Burgerimiehet makkaratehtailijoiksi, Perniön Liha saa uudet ja vanhat omistajat

Jaa

Yksi Suomen vanhimmista edelleen toiminnassa olevista makkaratehtaista, Perniön Liha, saa uudet omistajat. Yhtiön entinen toimitusjohtaja ja yrittäjä Rami Himanto yhtiökumppaneineen ostaa Perniön Lihan liiketoiminnan takaisin Fodelia Oyj:ltä, jolle yhtiö myytiin vuonna 2020. Uusina osakkaina ovat myös burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen sekä HKScanin entinen toimitusjohtaja Tero Hemmilä. Yrityskaupan myötä Perniön Lihan uudeksi nimeksi tulee Perniön 1930 Oy. Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutuksia yhtiön nykyiseen henkilöstöön, asiakkuuksiin tai yhteistyökumppanisuhteisiin.

”Isäni oli aikoinaan täällä ensin myyntipäällikkönä ja osti makkaratehtaan 1980-luvun alussa itselleen. Olen itse ollut Perniön makkaratehtaalla mukana vauvasta saakka, joten talo, tuotteet ja toiminta ovat enemmän kuin tuttuja. On upeaa päästä taas kauhan varteen ja kehittämään uutta hienon osaajaporukan tuella”, kertoo Perniön 1930 toimitusjohtaja Rami Himanto. Kuva: SSS-arkisto.
”Isäni oli aikoinaan täällä ensin myyntipäällikkönä ja osti makkaratehtaan 1980-luvun alussa itselleen. Olen itse ollut Perniön makkaratehtaalla mukana vauvasta saakka, joten talo, tuotteet ja toiminta ovat enemmän kuin tuttuja. On upeaa päästä taas kauhan varteen ja kehittämään uutta hienon osaajaporukan tuella”, kertoo Perniön 1930 toimitusjohtaja Rami Himanto. Kuva: SSS-arkisto.

Salossa toimivan, vuonna 1930 perustetun perheyrityksensä Perniön Lihan takaisin ostanut Himanto on kerännyt makkaratehtaan osakkaiksi ja taustavaikuttajiksi suomalaista ruokateollisuuden huippuosaamista. Uuden Perniön 1930 Oy:n osakkaita ovat mm. HKScanin entinen toimitusjohtaja ja maanviljelijä Tero Hemmilä, burgerimiehinä tunnetut ravintolayrittäjät Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen, Perniön lihan aiempi sijoittaja ja kehittäjä Pekka Siivonen-Uotila ja joukko muita sijoittajia. Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Tero Hemmilä.

”Suomalaiset rakastavat makkaraa, mutta toimialamme tarvitsee myös laatu edellä -ajattelua. Bulkkia ja halpaa nakkia on tarjolla kylliksi, mutta me keskitymme tuotteisiin, joissa näkyy paitsi asiakkaiden, myös maaseudun ja raaka-aineiden tuottajien arvostus. Laadukas makkara voi olla täysin salonkikelpoinen tuote, joka miellyttää vaativampaakin gastronomian harrastajaa”, kertoo jo toistamiseen saman makkaratehtaan toimitusjohtajana aloittava Rami Himanto.

Burgerimiehistä myös makkaramiehet

Makkarabisnekseen mukaan tulo on Naughty BRGR -hampurilaisravintolaketjun perustaneelle Akseli Herleville ja Ossi Lahtiselle luonteva askel. Burgerimiehet ovat nimeään kantavassa ruokamatkailuohjelmassa tutustuneet myös maailman parhaisiin hot dog -ravintoloihin ja perustivat niiden inspiroimana viime vuonna oman Pups Hot Dogs and Fries -hodarikonseptin.

”Olemme kiertäneet kuvauksissa maailman parhaita hodariravintoloita ja ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa. Makkara on kansallisruokaamme, joten ei tarvittu paljoa mielikuvitusta tehdä siitä jotain ihan muuta kuin mihin Suomessa oli totuttu. Hodareille on tapahtumassa burgereiden kaltainen premiumisaatio, ja ne kyllä löytävät myös tiensä myös ravintoloiden ruokalistoille”, kertoo nyt myös makkarayrittäjä Akseli Herlevi ja jatkaa:

”Olemme tehneet Perniön kanssa pitkään yhteistyönä, viimeisimpänä Pupsin nakit, ja homma on aina toiminut täydellisesti. Nyt avautui mahdollisuus tulla nakkibisnekseen mukaan, joten siihen tartuttiin. Perniön makkaratehtaalla on upea historia ja sitä arvostetaan alalla sekä kuluttajien keskuudessa. Tulemme innovoimaan valikoimaan lisää lihatuotteita sekä vähittäiskauppaan, että ruoka- ja teollisuuspuolelle. Ja kuten aina, maku on tärkeintä ja tekeminen vastuullista.”

Perniön Lihan liikevaihto osana Fodeliaa on ollut noin 5 miljoonaa euroa. Liiketoimintakauppa on osa järjestelyä, jossa Fodelia Oyj luopuu Perniön Lihan ja Helsingin Makkaratehtaan liiketoiminnasta. Perniön 1930 Oy ostaa Perniön Lihan liiketoiminnot, Helsingin Makkaratehdas -brändin ostaa Tapola.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Rami Himanto, 044 735 8813, rami.himanto@pernion1930.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ossi Lahtinen ja Akseli Herlevi perustivat Pups Hot Dogs and Fries -hodaribrändin vuonna 2023. Pups-nakkien lisäksi Burgerimiehet ovat tehneet Perniön lihan kanssa nakkiyhteistyötä myös aiemmin. Kuva: Wolfcom
Ossi Lahtinen ja Akseli Herlevi perustivat Pups Hot Dogs and Fries -hodaribrändin vuonna 2023. Pups-nakkien lisäksi Burgerimiehet ovat tehneet Perniön lihan kanssa nakkiyhteistyötä myös aiemmin. Kuva: Wolfcom
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Kesäinen Viro on täynnä tekemistä ja tapahtumia24.6.2024 12:37:09 EEST | Tiedote

Suomalaisten suosituin matkakohde Viro tarjoaa kesätekemistä ja -tapahtumaa kirjaimellisesti jokaiseen makuun. Pääkaupungissa piipahtaville risteilymatkailijoille on tarjolla monta mielenkiintoista, ajankohtaista näyttelyä kävelymatkan päässä satamasta. Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024 Tartto on varma valinta, jos haluaa nauttia monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja viehättävän boheemista ilmapiiristä. Maakuntien ruokafestivaaleilta puolestaan löytyy herkuttelijoille kilometrikaupalla herkullista maistettavaa ja koettavaa.

Hansa Café Bar & Brasseriessa tiivistyy ranskalaisvaikutteiden historia14.6.2024 09:04:41 EEST | Tiedote

Helsingin keskeisimmän ytimen historiallisesti arvokas rakennuskokonaisuus on palautunut alkuperäisen kaltaiseen loistoonsa, kun NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotelli avasi toukokuussa ovensa. Oleellinen osa kokonaisuutta on laatuhotellin monipuolinen, aina auki oleva keittiö, joka palvelee hotelliasiakkaiden lisäksi myös kokoustajia ja tapahtumavieraita sekä tarjoaa kaupunkilaisille ja ohikulkijoille viihtyisän kohtaamispaikan. 1900-luvun alun suomalaisen ruoka- ja palvelukulttuurin edelläkävijän, Seurahuoneen, manttelinperijä Hansa Café Bar & Brasserie on edelleen inspiroitunut ranskalaisista klassikoista ja ensiluokkaisista raaka-aineista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye