Tutustu Apetitin uusiin Neito-öljyihin – Maukkaat ja monipuoliset vaihtoehdot jokaiseen keittiöön
Apetitin kasviöljyvalikoimiin tuli kesäksi kaksi monikäyttöistä uutuutta: Apetit Neito Salaattiöljy ja Apetit Neito Pizza- ja pastaöljy. Nämä uutuudet toimivat monipuolisesti kaikessa ruoanlaitossa.
Apetitin Salaattiöljy yhdistää kotimaista rypsiöljyä ja espanjalaista ekstra-neitsyt oliviiöljyä
Apetit Neito Salaattiöljy viimeistelee salaatin raikkaalla ja hienolla maulla ja sopii myös salaatinkastikkeisiin. Salaattiöljy on yhdistelmä valikoiduista suomalaisista rypsin ja rapsin siemenistä puristettua Neito-öljyä sekä laadukasta espanjalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä. Apetit Neito Salaattiöljyyn on myös lisätty D-vitamiinia.
Apetit Neito Salaattiöljyä voi käyttää oliiviöljyn tavoin. Salaattiöljy sopii salaattien lisäksi esimerkiksi smoothieen ja vaikka puuron päälle. Kaksi ruokalusikallista salaattiöljyä sellaisenaan sisältää 5,5 μg D-vitamiinia eli noin puolet päivän saantisuosituksesta. Se on siis mainio D-vitaminiin lähde.
”Salaattiöljy on sekoitus korkealaatuista ektra-neitsytoliviiöljyä ja kotimaista rypsiöljyä, mikä tekee tuotteesta monikäyttöisen. Se sopii suomalaiseen suuhun mietona ja raikkaana makuna”, sanoo tuotepäällikkö Liisi Nyman.
Salaattiöljy soveltuu myös ruoanlaittoon.
Pizza- ja pastaöljy antaa makua ruokaan kuin ruokaan
Chili, valkosipuli ja oregano tuovat hienon ja tulisen maun Apetit Neito Pizza- ja pastaöljyyn. Chili antaa öljylle kauniin punaisen värin. Täyteläinen öljy on suunniteltu pizzoja ja pastoja ajatellen, mutta se soveltuu kaikkeen ruokaan antamaan makua ja mukavaa tulisuutta.
Öljy ripotellaan valmiin tuotteen pinnalle tai sitä voi käyttää suoraan ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Makumaailma sopii erinomaisesti myös esimerkiksi hodareihin, burgereihin tai grillaukseen ja maustaa myös wokit ja vihannekset.
”Uudet öljymme ovat mainio kombo esimerkiksi mökille, sillä niiden avulla pääsee pitkälle monen ruokalajin suhteen. Pizza- ja pastaöljyllä voi esimerkiksi marinoida kaikki grillattavat tai viimeistellä grillipizzan. Salaattiöljyllä voi puolestaan korvata oliiviöljyn esimerkiksi salaatin ja leivän kanssa ja se sopii toisaalta paistamiseen. On hyvä kuitenkin tiedostaa, että D-vitamiini ei säily öljyä kuumennettaessa”, kertoo Nyman.
Kummallakin Apetitin uutuusöljyllä on Hyvää Suomesta -merkki tunnuksena raaka-aineiden korkeasta kotimaisuusasteesta.
Kotimaista kasviöljyä Kirkkonummelta
Apetit käyttää valtaosan Suomen rypsin ja rapsin sadosta. Kotimaiset rypsin ja rapsin siemenet puristetaan öljyksi Kirkkonummen Kantvikissa sijaitsevassa kasviöljynpuristamossa. Rypsi- ja rapsiöljy on monipuolinen, tuore ja mieto kotikeittiön monitaituri. Suurin osa rypsi- ja rapsiöljyn rasvasta on pehmeää kerta- ja monityydyttymätöntä rasvaa. Rypsi- ja rapsiöljy sisältää luonnostaan runsaasti ihmiselle välttämättömiä omega-3- ja omega-6 -rasvahappoja optimaalisessa suhteessa. Tämän lisäksi rypsi- ja rapsiöljy sisältää mm. E-vitamiinia.
Apetit puristaa rypsi- ja rapsiöljyn mekaanisesti, ilman kemikaaleja. Hellävarainen lämpöpuristus takaa sen, että Neito-öljyyn on saatu talteen kaikki rypsinsiemenen arvokkaat aineosat. Raaka-aineena käytetään ainoastaan kotimaista hyvälaatuista valikoitua rypsin ja rapsin siementä.
Yhteyshenkilöt
Katja TättäläinenViestinnän asiantuntijaApetit Oyj
Puh:+358104024045katja.tattalainen@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Ravitsemussuositukset korostavat kasvipohjaista ruokavaliota - kasviproteiini BlackGrainia käytetään parantamaan elintarvikkeiden ominaisuuksia22.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Kasvipohjaisen ruokavalion merkittävyys korostuu ravitsemussuosituksissa. Kasvisten lisäämistä ruokavaliossa suositellaan sekä terveys- että ympäristösyistä. Kotimaisten kasviproteiinien määrää voisi lisätä huomattavasti. BlackGrain From Yellow Fields® -kasviproteiini vastaa suositeltuun tarpeeseen. BlackGrain on rypsistä ja rapsista jalostettu innovatiivinen elintarvike.
The nutritional recommendations emphasize a plant-based diet – plant protein BlackGrain is used to improve the characteristics of food products22.11.2024 10:30:00 EET | Press release
The significance of plant-based diet is emphasized in nutritional recommendations. Adding vegetables to the diet is recommended for both health and environmental reasons. The amount of Finnish plant proteins could be increased considerably. The BlackGrain From Yellow Fields® plant protein answers to the recommended need. BlackGrain is an innovative food ingredient processed from turnip rape and rapeseed.
Kotimaisuus on suomalaisille tärkeä valintakriteeri kasviöljyn valinnassa – yli 40 prosenttia valitsee rypsi- tai rapsiöljyn terveellisyyden vuoksi13.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Apetit selvitti kuluttajakyselyllä* suomalaisten käyttötottumuksia ja valintakriteerejä kasviöljyihin liittyen. Kotimaisuus, monikäyttöisyys ja terveellisyys ovat suomalaisten tärkeimmät syyt valita rypsi- tai rapsiöljy. Yli puolet suomalaisista käyttää rypsi- tai rapsiöljyä vähintään joitain kertoja viikossa. Rypsi- tai rapsiöljyä käytetään enemmän kuin oliiviöljyä.
Apetit Rypsiöljy on nyt Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy6.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Apetit rypsiöljyn nimi muuttuu Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyksi. Tuote pysyy ennallaan. Nimenmuutokseen on vaikuttanut Ruokaviraston suositus muuttaa elintarvikkeiden nimet vastaamaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta. Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyssä käytetään raaka-aineena kotimaista rypsiä ja rapsia. Muutoksen yhteydessä tuote tuodaan osaksi Apetit Kotimainen -tuoteperhettä. Apetitin vähittäiskaupassa myytävä rypsi- & rapsiöljy on aiemminkin puristettu 100-prosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta.
Apetitin uutuuksissa maistuvat lempeän tulinen nduja sekä mausteinen harissa21.10.2024 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetitin syksyn uutuudet tuovat pakastealtaseen lämpimiä makuja: pehmeän tulinen Superior Nduja-pepperonipizza, mehevän juustoinen Margherita-pizza tuplapakkauksessa, pehmeän Tomaattinen linssikeitto, mausteiset Falafel Harissa -pyörykät sekä värikäs Kotimainen Wok Satokausi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme