Tutustu Apetitin uusiin Neito-öljyihin – Maukkaat ja monipuoliset vaihtoehdot jokaiseen keittiöön
Apetitin kasviöljyvalikoimiin tuli kesäksi kaksi monikäyttöistä uutuutta: Apetit Neito Salaattiöljy ja Apetit Neito Pizza- ja pastaöljy. Nämä uutuudet toimivat monipuolisesti kaikessa ruoanlaitossa.
Apetitin Salaattiöljy yhdistää kotimaista rypsiöljyä ja espanjalaista ekstra-neitsyt oliviiöljyä
Apetit Neito Salaattiöljy viimeistelee salaatin raikkaalla ja hienolla maulla ja sopii myös salaatinkastikkeisiin. Salaattiöljy on yhdistelmä valikoiduista suomalaisista rypsin ja rapsin siemenistä puristettua Neito-öljyä sekä laadukasta espanjalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä. Apetit Neito Salaattiöljyyn on myös lisätty D-vitamiinia.
Apetit Neito Salaattiöljyä voi käyttää oliiviöljyn tavoin. Salaattiöljy sopii salaattien lisäksi esimerkiksi smoothieen ja vaikka puuron päälle. Kaksi ruokalusikallista salaattiöljyä sellaisenaan sisältää 5,5 μg D-vitamiinia eli noin puolet päivän saantisuosituksesta. Se on siis mainio D-vitaminiin lähde.
”Salaattiöljy on sekoitus korkealaatuista ektra-neitsytoliviiöljyä ja kotimaista rypsiöljyä, mikä tekee tuotteesta monikäyttöisen. Se sopii suomalaiseen suuhun mietona ja raikkaana makuna”, sanoo tuotepäällikkö Liisi Nyman.
Salaattiöljy soveltuu myös ruoanlaittoon.
Pizza- ja pastaöljy antaa makua ruokaan kuin ruokaan
Chili, valkosipuli ja oregano tuovat hienon ja tulisen maun Apetit Neito Pizza- ja pastaöljyyn. Chili antaa öljylle kauniin punaisen värin. Täyteläinen öljy on suunniteltu pizzoja ja pastoja ajatellen, mutta se soveltuu kaikkeen ruokaan antamaan makua ja mukavaa tulisuutta.
Öljy ripotellaan valmiin tuotteen pinnalle tai sitä voi käyttää suoraan ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Makumaailma sopii erinomaisesti myös esimerkiksi hodareihin, burgereihin tai grillaukseen ja maustaa myös wokit ja vihannekset.
”Uudet öljymme ovat mainio kombo esimerkiksi mökille, sillä niiden avulla pääsee pitkälle monen ruokalajin suhteen. Pizza- ja pastaöljyllä voi esimerkiksi marinoida kaikki grillattavat tai viimeistellä grillipizzan. Salaattiöljyllä voi puolestaan korvata oliiviöljyn esimerkiksi salaatin ja leivän kanssa ja se sopii toisaalta paistamiseen. On hyvä kuitenkin tiedostaa, että D-vitamiini ei säily öljyä kuumennettaessa”, kertoo Nyman.
Kummallakin Apetitin uutuusöljyllä on Hyvää Suomesta -merkki tunnuksena raaka-aineiden korkeasta kotimaisuusasteesta.
Kotimaista kasviöljyä Kirkkonummelta
Apetit käyttää valtaosan Suomen rypsin ja rapsin sadosta. Kotimaiset rypsin ja rapsin siemenet puristetaan öljyksi Kirkkonummen Kantvikissa sijaitsevassa kasviöljynpuristamossa. Rypsi- ja rapsiöljy on monipuolinen, tuore ja mieto kotikeittiön monitaituri. Suurin osa rypsi- ja rapsiöljyn rasvasta on pehmeää kerta- ja monityydyttymätöntä rasvaa. Rypsi- ja rapsiöljy sisältää luonnostaan runsaasti ihmiselle välttämättömiä omega-3- ja omega-6 -rasvahappoja optimaalisessa suhteessa. Tämän lisäksi rypsi- ja rapsiöljy sisältää mm. E-vitamiinia.
Apetit puristaa rypsi- ja rapsiöljyn mekaanisesti, ilman kemikaaleja. Hellävarainen lämpöpuristus takaa sen, että Neito-öljyyn on saatu talteen kaikki rypsinsiemenen arvokkaat aineosat. Raaka-aineena käytetään ainoastaan kotimaista hyvälaatuista valikoitua rypsin ja rapsin siementä.
Yhteyshenkilöt
Katja TättäläinenViestinnän asiantuntijaApetit Oyj
Puh:+358104024045katja.tattalainen@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Tiesitkö, että pinaatista saadaan kaksi satoa? – Pakastepinaatista vaivatonta arkiruokaa vaikka kesäkeittiöön Tara Junkerin reseptillä4.7.2024 09:30:00 EEST | Tiedote
Kun vihannekset pakastetaan niiden olleessa parhaimmillaan, ovat ne tuoreita edelleen käyttöön otettaessa. Apetit viljelyttää miljoonia kiloja kotimaisia pakastevihanneksia vuodessa. Apetitin satokauden aloittaa pinaatti, josta ruokavaikuttaja Tara Junker ideoi arkiruokareseptin, joka on helppo valmistaa myös kesämökillä.
Kotimaisen pakasteherneen kylvöt vauhdissa – pakasteherneen viljelypinta-ala noussut21.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetit kasvattaa tulevalla satokaudella merkittävästi avomaankasvisten sopimusviljelyaloja. Erityisesti herneen, perunan ja porkkanan viljelyalat kasvavat. Satokauden tavoitteena on viljelyttää yhteensä yli 35 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia sopimusviljelijöiden pelloilla. Apetitin Räpin koetilalla testataan uusia viljelylajikkeita ja -menetelmiä.
Tuoreita herneitä ympäri vuoden – ruokavaikuttaja Tara Junkerin neljä pakastehernevinkkiä8.5.2024 09:30:00 EEST | Tiedote
Pakasteherne on klassikko ja yllättävän monipuolinen raaka-aine. Se antaa raikkautta vaikka pannukakkuun, sopii arkeen ja juhlaan ja toimii jälkiruoissakin. Ripeän teollisen pakastusprosessin ansiosta pakasteherneessä on myös ravintoaineet kohdallaan. Palkokasvina herneessä on runsaasti proteiinia ja pakasteesta on näppärä ottaa herneitä juuri sopiva määrä.
Vapuksi kootaan snack-lautanen ja paistetaan munkkeja - katso Imanin ja Leenan herkulliset dippivinkit25.4.2024 09:30:00 EEST | Tiedote
Vappu avaa pitkään odotetun kevään ja kesän juhlakauden. Vapun tärkeimpiä herkkuja ovat tietysti tuoreet vappumunkit. Iloiseen kevään juhlaan sopivat mainiosti herkulliset pienet suolaiset napostelupalat. Kasvispohjaiset herkut ovat helppo ja näppärä valinta niin juhlapöytään, vappubrunssille kuin piknikillekin.
Apetit Oyj:n tammi-maaliskuun 2024 liiketoimintakatsauksen julkistaminen23.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Apetit Oyj:n tammi-maaliskuun 2024 liiketoimintakatsauksen julkistaminen Apetit Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuulta 2024 julkaistaan perjantaina 26.4.2024 klo 8.30. Liiketoimintakatsaukseen liittyen ei järjestetä erillistä tiedotustilaisuutta. Apetit Oyj
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme