Aviador Kustannus

Andreas Koivistolle ja Tom Björklundille Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto

Jaa

Koiviston kirjoittama ja Björklundin kuvittama lasten tietokirja Ikikallion tarinoita – Urbergets berättelser kertoo esihistoriasta ja varhaishistoriasta yleistajuisesti ja monikielisesti.

Tom Björklundin ja Andreas Koiviston kuva © Ari Haimi
Tom Björklundin ja Andreas Koiviston kuva © Ari Haimi

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala jakoi vuoden 2024 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot 4. kesäkuuta. Palkintoja jaettiin tänä vuonna kahdeksan. Ministeri kiitti palkittuja kansalaisten tietämyksen lisäämisestä ja virikkeiden antamisesta yhteiskunnalliselle keskustelulle.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) esityksestä opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot. Palkinto myönnetään ajankohtaisesta ja ansioituneesta tiedonjulkistamistyöstä.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan perustelut (palkintosumma 18 500 euroa):

"Vantaan kaupunginmuseon näyttely ja kirja Ikikallion tarinoita jatkavat tekijöiden monipuolista ja pitkäaikaista työtä, jonka tavoitteena on kertoa esihistoriasta ja varhaisesta historiasta yleistajuisesti. Kerronnan ja kuvituksen keskiössä ovat nykyisen Vantaan seudulla eläneet lapset ja heidän perheensä. Ikikallion tarinoissa kertojan roolin saa luonnonympäristö, joka edustaa jatkuvuutta kivikaudelta näihin päiviin. Vuosituhantinen elämä ankkuroituu paikalliseen ympäristöön, johon voi tutustua vielä nykypäivänäkin. Kivikaudelta modernin ajan alkuun kuvatut lapsihahmot on kuvattu rikkaasti ja samalla realistisesti, toimijoina omassa ympäristössään. Tarinoista välittyvät lapsen tietotasolle sopivalla tavalla entisajan elämän kovat ehdot, mutta toisaalta myös huolenpito. Näyttelystä kertova kirja tarjoaa suomen- ja ruotsinkielisen kertomuksen samojen kansien sisällä. Vaihteleva kuvitus kutsuu lukijaa tutustumaan myös toisella kotimaisella kielellä julkaistuun osuuteen, ja kokonaisuus antaa mahdollisuuden käyttää kirjaa myös kielen harjoittelussa."

Lisätietoa TJNK:n tiedotteessa: https://tjnk.fi/fi/ajankohtaista/tiedonjulkistamisen-valtionpalkinnot-2024-taitaville-ja-rohkeille-yhteiskunnallisille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kannet: Tom Björklund
Kannet: Tom Björklund
Lataa
Tom Björklund ja Andreas Koivisto © Ari Haimi
Tom Björklund ja Andreas Koivisto © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye