HSL Helsingin seudun liikenne

Uusi raitiolinja 13 aloittaa 12.8. – ratikkaverkko laajenee Kalasatamaan ja Sompasaareen

Jaa

Helsingin ratikkaverkko laajenee uusille alueille maanantaina 12.8, kun liikenne uudella linjalla 13 käynnistyy. Linja yhdistää Kalasataman ja Pasilan. Sen päätepysäkit ovat Länsi-Pasilassa Maistraatintorilla ja Sompasaaren eteläkärjessä sijaitsevassa Nihdissä.

Raitiovaunu kadulla
Tuukka Lindholm / HSL

HSL päätti linjan liikenteen käynnistymisestä 12.8. saatuaan linjaa liikennöivältä Kaupunkiliikenne Oy:ltä tiedon, että liikenteen aloittamisen edellytykset ovat kunnossa: sekä kalustoa että kuljettajia on riittävästi, rata- ja muut rakennustyöt on saatu valmiiksi ja infra on valmis liikennöintiä varten.

Linja aloittaa liikenteensä maanantaiaamuna 12.8. klo 5.27 Nihdistä. Linja kulkee arkisin ruuhkassa ja päiväaikaan kymmenen minuutin välein. Linjan tarkkoihin aikatauluihin voi tutustua jo lähipäivinä hsl.fi:n reittioppaassa. Linjaa ajetaan Helsingin kaupunkiratikoista tutulla kalustolla eli Artic- ja nivelvaunuilla.

Uusi linja tuo kokonaan uuden poikittaisen yhteyden kahden joukkoliikenteen solmukohdan välille, ja samalla ratikat valtaavat uusia alueita. Yhteydet Pasilaan paranevat Kalasataman lisäksi esimerkiksi Hermannista ja Arabianrannan eteläosista. Kun Laajasalon ja Hakaniemen yhdistävä Kruunusillat-yhteys valmistuu 2020-luvun loppupuolella, Pasilasta muodostuu suora ja vaihdoton joukkoliikenneyhteys myös Laajasalon Kruunuvuorenrantaan asti.

HSL ja Kaupunkiliikenne järjestävät medialle mahdollisuuden koeajoon uudella linjalla 6.8. Lähetämme kutsun tilaisuuteen elokuun alussa.

Lisätietoa ratikkalinjasta 13 HSL:n verkkosivuilla

Yhteyshenkilöt

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2023 HSL:n toimintakulut olivat 830 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 876 miljoonaa euroa. HSL:n liikennevälineiden kyytiin noustiin vuoden 2023 aikana 344 miljoonaa kertaa, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista.
Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Infopaketti kesän metron poikkeuksista julkaistu – näin liikenne kulkee kesällä7.5.2024 08:42:19 EEST | Tiedote

Metroliikenteessä on poikkeuksia kesällä 2024 sekä keskustassa että Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä. 3.6. alkaen metro ei kulje keskustan läpi, kun Rautatientorin metroasema on kiinni 3.6.–1.9. Mellunmäen asema on kiinni 3.6.-8.9., ja myös Myllypuron ja Kontulan asemat ovat osan kesästä suljettuina. Järjestämme poikkeusten aikana korvaavaa bussi- ja ratikkaliikennettä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye