Valokuitunen Oy

Miljoonan valokuituinvestointi tuo yhteyden ensimmäistä kertaa yli 1 200 asikkalalaisen kodin ulottuville

Jaa

Valokuitunen on tehnyt ensimmäiset valokuituverkon rakentamispäätökset Vääksyn Asikkalaan. Asikkalaan rakennettavien valokuituverkkojen piiriin tulee yli 1 200 kotitaloutta, kun alueen valokuituinfraan investoidaan lähes miljoona euroa.  

Valokuidun kaivaminen kadulla.
Valokuidun kaivaminen kadulla.

Valokuitunen on tehnyt useita asuinalueita kattavia valokuituverkon rakentamispäätöksiä tänä ja viime vuonna Asikkalaan. Aiemmin kunnassa ei ole ollut saatavilla Valokuitusen verkkoa. Verkkoa rakennetaan tänä vuonna yli kymmenellä alueella: Anianmetsä, Anianpelto, Honkaniemi, Hympylänmäki, Jukolanpelto, Mustaniemi, Pirppula, Suiva, Vartiovaara, Äkeenoja ja Ämmälänhaka.                   

Valokuitu on tärkeä osa Suomen perusinfraa: jokaisen suomalaisen tulisi olla hyvien nettiyhteyksien piirissä asuinpaikasta riippumatta.  

– Asikkalalaisten yhteydet paranevat nyt todella paljon, kun avoin valokuituverkko rakentuu laajasti alueelle. Nyt toimiva digiarki sujuu entistä paremmin asikkalalaisten kodeissa, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo.

Verkkojen rakentamistyöt alkavat tulevina viikkoina. Ennen juhannusta alkavat runkoverkon kaivuut ainakin Anianpellon ja Pirppulan asuinalueilla. Yhteyksien tilanneiden kodeissa aloitetaan valokuitupäätelaitteiden asennukset ja tonttisuunnittelut myös lähiviikkoina.

Kaikilla rakentamispäätöksen saaneilla alueilla pyritään saamaan verkon rakentamistyöt valmiiksi tänä vuonna. Töitä jatketaan sääolosuhteiden salliessa mahdollisimman pitkälle loppuvuoteen.

Nopeiden yhteyksien piiriin yli 1 200 kotitaloutta 

Valokuitusen tekemän verkkoinvestoinnin arvo Asikkalaan on noin miljoona euroa. Verkkojen valmistuttua yhteyksien piirissä on 1 250 asikkalalaista kotitaloutta.  

– Laajennamme verkkoa kysynnän kasvaessa. Rakentamispäätöksen saaneiden alueiden verkkoon voi yhä liittyä, kun rakentaminen on käynnissä, mutta myös sitten, kun alueen verkko on valmis. Verkkomme kattaa tällä hetkellä noin 300 000 kotitaloutta ympäri Suomen. Verkkomme kasvu kertoo siitä, että suomalaiset ovat halunneet nimenomaan valita yhteyden, jossa nettipalvelut voi kilpailuttaa ja valita vapaasti. Olemme Telian tukema valtakunnallinen iso toimija, jolla on kyky rakentaa, kehittää ja ylläpitää verkkoa nyt ja tulevaisuudessa. Kuluttajan kannattaa kiinnittää huomiota ostopäätöstä tehdessään myös verkon omistajaan, Kaunisto sanoo. 

Valokuituverkkoa rakennetaan käyttämällä uusinta ja turvallista rakentamistekniikkaa ja laitteita, mikä takaa käyttäjille huippuluokan, vuosikymmeniä kestävät yhteydet. Valokuitunen on Suomen suurin valokuituverkkojen rakentaja.

Katso päivittyvä lista Asikkalan rakentamispäätöksistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2023 aikana investoimme 100 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistavat suomalainen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Tohmajärven elinvoimaan parannusta valokuituinfralla – yhteyden piiriin lähes 700 kotitaloutta Kemiessä25.6.2024 07:15:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa tänä vuonna Tohmajärvelle ensimmäistä avointa valokuituverkkoaan. Valokuitunen ja Tohmajärven kunnan omistama vuokrataloyhtiö ovat sopineet verkon rakentamisesta vuokrahuoneistoihin, lisäksi verkkoa rakennetaan markkinaehtoisesti muualle Kemieen. Kaiken kaikkiaan lähes 700 tohmajärveläistä kotitaloutta ja yritystä tulee avoimen valokuituverkon piiriin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye