Kyselytutkimus kertoo: luksushotellista voidaan maksaa 250 euroa yöltä
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toteuttamassa kyselytutkimuksessa selvitettiin, paljonko vastaajat ovat valmiita maksamaan yöpymisestä ja illallisesta Helsingissä.
Matkailualan ammattilaiset ovat valmiita maksamaan yöpymisestä Helsingin keskusta-alueen luksushotellissa keskimäärin 250 euroa yöltä ja boutiquehotellissa 170 euroa. Kolmen tähden hotelleissa ja huoneistohotelleissa maksuvalmius on noin 100 euroa yöltä ja Airbnb-majoituksessa noin 80 euroa. Edullisin hintamielikuva on 1–2 tähden hotelleilla, joissa maksuhalukkuus on noin 75 euroa per yö.
Tiedot käyvät ilmi Helsingin majoituksen ja ravintolapalveluiden hintamielikuvat ja maksuvalmius – kyselytutkimuksesta, joka toteutettiin Haaga-Helian Hospitality-kehityspaneelissa huhtikuussa 2024. Vastaajat olivat matkailualan ammattilaisia ja opiskelijoita (n=42).
– Hotelliketjujen ja yksittäisten hotellien hinta- ja brändikilpailu on äärimmäisen tiukkaa tällä hetkellä. Kyselyn vastaajista 90 prosenttia pitää hintaa erittäin tai melko tärkeänä valintatekijänä. Tässä mielikuva- ja hintataistelussa matkailija on vahvoilla, sillä huoneiden hintakategoriat ja päivähinnat vaihtelevat hyvinkin paljon, tutkimuspäällikkö Petteri Ohtonen toteaa.
60 euroa kolmen ruokalajin illallisesta
Matkailualan ammattilaiset arvioivat kolmen ruokalajin illallisen maksavan Helsingissä veroineen noin 62 euroa henkilöä kohden (ilman juomia). Helsingin keskustan ravintolat ja iltakahvilat sekä live-musiikin tarjonta houkuttelivat suurinta osaa vastaajista.
Kun vastaajilta kysyttiin suosituimmista kulkuvälineistä, voiton vei juna. Lähes kaksi kolmasosaa vastaajista piti junaa mieluisana kulkuvälineenä viikonloppumatkalle Helsinkiin. Bussi oli mieluisa kulkuväline noin kolmasosalle ja auto noin neljäsosalle vastaajista.
Selvitys tehtiin Haaga-Helian ja Metropolian Finnish Hotel of Tomorrow FHOT 2.0 -hankkeen tilauksesta. Seurantatutkimuksena toteutettavan kyselytutkimuksen avulla tuetaan hankkeen case-yrityksiä sekä matkailu- ja ravintola-alaa yleisesti niiden pyrkiessä hiomaan hinnoittelustrategioitaan, palvelutarjontaansa ja imagoaan. Tulevana syksynä selvitetään, mitä uusia kokemuksia ja innovaatioita matkailualan ammattilaiset hotelliltaan ja kohteeltaan haluavat.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Petteri OhtonenTutkimuspäällikkö
Puh:040 8268183petteri.ohtonen@haaga-helia.fiHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
EU:lta apua kestävyysraportointiin – ilmaista koulutusta tulossa14.11.2024 10:40:10 EET | Tiedote
Uusi kestävyysdirektiivi (CSRD) muuttaa yli tuhannen suomalaisen yrityksen arkea, kun kestävyysraportointia on vastaisuudessa pakko tehdä. Tarvittavaa koulutusta on tähän asti ollut vain vähän – etenkin pk-yritysten kukkarolle sopivaan hintaan. Haaga-Helian EU-rahoitteinen KESTÄ-hanke tarjoaa maksutonta kestävyysraportointikoulutusta.
Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta6.11.2024 14:08:43 EET | Tiedote
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.
Haaga-Helian englanninkielinen opettajankoulutus täytti 20 vuotta24.10.2024 14:11:52 EEST | Tiedote
Englanninkielinen väylä opettajuuteen on vastannut kasvavaan tarpeeseen entistä kansainvälisemmässä Suomessa. Vuosien aikana Haaga-Helian koulutuksesta on valmistunut satoja ammatillisia opettajia, jotka ovat luoneet uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomen ruokamatkailua kehitetään kohti vastuullisia ja ikimuistoisia ruokaelämyksiä16.10.2024 11:18:15 EEST | Tiedote
Miten matkailijat saisivat kokea ikimuistoisia ruokaelämyksiä Suomessa tulevinakin vuosina? Ruokamatkailustrategia vuosille 2024–2028 määrittää suuntaviivat ruokamatkailun kehittämiselle.
Östra Nylands skärgård får ett uppsving och ökad turismkraft30.9.2024 11:36:32 EEST | Pressmeddelande
Yrkeshögskolan Haaga-Helia lanserar ett nytt projekt som heter Skärgårdens puls - turismkraft för den östnyländska skärgården. Huvudsyftet med projektet är att förbättra livskraften och innovationsförmågan hos små och medelstora företag inom skärgårdsturismsektorn i östra Nyland.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme