Viinilehti Oy

Viinilehti valitsi Vuoden roseeviinit 2024

Jaa

Viinilehden Vuoden roseeviinien kärkikolmikko tulee Saksasta. Voittaja hurmasi tuomarit viehkeällä marjaisuudellaan, hopealle nousi hersyvän vadelmainen rosee ja pronssia vei eloisan pirskahteleva sekoiteviini. Kaikkia mitalisteja yhdistää vieno makea vivahde. Makeus ei silti ole korostetusti esillä, se vain pyöristää ja pehmentää makuja ja tekee viineistä erittäin monikäyttöisiä.

Viinilehden vuoden roseeviinit 2024
Viinilehden vuoden roseeviinit 2024

Viinilehden Vuoden roseeviini 2024

Ruppertsberger Imperial Rosé 2023

RUPPERTSBERGER WEINKELLER, PFALZ, SAKSA, 927198

Kypsän marjainen ja viehkeän puhdaspiirteinen tuoksu, jossa on mansikkaa, kirsikkaa, vadelmaa ja punaherukkaa. Lähes kuivasta mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi sitruksisuutta, kukkaisuutta ja kypsän punaisen omenan vivahteita. Tyylikäs hapokkuus ryhdittää suutuntumaa. Tasaisen herkullinen ja viehättävän marjainen jälkivaikutelma nostaa veden kielelle.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset, paistetut tai grillatut vaaleat liharuoat. Täyteläiset salaatit.

Hinta-laatu: Löytö, erinomainen hinta-laatusuhde

Hinta: 10,49 €

Viinilehden Vuoden roseeviini 2024 -kilpailun voittajakolmikko

Kulta:
Ruppertsberger Imperial Rosé 2023
RUPPERTSBERGER WEINKELLER, PFALZ, SAKSA, 927198

Hopea:
Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2023
VILLA WOLF, QUALITÄTSWEIN PFALZ, PFALZ, SAKSA, 420397

Pronssi:
Himmel Pink Riesling
VIINITIE, SAKSA, 935428

Tuomariston kommentti kilpailusta

Kilpailuun ilmoitetut roseeviinit edustivat ilahduttavan erilaisia tyylisuuntia. Lämminhenkisten ja mausteisten provencelaistyylisten roseiden lisäksi mukana oli viehkeän herkkiä ja raikkaan terhakkaita herkkuja. Valikoimaa monipuolistavat rieslingin ja sauvignon blancin pohjalle tehdyt pirteät roseet, jotka otimme jälleen kilpailuun mukaan, vaikka Alko luokittelee ne jälkiruokaviinien, väkevöityjen ja muiden viinien kategoriaan. Kaikki mitalit päätyivät tällä kertaa Saksaan.

Kärkikaksikko tulee Pfalzin alueelta. Vuoden roseeviini on raikas ja viehkeän marjainen Ruppertsberger Imperial Rosé 2023, joka on valmistettu Dornfelder- ja Lemberger-lajikkeista. Se hurmasi tuomariston puhdaspiirteisellä eloisuudellaan ja harmonisuudellaan. Hopeaa sai viime vuoden voittajan uusi vuosikerta, hersyvän vadelmainen, mansikkainen ja yrttinen Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2023. Pronssia sai rieslingin ja pinot noirin sekoitus Himmel Pink Riesling, jonka mineraaliset, punaherukkaiset ja vadelmaiset aromit korostuvat kieltä kutittelevan pirskahtelevuuden ansiosta.

Näin valinta tehtiin

Viinilehden Vuoden roseeviinien valintaa varten tuomaristo (Juha Berglund, Pia Nisén, Antti Rinta-Huumo ja Tomi Salonen) maistoivat sokkona lähes sata vakio- tai tilausvalikoiman viiniä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Pullohinnan yläraja oli 30 euroa. Viinit maistettiin ja arvioitiin sokkona useassa esikarsintatastingissa, joista finaalipöydän sokkomaistoon päätyi 27 viiniä. Ilmoitimme voittajille valinnoista viikolla 20.

Muihin kilpailuun osallistuneisiin viineihin voit tutustua Viinilehden nettisivuilla: "Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä".

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Viinilehti Oy
Melkonkatu 24
00210 HELSINKI

+358 50 538 8899
https://viinilehti.fi

Viinilehti on intohimoisen ja laatutietoisen kuluttajan media

Viinilehti on viininystävän ykkösmedia – vuoden ympäri täynnä tietoa, inspi­raatiota, uutuusarvioita ja vinkkejä. Mikään muu media ei sisällä yhtä paljon suomenkielistä viiniasiaa suomalaiselle kohderyhmälle räätälöitynä.

Viinilehti on paljon muutakin kuin perinteinen printtilehti. Suomen herkullisin mediaperhe tavoittaa viininrakastajat yhä paremmin myös digissä, somessa, applikaatiossa, tapahtumissa ja tastingeissa virtuaalisesti ja livenä ympäri vuoden.

VIINI, RUOKA & HYVÄ ELÄMÄ

Viinilehti

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viinilehti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye