Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etlan ja Finnveran suuri talouskeskustelu valmis herättämään huomenna keskustelua Suomi Areenassa

Jaa

Löydetäänkö ratkaisun avaimia Suomen tulevaisuuden kestävälle kasvulle? Etlan ja Finnveran suuri talouskeskustelu etsii kestävää kasvua huomenna torstaina 27. kesäkuuta kello 13. Keskustelu on katsottavissa MTV:n Katsomossa livenä. 

Suomi Areenan Suuressa talouskeskustelussa ovat mukana mm. Kokoomuksen Matias Marttinen, Vihreiden Oras Tynkkynen, Etlan Päivi Puonti ja Finnveran Mauri Kotamäki.
Suomi Areenan Suuressa talouskeskustelussa ovat mukana mm. Kokoomuksen Matias Marttinen, Vihreiden Oras Tynkkynen, Etlan Päivi Puonti ja Finnveran Mauri Kotamäki.

Miten Suomi, jonka väestö vanhenee, voi edistää talouskasvua ja säilyttää asemansa maailman onnellisimpien maiden joukossa? Miten samalla varmistetaan hyvinvointi niin ihmisille, yrityksille kuin ympäristöllekin? Näitä kysymyksiä päästään ratkomaan huomenna 27. kesäkuuta, kun Etla ja Finnvera tuovat samalle lavalle keskustelemaan Suomen ykkösekonomistit sekä hallitus- ja oppositiopuolueiden edustajat. 

Vaakuna-lavalla Porissa nähdään Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen, Finnveran pääekonomisti Mauri Kotamäki sekä Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti. Sofia Virran estyttyä, vihreiden näkökulmaa tulee keskusteluun tuomaan kansanedustaja Oras Tynkkynen.  

Etlan tekoälytutkimuksesta vastaava tutkimusneuvonantaja Petri Rouvinen sekä nuorten ilmastoedustaja Hanna Höijer sekoittavat pakkaa haastamalla keskustelua niin tekoälyn kuin ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Keskustelua vetää Suomen Kuvalehden toimittaja Robert Sundman 

Etlan ja Finnveran suuri talouskeskustelu on katsottavissa joko paikan päällä Porissa Vaakuna-lavalla, osoitteessa Gallen-Kallelankatu 7, tai suorana kotisohvalta MTV Katsomossa! 

Mikä: Etlan ja Finnveran Suuri talouskeskustelu: Onko tulevaisuuden kestävä kasvu Suomelle mahdoton yhtälö? 

Aika: torstaina 27.6. klo 13-13:45 

Paikka: MTV-Katsomo, suora striimi tai Vaakuna-lava, Pori  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomi Areenan Suuressa talouskeskustelussa ovat mukana mm. Kokoomuksen Matias Marttinen, Vihreiden Oras Tynkkynen, Etlan Päivi Puonti ja Finnveran Mauri Kotamäki.
Suomi Areenan Suuressa talouskeskustelussa ovat mukana mm. Kokoomuksen Matias Marttinen, Vihreiden Oras Tynkkynen, Etlan Päivi Puonti ja Finnveran Mauri Kotamäki.
Lataa

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla

Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI
09 609 900
http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Geopolitiikan aikakaudella maailmantalouden muutoksen veturina ovat valtioiden politiikkatoimet, eivät yritysten toimet25.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Geopolitiikassa korostuu kotimaisen politiikan vuorovaikutus muiden maiden kanssa, käy ilmi tuoreesta Etla-tutkimuksesta. Kansainvälisiin investointeihin vaikuttavat enenevässä määrin kansainvälisen kaupan esteet ja eri maiden harjoittama teollisuuspolitiikka yritystukineen. Investointien saamiseen vaikuttavat monet muutkin asiat kuin tuet. Mitä elinkeinopolitiikan toimia Suomessa tehdäänkin, niiden pääpainon tulee olla yrityssektorin uudistamisessa eikä säilyttämisessä.

Etla: Palvelualoilla merkittävää vaihtelua digitalisaation käyttöönotossa – hotelli- ja ravintola-ala sekä kuljetus ja varastointi jääneet digissä jälkeen11.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Digitaalisten teknologioiden käyttöönotossa sekä hyödyntämisessä palvelualoilla on merkittävää vaihtelua, käy ilmi tuoreesta Etla-tutkimuksesta. Informaation ja viestinnän sekä ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialat ovat vahvasti digitalisoituneita. Sen sijaan hotelli- ja ravintola-ala sekä kuljetus ja varastointi ovat jääneet digitalisaatiossa jälkeen. Tutkimus havaitsi vahvan positiivisen yhteyden digitalisaation ja liikevaihdon välillä.

Etla: Tekoälysovellukset muuttavat työn kysyntää - joissakin tehtävissä avoimet työpaikat lisääntyvät, toisissa vähenevät merkittävästi6.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Tekoälysovellus ChatGPT ei ole lyhyellä aikavälillä tarkasteltuna vähentänyt työvoiman kysyntää kokonaisuudessaan, vaan vain muuttanut työn kysynnän rakennetta. Tuoreen Etla-tutkimuksen mukaan tekoälystä hyötyvien ja tekoälylle altistumattomien työpaikkojen kysyntä verkon alustatyömarkkinoilla kasvoi merkittävästi ChatGPT:n julkaisun jälkeen. Samalla kuitenkin vähenivät sellaiset avoimet työpaikat, jotka tekoäly pystyisi teoriassa tekemään ilman ihmisapua. Tulosten perusteella ihmistyö ei häviä, mutta työtehtävien jakaumaan tekoälyllä on vaikutusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye