Haaga-Helian opiskelijat ovat mukana kehittämässä Syötävä Helsinki -ruokavuotta
Ruoka on tänä vuonna Helsingin kaupungin tapahtumallisuuden ja matkailun keskiössä. Kaupunki tekee yhteistyötä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa useassa Syötävä Helsinki -vuoden tapahtumassa.
Syötävä Helsinki -vuosi tarjoaa sekä paikallisille että matkailijoille ennennäkemättömiä ruokaelämyksiä ja tuo esille alueen lähituottajia sekä huippuravintoloita.
Yksi Syötävä Helsinki -vuoden kohokohdista on pohjoismaisten Michelin-tähtien julkistamistilaisuus, MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony, 27.5 Savoy-teatterissa ja Helsingin kaupungintalolla. Julkistamistilaisuuden ympärille on koottu sadan ruoka- ja juomaelämyksen tapahtumatarjonta Syötävä Helsinki -ruokaviikoille 24.5.–16.6.
Ainutlaatuinen elämystila Helsingin kaupungintalolle
Osana Syötävä Helsinki -ruokaviikkoja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Helsingin kaupungintalolle väliaikaisen immersiivisen ruokaelämystilan, joka on osa Uudenmaan Liiton rahoittamaa XR-elämyspolku-hanketta.
Elämystila perustuu Haaga-Helian 2016 vuonna aloittamaan The Box -tutkimus- ja kehityskonseptiin, jonka avulla luodaan immersiivisiä kokemuksia hotelli-, ravintola- ja matkailualalle. Opiskelijat ovat aktiivisesti osallistuneet elämyksen kehitykseen aina suunnittelusta toteutukseen asti.
Haaga-Helian ruokamatkailun kurssin opiskelijat ovat luoneet tarinallisen konseptin Haaga-Helian ruokamatkailuhankkeen Hungry for Finlandin asiantuntijoiden ohjauksessa. Se opastaa vierailijoita elämystilaan ja kannustaa heitä tutustumaan myös muihin Syötävä Helsinki -ruokakohteisiin.
360* Syötävä Helsinki -huone on auki 27.5.-14.6.2024 klo 10–16 osoitteessa Pohjoisesplanadi 11–13.
Opiskelijat monessa mukana
Opiskelijoiden kehittämät moniaistiset ruokakokemusten prototyypit antavat myös esimakua siitä, mitä tulevaisuudessa voidaan tarjota tuoden innovatiivisia ja kokeellisia ruokakokemuksia Helsingin sydämeen.
Haaga-Helian Experience Design -kurssin opiskelijat ovat suunnitelleet 27.5. MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -julkistamistilaisuuden yhteyteen Savoy-teatterin ja kaupungintalon välille erityisen siirtymäkokemuksen, joka korostaa tapahtuman eksklusiivisuutta ja luo ainutlaatuisen kokemuksen osallistujille.
Vuoden aikana Helsinki korostaa asemaansa globaalina ruokamatkailun keskuksena tarjoten ainutlaatuisia elämyksiä, jotka kutkuttavat makuhermoja ja houkuttelevat seikkailunhaluisia. Syötävä Helsinki -tapahtumiin voi tutustua Helsingin kaupungin sivuilla.
Tule kokemaan, mitä kaikkea Helsinki voi tarjota gastronomian saralla!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pasi TuominenLehtoriHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
XR-elämyspolku ja siihen upotetut monikanavaisen kaupan ratkaisut -hanke
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
EU:lta apua kestävyysraportointiin – ilmaista koulutusta tulossa14.11.2024 10:40:10 EET | Tiedote
Uusi kestävyysdirektiivi (CSRD) muuttaa yli tuhannen suomalaisen yrityksen arkea, kun kestävyysraportointia on vastaisuudessa pakko tehdä. Tarvittavaa koulutusta on tähän asti ollut vain vähän – etenkin pk-yritysten kukkarolle sopivaan hintaan. Haaga-Helian EU-rahoitteinen KESTÄ-hanke tarjoaa maksutonta kestävyysraportointikoulutusta.
Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta6.11.2024 14:08:43 EET | Tiedote
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.
Haaga-Helian englanninkielinen opettajankoulutus täytti 20 vuotta24.10.2024 14:11:52 EEST | Tiedote
Englanninkielinen väylä opettajuuteen on vastannut kasvavaan tarpeeseen entistä kansainvälisemmässä Suomessa. Vuosien aikana Haaga-Helian koulutuksesta on valmistunut satoja ammatillisia opettajia, jotka ovat luoneet uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomen ruokamatkailua kehitetään kohti vastuullisia ja ikimuistoisia ruokaelämyksiä16.10.2024 11:18:15 EEST | Tiedote
Miten matkailijat saisivat kokea ikimuistoisia ruokaelämyksiä Suomessa tulevinakin vuosina? Ruokamatkailustrategia vuosille 2024–2028 määrittää suuntaviivat ruokamatkailun kehittämiselle.
Östra Nylands skärgård får ett uppsving och ökad turismkraft30.9.2024 11:36:32 EEST | Pressmeddelande
Yrkeshögskolan Haaga-Helia lanserar ett nytt projekt som heter Skärgårdens puls - turismkraft för den östnyländska skärgården. Huvudsyftet med projektet är att förbättra livskraften och innovationsförmågan hos små och medelstora företag inom skärgårdsturismsektorn i östra Nyland.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme