Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Nuorten start up -pilotti jatkuu vuoden 2024 loppuun asti

Jaa

Pilotti käynnistyi 1.11.2022 ja sen piti alun perin päättyä 30.6.2024. Nyt pilottia on päätetty jatkaa vuoden 2024 loppuun asti. Pilotin projektipäällikkönä jatkaa Tero Eklund. 

Tero Eklund kirjoittaa flappitaululle ja ohjaa nuorta asiakasta yrittäjyydessä.
Nuorten start up -pilotin projektipäällikkö Tero Eklund ohjaa ja etsii asiakkaalle sopivaa polkua yrittäjyyteen. Emma Takalo

Nuorten start up -pilotissa tavoitteena on tukea alle 30-vuotiaiden nuorten työnhakijoiden yrittäjäksi ryhtymistä tarjoamalla monipuolisia palveluita, kuten yritysneuvontaa, sparrausta, koulutusta ja mentorointia. Pilotin kautta nuoret saavat yksilöllistä tukea yritystoiminnan alkuvaiheen haasteisiin ja opastusta yrittäjyyden tiellä. "Pilotista heräsi niin paljon kysymyksiä, jotta nytkö tämä loppuu ja saako vielä tulla mukaan, että hanketta päätettiin jatkaa", kertoo pilotin projektipäällikkö Tero Eklund.

Hankkeessa 58 yrittäjyydestä kiinnostunutta

Hanke jatkuu 31.12.2024 asti, ja pilottiin voivat hakea nuoret TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat syyskuun loppuun mennessä. "Alkutilanteessa kun nuorta kiinnostaa, että voisinko kenties työllistää itse itseni ja lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä, niin jutellaan. Palvelun aikana katsotaan sopivia vaihtoehtoja", Eklund taustoittaa.

Pilotin alkaessa asetettu asiakastavoite on Eklundin mukaan ylitetty reilusti jo nyt. Kesäkuussa 2024 hankkeessa on ollut mukana sen käynnistymisen jälkeen 58 nuorta Etelä-Pohjanmaan alueelta. "Osa on lähtenyt ohjausvaiheesta ja osa on edelleen ohjattavana. Osa hakee vauhtia esimerkiksi töistä tai koulusta yrittämisen aloittamiseen. Hanke on siten myös opastamassa tukitoimiin, joilla saadaan yrittäjyysosaamista vahvistettua ja nuoren ideaa kypsytettyä oikeaan suuntaan. Rinnalla kulkeminen on osoittautunut tärkeäksi" , Eklund kertoo. Tällä hetkellä hankkeen päättäneistä 46 prosenttia on kertonut aikovansa aloittaa yrittämisen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tero Eklund, Projektipäällikkö Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, tero.eklund@ely-keskus.fi, +358 295 027 046 (13.-14.6. & 1.7.-12.7.2024)

Johanna Olsson, Yrityspalvelupäällikkö Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, johanna.olsson@ely-keskus.fi, +358 295 027 540 (17.-20.6.2024)

Kuvat

Tero Eklund kirjoittaa flappitaululle ja ohjaa nuorta asiakasta yrittäjyydessä.
Nuorten start up -pilotin projektipäällikkö Tero Eklund ohjaa ja etsii asiakkaalle sopivaa polkua yrittäjyyteen.
Emma Takalo
Lataa
Tero Eklund nojaamassa pöytään ja hymyilemässä.
Tero Eklund jatkaa projektipäällikkönä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen Nuorten start up -pilotissa, joka jatkuu vuoden 2024 loppuun asti.
Emma Takalo Saa käyttää kaikkialla.
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett MKB-kontaktmyndighetens motiverade slutsats om MKB-beskrivningen för utvidgningen av Karleby hamn (Mellersta Österbotten)9.10.2024 12:23:34 EEST | Pressmeddelande

Karleby Hamn Ab planerar att utvidga hamnområdet för att stöda tillväxten av och ordna logistiken för nuvarande och ny exportindustri under utveckling på storindustriområdet. Arealen på hamnområdets färdområden skulle bli cirka tre gånger större, vilket möjliggör en betydande ökning av hamnfunktioner och trafik.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut YVA-yhteysviranomaisen perustellun päätelmän Kokkolan sataman laajennusta koskevasta YVA-selostuksesta (Keski-Pohjanmaa)9.10.2024 12:23:34 EEST | Tiedote

Kokkolan Satama Oy suunnittelee laajentavansa satama-aluetta tukeakseen Kokkolan suurteollisuusalueen nykyistä ja kehittyvää vientiteollisuutta sekä logistiikan järjestämistä. Satama-alueen kenttäalueiden pinta-ala kasvaisi noin kolminkertaiseksi, mikä mahdollistaisi satamatoimintojen ja liikenteen merkittävän kasvun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye