Fliiga

Mediakutsu: Uusia huippunimiä Suomeen? Tervetuloa seuraamaan historian toista F-liiga Draftia

Jaa

Perjantaina 24.5. järjestetään historian toinen F-liiga Draft, kun liigaseurat varaavat ulkomaalaisia huippunimiä riveihinsä. Samalla nähdään odotettu uudistus, kun naisten sarjan hyppää mukaan konseptiin. Media on lämpimästä tervetullut seuraamaan tilaisuutta paikan päälle Bläk Boksiin Ideaparkkiin.

Sekä miesten että naisten sarjan joukkueet varaavat kaksi kierrosta pelaajia. Tämä tarkoittaa yhteensä 24 varausta sekä miesten että naisten sarjoissa. Tilaisuus alkaa perjantaina klo 13.30. 

Ensimmäinen F-liiga Draft herätti jo mukavasti huomiota sekä Suomessa että Suomen rajojen ulkopuolella. Ennen kaikkea se toi heti menneellä kaudella mukavasti kansainvälistä tuulahdusta F-liigakentille.

– Miesten sarjan historian ensimmäisellä Draftilla oli välittömiä vaikutuksia F-liigaan, joka on nyt kansainvälisempi kuin koskaan. Menneellä kaudella F-liigan miesten ja naisten sarjassa pelasi yhteensä 27 ulkomaalaista pelaajaa, joista 7 on tämän vuoden Draftissa varattuja, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

F-liiga Draft koskee ulkomaalaisia pelaajia. Seurat ovat sitoutuneet nimeämään viime kevään tavoin Draft-tilaisuudessa vähintään yhden pelaajan, joka ei ole kärkimaiden Ruotsin, Sveitsin tai Tshekin kansalainen.

Draft-järjestelmä ei koske suomalaisia pelaajia eikä pelaajaa, joka on päättyneellä kaudella pelannut F-liigassa, Divarissa tai ylimmässä juniorisarjassa (P22/T22) vähintään 10 virallista peliä.

Nimettävän pelaajan tulee olla Draft-tilaisuuteen mennessä täyttänyt 18 vuotta. Nimettävä pelaaja voi täyttää kalenterivuoden aikana enintään 22 vuotta. Nimetyllä pelaajalla tulee olla myös voimassa oleva salibandyn kilpailulisenssi. Tämä tarkoittaa, että keväällä 2024 varataan 2002 syntyneitä tai nuorempia pelaajia.

Varausjärjestys 2024:

Naisten sarja:
1. kierros:
1. Welhot
2. O2-Jyväskylä
3. ÅIF
4. Koovee
5. SB-Pro
6. PSS
7. EräViikingit
8. SaiPa
9. Rankat Ankat
10. FBC Loisto
11. Classic
12. TPS

2. kierros:
13. Welhot
14. O2-Jyväskylä
15. ÅIF
16. Koovee
17. SB-Pro
18. PSS
19. EräViikingit
20. SaiPa
21. Rankat Ankat
22. FBC Loisto
23. Classic
24. TPS

Miesten sarja:
1. kierros:
1. FBC Turku
2. EräViikingit
3. Jymy
4. OLS
5. LASB
6. Happee
7. SPV
8. TPS
9. Westend Indians
10. Nokian KrP
11. Classic
12. Oilers

2. kierros:
13. FBC Turku
14. EräViikingit
15. Jymy
16. OLS
17. LASB
18. Happee
19. SPV
20. TPS
21. Westend Indians
22. Nokian KrP
23. Classic
24. Oilers

Tervetuloa paikan päälle – myös Ruutu palvelee

Tapahtumassa on mukana viime kevään tavoin muutama varattava pelaaja.   Tilaisuus lähetetään suorana Ruudun kautta. Miesten sarjan varaustilaisuus alkaa kello 13.30, naisten sarjan historian eka F-liiga Draft alkaa puolestaan klo 15.00.

Autamme mielellämme mediaa haastatteluissa sekä paikan päällä että etänä. Mikäli tulet paikan päälle, toivomme ilmoittamaan viimeistään torstaina 23.5. ilari.isotalo@salibandy.fi. 

Lisätietoja F-liiga Draftista löydät  koontisivultamme.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fliiga

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye