Skanska Oy

Skanskalle tunnustus vapaaehtoisista kestävyyssitoumuksista

Jaa

Kestävän kehityksen toimikunta, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Ympäristömerkintä Suomi palkitsivat keskiviikkona 12. kesäkuuta vuoden 2023 parhaat kestävän kehityksen sitoumukset. Tunnustuksen saivat Skanskan lisäksi Jyväskylän kaupunki, Tampere-talo Oy, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Helsingin kaupunki ja K-ryhmä ryhmä kahdessa sitoumuskategoriassa.

Skanska on solminut ensimmäisen green deal -sopimuksen vuonna 2020.
Skanska on solminut ensimmäisen green deal -sopimuksen vuonna 2020.

Vuoden 2023 vaikuttavimmat sitoumukset ja green deal -sopimukset palkittiin Suomen kestävän kehityksen toimikunnan ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan järjestämässä Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -seminaarissa. Palkittavat edistävät toiminnallaan muutosta kohti sosiaalista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä. Palkinnot jakoi ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

Palkintoperusteluiden mukaan Skanska on toiminut aktiivisena edelläkävijänä rakentamisen toimialan vähäpäästöisen kiertotalouden saralla. Yritys on sitoutunut useaan green deal -sopimukseen ja kaikissa näissä asetetut tavoitteet ja toimenpiteet ovat kunnianhimoisia. Skanska on osoittanut systemaattisella toiminnallaan ja raportoinnillaan, että yritys on sitoutunut toteuttamaan vähähiilistä kiertotaloutta omassa liiketoiminnassaan.

”Green deal -sopimukset ovat olleet meille luonnollinen tapa edistää toimintamme ympäristövastuullisuutta. Haluamme luoda käytänteitä, joilla rakennusalan ympäristövaikutuksiin voidaan vaikuttaa yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa”, kertoo Skanskan ympäristöpäällikkö Laura Eklund.  

Skanska Kodit on ollut vuodesta 2021 kestävän purkamisen green deal -sopimuksessa, ja Skanska Rental puolestaan vuodesta 2020 työkoneiden green deal -sopimuksessa. Sen lisäksi Skanska Oy on vuonna 2022 liittynyt rakentamisen muovit green deal -sopimukseen.

Sitoumus2050-palveluun tehdyt vapaaehtoiset kestävyyssitoumukset ovat kestävän kehityksen toimikunnan ja sen yhteistyökumppanien keino kutsua kaikki mukaan edistämään kestävää kehitystä. Sitoumus2050-palvelu kokoaa yhteen laajan joukon kestävän kehityksen eri ulottuvuuksia edistäviä sitoumuksia ja ministeriöiden ja toimialojen välisiä green deal -sopimuksia. Kaikkiin sitoumuksiin ja green dealeihin voi tutustua Sitoumus2050-palvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Skanska Oy, ympäristöpäällikkö Laura Eklund, puh. 040 802 1401, laura.eklund[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

Green deal kuvituskuva
Green deal kuvituskuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2023 lopussa noin 1 800 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

NSDC-hanke vauhdittaa hiilineutraalien kaupunkien kehitystä13.6.2024 12:05:43 EEST | Tiedote

Skanska, KONE, Tietoevry, Granlund, Integrio, Synocus ja Tampereen yliopisto ovat käynnistäneet Nordic Superblocks as Decarbonization Catalysts (NSDC) -hankkeen. Hanke jatkuu vuoden 2025 loppuun saakka, ja se on saanut NextGenerationEU-rahoituksen Business Finlandin kautta. Hankkeella tuetaan Suomen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitetta, sillä NSDC:n tavoitteena on vauhdittaa siirtymää hiilineutraaleihin rakennuksiin ja asumiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye