Riitta Rahkila erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon
Riitta Rahkila on nimitetty erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon (ETL) 12.8.2024 alkaen. Hänen vastuullaan ovat elintarvikkeiden mikrobiologiseen turvallisuuteen liittyvät asiat sekä sektorivastuina Liha- ja siipikarjateollisuusyhdistys, Suomen Meijeriyhdistys, Valmisruokateollisuusyhdistys ja Rehuteollisuusyhdistys.
![](/data/images/public/69820395/70299991/80552a0d-f277-413d-9dc9-01cc50a836d8-w_720.jpg)
Rahkila on koulutukseltaan eläinlääketieteen tohtori (elintarvikehygienia).
Hän on työskennellyt viimeksi Ruokavirastossa elintarviketurvallisuuteen ja elintarvikevientiin liittyvissä vaativissa tehtävissä. Pisimpään hän on toiminut lihantarkastusyksikössä aluejohtajana ja vientitiimissä Kiinan-elintarvikeviennistä vastaavana erityisasiantuntijana. Hänellä on työkokemusta myös Puolustusvoimista ympäristöterveydenhuollon viranhaltijana sekä Helsingin yliopistosta elintarvikehygienian tutkijana ja opettajana.
– Elintarviketurvallisuuden kysymykset sekä niihin liittyvä EU:n ja kansallisen tason lainsäädäntö ovat ruoka-alalla jatkuvan kehittämisen ja muutoksen kohteina. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme uutta näkemystä ja vahvaa asiantuntemusta tiimiimme, johtaja Marleena Tanhuanpää iloitsee.
– Olen todella innoissani uudesta tehtävästäni Elintarviketeollisuusliitossa. Koen suomalaisen ruoantuotannon ja elintarviketeollisuuden menestymisen edistämisen erittäin tärkeäksi ja ajankohtaiseksi asiaksi. Elintarviketurvallisuus ja -laatu ovat Suomessa korkealla tasolla, ja on hienoa päästä jatkamaan työtä niiden eteen yhdessä elintarvikeyritysten kanssa, Riitta Rahkila sanoo.
Uudelleenjärjestelyjä ETL:n sektorikohtaisiin vastuualueisiin
ETL uudistaa samalla muiden asiantuntijoidensa sektorivastuita. Uudistuksen tarkoituksena on vastata entistä paremmin liiton strategian mukaisiin tavoitteisiin ja lisätä edunvalvonta-alueiden keskinäistä synergiaa.
Toimialapäällikkö Terhi Virtasen vastuulla ovat Lastenruokayhdistys, Mausteyhdistys, Makeis- ja keksiteollisuusyhdistys sekä Kahvi- ja paahtimoyhdistys.
Toimialapäällikkö Mari Rainingon vastuulla ovat Kasvisteollisuusyhdistys, Kauppamallastamojen yhdistys, Kauppamyllyjen yhdistys, Tärkkelysteollisuusyhdistys ja Suomen Öljykasvituoteyhdistys.
Marika Säynevirta vastaa jatkossa johtavana asiantuntijana ETL:n EU-edunvalvonnasta.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marleena TanhuanpääJohtajaETL
Elintarvikelainsäädäntö, ravitsemus, t&k, Elintarvikepäivä, Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö
Jukka IhanusYhteiskuntasuhdejohtajaETL
Puh:050 463 9929jukka.ihanus@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
![](/data/images/public/69820395/70299991/1fe634da-0766-4be0-89e5-dd39dc51418c-w_780.png)
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Korjattu: Elintarviketeollisuus on pienentänyt päästöjä arvioitua nopeammin11.6.2024 13:05:16 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuus on Suomen kolmanneksi suurin teollisuudenala, mutta tuottaa vain 1,4 prosenttia teollisuuden kokonaispäästöistä. Vähähiilinen elintarviketeollisuus 2035 -selvitys osoittaa alan päästöjen vähentyneen neljässä vuodessa lähes 30 prosenttia. Koko ruokajärjestelmän vähähiilisen tulevaisuuden edistämiseen tarvitaan arvoketjun tiivistä yhteistyötä ja yhtenäisiä laskentamalleja.
KUTSU MEDIALLE: Miten ruoka-alan ilmastotoimet etenevät ja miten niitä voidaan vauhdittaa?4.6.2024 12:44:07 EEST | Kutsu
Kutsumme median edustajat kuulemaan, miten suomalaisen ruoka-alan ilmastotoimenpiteet ovat edenneet viime vuosina ja millä keinoilla alan ilmastotyötä pystytään vauhdittamaan.
Pohjoismainen ruoka-ala haluaa innovaatiot nopeammin markkinoille30.5.2024 14:05:14 EEST | Tiedote
Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan elintarvikealan yrityksiä edustavat liitot ovat laatineet ensimmäistä kertaa yhteiset EU-tavoitteet.
ETL ja MTK: Ruokaa voitava tuottaa tulevaisuudessakin koko EU:n alueella28.5.2024 11:02:09 EEST | Tiedote
Euroopan unioni vaikuttaa merkittävästi suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä suurin osa on lähtöisin EU:sta. Sen vuoksi Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK katsovat, että Suomen on oltava aktiivinen, aloitteellinen ja yhteistyökykyinen vaikuttaja EU:ssa.
Muistutus: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Vantaalla 21.5. klo 18.00-20.0020.5.2024 15:52:00 EEST | Kutsu
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme