Break the Fight Oy

SuomiAreenassa keskustellaan poliisi Michela Söderströmin kanssa kouluväkivallan ja jengiytymisen ennaltaehkäisystä taiteen ja hiphop-kulttuurin keinoin

Jaa

Syrjäytymisvaarassa olevan tai rikoksilla oireilevan nuoren tilanteeseen puuttuminen ja hänen auttaminensa vaatii juurisyiden tunnistamista ja moniammatillista yhteistyötä. Jokainen nuori tarvitsee turvallisen ja terveellisen yhteisön ja ympäristön, jossa kasvaa ja kehittyä. Paras keino tähän on, kun aikuiset nuoren ympärillä tekevät yhteistyötä ja yhdessä löytävät nuorelle tervettä tekemistä turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Taiteen, urheilun tai muun kulttuurin alan saralta on yksi, jos toinenkin löytänyt pelastuksensa! - sanoo Söderström.

Break the Fight® nuorten hip hop -tapahtumassa breikkiringittelyä ja työpaja yhdessä Emre Sevimin aka b-boy GusTin kanssa.
Break the Fight® nuorten hip hop -tapahtumassa breikkiringittelyä ja työpaja yhdessä Emre Sevimin aka b-boy GusTin kanssa. Kuva: Paola Figueroa Break the Fight Oy

Michela Söderström työskentelee vanhempana konstaapelina Helsingin poliisilaitoksessa. Hän on työskennellyt suurimman osan poliisiurastaan tavalla tai toisella rikoksilla oireilevien ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa. Työtehtäviin on lähes aina kuulunut poliisitoiminta sosiaalisessa mediassa. Tehtäviin on kuulunut nuoriin liittyvien ilmiöiden tunnistaminen ja tilannekuvan ylläpito nuorisorikollisuuden ja jengiytymisen kehityksen osalta. Tällä hetkellä Söderström katsoo poliisitoiminnallista maailmaa kenttätehtävien näkökulmasta. 

Syrjäytymisvaarassa olevan tai rikoksilla oireilevan nuoren tilanteeseen puuttuminen ja hänen auttaminensa vaatii juurisyiden tunnistamista ja moniammatillista yhteistyötä. Jokainen nuori tarvitsee turvallisen ja terveellisen yhteisön ja ympäristön, jossa kasvaa ja kehittyä. Paras keino tähän on, kun aikuiset nuoren ympärillä tekevät yhteistyötä ja yhdessä löytävät nuorelle tervettä tekemistä turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Kiteytettynä; tuodaan hyvää pahan tilalle. Taiteen, urheilun tai muun kulttuurin alan saralta on yksi, jos toinenkin löytänyt pelastuksensa! -sanoo Michela Söderström. 

SuomiAreenassa keskustellaan kouluväkivallan ennaltaehkäisystä taiteen, urheilun ja hiphop-kulttuurin keinoin.  

Kouluväkivallasta puhutaan mediassa mutta mitä asialle tehdään? Kunnat esittävät eri ohjelmia tai projekteja asiaa päihittääkseen, mutta kestävää ratkaisua ei ole löytynyt. Syrjäytyminen ja jengiytyminen on jo ilmiö nuorten keskuudessa. 

Break the Fight! Kiertue- ja mallinnushankkeen (2017-18) seuranta- ja arviointitutkimuksessa Väkivallattomuuden sanomaa yläkouluihin hiphop-kulttuurin keinoin tuli esille, että 69 % oppilaista oli sitä mieltä, että säännöllinen taiteilijavierailijatoiminto kouluilla olisi hyödyllinen. Taidekummin kanssa oppilaat voisivat keskustella kiusaamisesta, saada tukea ja neuvoja, auttaa ammattiavun pariin koulussa sekä tehdä itselle mielekkäitä taideharrasteita koulupäivän aikana. BTF-taidekummi pitää koulussa luokille taidetyöpajoja, on mukana kehittämässä yhdessä muiden koulun toimijoiden kanssa koulua kasvuyhteisönä, vahvistaa oppimista tarjoamalla toisenlaisia oppimisen paikkoja tai menetelmiä. 

Break the Fight! on kehittänyt uudenlaisen Taidenuorisotyö® mallin, jossa nuoret saadaan yhdessä toimimaan ja tekemään mieleisiä asioita eri taidelajien ja hiphop-kulttuurin keinoin. 

Toiminnassa lapsille ja nuorille tarjoutuu mahdollisuus yhdessä tekemiseen, liikkumiseen, itseilmaisuun ja onnistumiseen. Samalla toiminta työllistää ammattitaiteilijoita ja katukulttuurin ammattilaisia sekä luo uusia poikkisektorisia toimintamalleja taiteen, kulttuurin, nuorisotyön ja koulujen välille. 

Toiminta tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja vahvistaa itsetuntoaan katukulttuurin, urheilun, eri taidelajien ja näyttämötoiminnan avulla. Kouluissa ja nuorisotaloilla toteutettavat Break the Fight! -taidetyöpajat, kurssikokonaisuudet ja taidekummitoiminta muodostuvat eri taiteen lajeista. Taidelajien valikoima on laaja ja kattaa monialaisesti kuvataiteen, musiikin ja esittävän taiteen koko kirjon. Erityisosaamiseen kuuluu hiphop-kulttuuri ja sen eri elementit; breikkaus (liikunta), räppilyriikat (äidinkieli, musiikki) deejaying ja beatboxaus (musiikki) sekä­­­ graffititaide (kuvataide). 

Lunastaako hallitus lupauksensa nuorten syrjäytymisen ehkäisystä? 

Hallitusohjelman 2023-27 kirjauksissa liittyen nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn sanotaan mm. seuraavaa: "Vahvistetaan moniammatillista työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Poistetaan lainsäädännöstä eri viranomaisten tiedonkulkuun liittyvät ongelmat. Laaditaan mittaristo toimenpiteiden vaikuttavuuden arvioimiseksi. Hallitus panostaa ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, kuten etsivään nuorisotyöhön ja nuorten työpajoihin sekä syrjäytymisen ehkäisemiseen molemmilla kansalliskielillä.  

Hallitus edistää koulu- ja oppilaitosnuorisotyötä sekä turvallisten aikuisten läsnäoloa kouluissa. Hallitus tukee nuorten hyvinvointia laaja-alaisessa yhteistyössä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa. Osana yhteistyötä määritellään viitekehys hyvinvointialueiden, kuntien, koulujen, kolmannen sektorin ja seurakuntien yhteistyölle.  

Hallitus turvaa, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus vähintään yhteen mieluisaan harrastukseen. Lasten ja nuorten harrastamisen kokonaisuutta kehitetään yhteistyössä harrastustoimijoiden kanssa. Huomioidaan erityisesti ilman harrastusta olevat ja harrastuspudokkuudesta kärsivät lapset ja nuoret. Selvitetään harrastus- ja kerhotoiminnan rakenteiden sekä rahoituksen kokonaiskuva ja huolehditaan siitä, että Harrastamisen Suomen malli täydentää olemassa olevaa harrastuskenttää. Harrastamisen Suomen mallia koskeva lainsäädäntö arvioidaan. Hallitus edistää nuorten osallisuutta ja alueellista yhdenvertaisuutta muun muassa vahvistamalla nuorisovaltuustojen asemaa kunnissa ja hyvinvointialueilla.” 

Tule kuuntelemaan paneelikeskustelua kouluväkivallasta ja sen ennaltaehkäisystä SuomiAreenaan 

SuomiAreenassa perjantaina 28.6.2024 kaupungintalon pihan lavalla klo 14-14:45 keskustellaan kouluväkivallasta ja sen ennaltaehkäisystä Ylen toimittaja Risto Kuusiston luotsaamana. Mukana puhujapaneelissa ovat vanhempi konstaapeli Michela Söderström, hyvinvointivalmentaja, sosiaalisen median vaikuttaja ja entinen koulukiusattu Heljä-Tuulia Pitkänen, Break the Fight! -harrastustoiminnasta kipinän breikkaamiseen saanut ja Suomen breikin nuorten maajoukkueen breikkiurheilijana toimiva Keiko Aarnio sekä BTF-toiminnan kehittäjä, tanssitaiteilija ja entinen koulukiusattu Arja Tiili Break the Fight Oy:stä. 

Avainsanat

OAJliikuntapalvelutNuorisoneuvostokasvatus ja koulutuslautakuntanuorisotalotkoulutuspolitiikkakulttuurinuorten hyvinvointiNuorisotutkimusseurataidenuorisotyötaidekummitoimintataidekummitkouluväkivaltayhteisöpedagogittaidepedagogitbreakingbeatboxingdeejayingrappinghyvinvointivastuubreak the fightBTFArja TiiliKohti nuorten kestävää hyvinvointia Itä-Helsingissäsuomen malliHelsingin kaupunkistrategiamaksutonta harrastustoimintaa koulupäivän sisäänlasten ja nuorten vapaa-aikakohtaava valmentaminenkouluvalmentajahyvinvointinuoretkoulunuorisopalvelutgraffititaideliikunta- ja nuorisopalvelutseurantatutkimusarviointitutkimusTaiteen edistämiskeskuskoulukiusaaminenKulttuuri ja vapaa-aikaTerveyden ja hyvinvoinnin laitoskuntaliittokoulunuorisotyöhyvinvointipalveluthallitusohjelmatanssiyhteisöllisyysOpetushallitusharrastuksetterveyden edistäminenTHLnuorisotutkimustaidekasvatuskoulutusvientiopetus- ja varhaiskasvatuslautakuntayhteisötaidetanssitaiderapharrastustoimintaKoulutuksen tutkimuslaitoskoulukiusaamisen ehkäisynuorisotyöOpetus- ja kulttuuriministeriöopetussuunnitelmahiphopKoulutusmaksuton harrastusharrastustoiminnan puutegraffitijengiytyminenkoulukiusaamista vastaanmichela söderstömheljä-tuulia pitkänenkeiko aarnioristo kuusistoylemtv3suomiareenakoulukiusaamisdokkariakuuttidokumentitselviytymistarinapuhu kiusaamisestataide voimaannuttaaitsetunnon vahvistaminenpoliisikiusaamisen ehkäisyvoima kohtaamisistamonikulttuurisuusmoniammatillisuusrasismia vastaanmahdollisuus kuuluaväkivallattomuuden sanomaa yläkouluihin hiphop-kulttuurin keinoinennalta estävä toimintopolishelsinkipoliisiHelsinkipolicestmokmsosiaali- ja terveysministeriöhallitusohjelma 2023-27työ- ja elinkeinoministeriöulkoministeriöoikeusministeriö

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Break the Fight® nuorten hip hop -tapahtumassa breikkiringittelyä ja työpaja yhdessä Emre Sevimin aka b-boy GusTin kanssa.
Break the Fight® nuorten hip hop -tapahtumassa breikkiringittelyä ja työpaja yhdessä Emre Sevimin aka b-boy GusTin kanssa.
Kuva: Paola Figueroa Break the Fight Oy
Lataa

Linkit

Break the Fight Oy on yhteiskunnallinen yritys, jonka päätoimintoina ovat koulutus, näyttämötaide, tapahtuma- ja harrastuspalvelut sekä tavaramerkkien ja lisenssien hallinta.

Break the Fight® lyh. BTF on hiphop-kulttuurista ammentava taidetoimintamalli, joka vie väkivallattomuuden sanomaa kouluikäisille Suomessa. Tavoitteena on ehkäistä koulukiusaamista ja edistää yhteisöllistä tekemistä sekä kouluissa että niiden ulkopuolella. BTF-toiminnassa lapsille ja nuorille tarjoutuu mahdollisuus yhdessä tekemiseen, liikkumiseen, itseilmaisuun ja onnistumiseen. Toiminta painottuu näyttämötaiteeseen, taide- ja yleisökasvatukselliseen taidekummitoimintaan kouluissa sekä taidetyöpajoihin (mm. breaking, deejaying, beatboxing, rapping, graffititaide). 

Taidenuorisotyö® täydennyskoulutuksia nuorisotyöntekijöille, yhteisöpedagogeille ja -taiteilijoille voi tilata ympäri Suomen. Taidekummi- ja taidenuorisotyötoiminnassa ajatuksena on, että kouluyhteisöä rakennetaan ja kiusaamista ehkäiseviä toimintatapoja pohditaan yhdessä taidekummien, opettajien ja oppilaiden kanssa. Taidekummi kehittää koulua kasvuympäristönä yhdessä muiden koulun toimijoiden kanssa, osallistuu tiedollisen ja taidollisen oppimisen vahvistamiseen tarjoamalla liikunnallisia ja taiteellisia oppimisen paikkoja, sekä tukee koulun arkea yhteisöä rakentavalla tavalla. Taidenuorisotyö® konsepti on skaalattavissa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Break the Fight! -toiminnassa mukana olevat hiphop –kulttuurin ja taiteen ammattilaiset edustavat alansa huippuosaamista.

Break the Fight! Nuorten hiphop-tapahtuma ja meet & greet räppäreiden Hassan Maikalin ja Seksikkään Suklaan kanssa kulttuurikeskus Stoassa 2021. Kuva: Paola Figureoa Break the Fight Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Break the Fight Oy

BREAK THE FIGHT! valittiin SuomiAreenaan 2024 pitämään paneelikeskustelu kouluväkivallasta. Mukana BTF-toiminnan kehittäjä tanssitaiteilija Arja Tiili, taideohjaajia, nuorisotyöntekijöitä ja nuoria.8.1.2024 13:01:14 EET | Uutinen

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan on mukana Suomen suurimmalla yhteiskunnallisella festivaalilla SuomiAreenassa Porissa kesällä 2024. BTF-toiminnan kehittäjä tanssitaiteilija Arja Tiili ohjaa paneelikeskustelun kouluväkivallasta ja uudesta taidenuorisotyön mallista. Taidenuorisotyö® osallistaa nuoria mukaan kouluväkivaltaa ennaltaehkäisevään taidetoimintaan.

Break the Fight! ja Arja Tiili Dance Companyn kevätkooste. Olemme mukana Kuopio Tanssii ja Soi 18.6. ja VanDancessa 9.9. Uusi elämyskauppamme on täydessä toiminnassa!15.6.2023 14:42:23 EEST | Tiedote

Ihanaa aurinkoista kesää! Mukana kevätkooste ja tietoa vielä tulevista tapahtumista. Kesäkuussa Break the Fight! suuntaa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleille ja 9.9. Arja Tiili Dance Company on mukana VanDance -festivaalilla Vantaan Myyrmäessä Break the Fight - Burn the Floor! -teoksella. Van Dance on päivä täynnä tanssia, tule tsekkaamaan! Oletko tutustunut jo Elämyskauppaamme? Tarjoamme ammattinäyttämötoimintaa, tanssia ja työpajoja! Käy heti katsomassa!

Break the Fight! -taidenuorisotyömalli esillä kevään ja kesän aikana tapahtumissa ympäri Suomea!23.3.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Break the Fight® lyh. BTF -taidenuorisotyömalli vie väkivallattomuuden sanomaa kouluikäisille Suomessa. Tavoitteena on ehkäistä koulukiusaamista ja edistää yhteisöllistä tekemistä sekä kouluissa että niiden ulkopuolella. BTF -taidenuorisotyössä lapsille ja nuorille tarjoutuu mahdollisuus yhdessä tekemiseen, liikkumiseen, itseilmaisuun ja onnistumiseen. Olemme keväällä ja kesällä mukana monissa tapahtumissa, kuten Nuori2023 -tapahtumassa Jyväskylässä huhtikuussa, Maailma kylässä -festareilla Helsingin Suvilahdessa toukokuussa ja kesäkuussa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla! Edessä on toiminnan kannalta kiireinen ja tapahtumantäyteinen vuosi!

Break the Fight! on mukana Educa-messuilla 27.-28.1.2023!12.1.2023 17:43:48 EET | Tiedote

Olemme mukana Educa-messuilla 27.-28.1.2023! Educa on johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma. Messuilla on mukana 350 näytteilleasettajaa, 400 esiintyjää ja paikalle odotetaan 20 000 kävijää. Maksuton Educa tarjoilee opetus- ja kasvatusalan uusimmat tuulet sekä polttavimmat puheenaiheet. Messut järjestetään vuoden tauon jälkeen. Break the Fight! ja Arja Tiili Dance Company ovat ylpeitä ollessaan mukana vuoden 2023 messuilla. Messupaikkamme on 6g20. Olemme myös mukana lavaohjelmassa Tulevaisuuden luokkahuoneessa 27.1.2023 klo 17:30-18:00 kertomassa uudesta Taidenuorisotyön täydennyskoulutuksesta. Paneelissa keskustelemassa taidenuorisotyöstä kouluissa sekä koulutusmahdollisuuksista Break the Fight! -toiminnan kehittäjä Arja Tiili, taidekasvattaja ja taidenuorisotyömallin kouluttaja Lauri ”Laxa” Peltonen sekä BTF -toiminnassa mukana olevia lapsia ja nuoria. Aika: 27.1.2023 17:30 - 18:00 Paikka: Tulevaisuuden luokkahuone Esiintyjät: Arja Tiili, Lauri ”Laxa” Peltonen­­­­­­ Messukeskus o

Break the Fight® taidenuorisotyömallin kehittäjä Arja Tiili valittiin kansainvälisen Nordic Pitch Battle 2022 business -kilpailun finaaliin6.12.2022 11:25:38 EET | Tiedote

Break the Fight® -taidenuorisotyömallin kehittäjä Arja Tiili valittiin pohjoismaiden suurimman virtuaalisen startup pitchauskilpailun finaaliin. Kilpailun pitchaustilaisuus järjestetään virtuaalisesti 7.12.2022. Kilpailuun on valittu yhteensä 23 yritystä ympäri maailman. Nordic Pitch Battle 2022 on kansainvälinen startup & rahoitus -konferenssi, johon osallistuu satoja yrittäjiä, sijoittajia, riskipääomasijoittajia ja startup -asiantuntijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye