlaisia vaatimuksia. SASE-konsepti on kehitetty näihin nykyliiketoiminnan tarpeisiin. MSASE tuo SASE:n hyödyt yhä laajemman yritysjoukon ulottuville. Samalla se lieventää yritysten IT-tiimien jatkuvia resurssipaineita”, Saarinen sanoo.

Moderni tietoturva nojaa identiteettiin

Tutkimusyhtiö Gartnerin ennusteen mukaan SASE-palveluiden markkina kasvaa seuraavien viiden vuoden ajan keskimäärin 29 % vuodessa, ja vuonna 2027 globaalin SASE-markkinan arvo yltää jo 25 miljardiin dollariin. SASE on identiteetinhallintaan pohjautuva tietoturvakokonaisuus, joka yhdistää verkko- ja tietoturvaominaisuuksia pilvipalvelun avulla. Tietoturvaratkaisut ovat jo pitkään liikkuneet kohti identiteettikeskeisiä toimintamalleja.

”Toimintavarma verkko on vain taustalla toimiva rakennusaine – tietoturvaratkaisut rakentuvat identiteetinhallinnan ja zero trust -ajattelun ympärille. SASE tarjoaa skaalautuvan ratkaisun, jota voidaan muokata joustavasti yrityksen toimintaympäristön muuttuessa”, Saarinen kertoo.

DNA tarjoaa ensimmäisenä Suomessa Netskopen MSASE-ratkaisuja

Kompleksiset tietoturvatarpeet vaativat yksinkertaistavia rakenteita. Eniten SASE:n käyttöönotosta hyötyvät yritykset, jotka toimivat kansainvälisesti, vahvasti säännellyllä toimialalla, tai joissa tehdään paljon etä- ja hybridityötä. DNA:n palveluna tarjoama hallittu, valvottu ja ylläpidetty MSASE-ratkaisu on suunniteltu madaltamaan käyttöönoton kynnystä.

”Kovan tason IT-osaajista on Suomessa valmiiksi pulaa, joten vain harvassa yrityksessä on resursseja oman SASE-arkkitehtuurin rakentamiseen, kun ylläpidettävänä on jo valmiiksi suuria määriä IT-infraa. MSASE on siirtynyt hypevaiheesta yritysten arkipäivään, ja samalla sen kustannukset ovat laskeneet”, Saarinen sanoo.

Yksi ratkaisu ei sovi kaikille, vaan MSASE-arkkitehtuuri räätälöidään aina yrityskohtaisten tarpeiden mukaisesti. DNA:n kumppanina MSASE-palveluissa toimii Netskope, jonka tutkimusyhtiö Gartner on listannut maailman edistyneimmäksi SSE-palvelujen tarjoajaksi. Netskope tarjoaa DNA:n asiakkaille toiminnallisen kokonaisratkaisun, joka yhdistyy mutkattomasti DNA:n muihin palveluihin.

Lisätietoja medialle

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,7 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2023 liikevaihtomme oli 1 067 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi - http://www.dna.fi, X:ssä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:n ja Telian 5G-verkon laajennustyöt jatkuvat entistä laajemmalla alueella Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla21.8.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Sallan, Pelkosenniemen, Savukosken, Rovaniemen ja Kemijärven, Ylivieskan, Oulaisten ja Toholammin sekä Kannuksen ja Sievin asukkaat pääsevät pian nauttimaan entistä kattavammista yhteyksistä. DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) jatkaa nopean 5G-verkon laajentamista elo-syyskuussa. Samalla myös alueen 4G-yhteydet paranevat.

Corporate customer services for DNA’s copper-based network in Eurajoki and parts of Uusimaa will be terminated in spring 202520.8.2024 08:45:00 EEST | Press release

Copper-based network technology has served telecommunications for over 160 years, but today, its significance is very limited. DNA first announced the replacement of its copper-based networks with more modern cable, fibre optics and mobile solutions in 2021, and work to decommission the old network began the following year. DNA’s remaining copper-based voice communication services will be terminated by the end of 2024 across Finland. The phased decommissioning of copper-based broadband and voice communication services for corporate customers continues, and these services will be terminated in Eurajoki and parts of Uusimaa on 31 March 2025.

DNA:n kupariverkon yritysasiakaspalvelut päättyvät keväällä 2025 osassa Uuttamaata ja Eurajoella20.8.2024 08:45:00 EEST | Tiedote

Kupariverkko on palvellut televiestintää jo yli 160 vuotta, mutta sen merkitys on jäänyt viime vuosina hyvin pieneksi. DNA tiedotti jo vuonna 2021 kupariverkkojensa korvaamisesta moderneilla kaapeli-, valokuitu- ja mobiiliratkaisuilla, ja vanhan verkon purkutyö alkoi vuonna 2022. DNA:n viimeisetkin kuluttajille suunnatut kuparipohjaiset puhepalvelut päättyvät vuoden 2024 loppuun mennessä koko Suomessa. Yritysasiakkaiden osalta kupariverkon laajakaista- ja puhepalvelujen purkutyöt jatkuvat vaiheittain, ja 31.3.2025 nämä palvelut päättyvät osassa Uuttamaata ja Eurajoella.

Viimeisetkin kuluttaja-asiakkaiden kupariverkon lankapuhelinpalvelut päättyvät DNA:lla vuoden 2024 loppuun mennessä15.8.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Kupariverkko on palvellut televiestintää jo yli 160 vuotta, mutta sen merkitys on jäänyt viime vuosina hyvin pieneksi. DNA tiedotti jo vuonna 2021 kupariverkkojensa korvaamisesta moderneilla kaapeli-, valokuitu- ja mobiiliratkaisuilla, ja vanhan verkon purkutyö alkoi 2022. DNA:n viimeistenkin kuluttajille suunnattujen kuparipohjaisten puhepalveluiden päättäminen tapahtuu vuoden 2024 loppuun mennessä koko Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye