Alvar Aallon skeittialtaat, hyperrealismia ja Hello Kitty -huumaa – katso kesän puhutuimmat uutuusnäyttelyt!
Ihmettele hyperrealistista taidetta Tampereella, koe EGSin utopistinen suurlähetystö Helsingissä tai lähde Jyväskylään selvittämään, mitä yhteistä on Alvar Aallolla ja skeittauksella. Museokesä tarjoaa kotimaisia klassikoita, muoti-ikoneja ja kansainvälistä valokuva-, lasi- ja veistostaidetta. Kokosimme kiinnostavimmat uutuusnäyttelyt ympäri maan.
Tänä kesänä Suomessa on nähtävillä miltei 200 uutuusnäyttelyä, joissa löytyy tutkittavaa jokaiseen makuun. Mukana on kansainvälisiä huippunimiä, kotimaisia klassikoita, luontosuhteen pohdintaa, esihistoriaa, lapsille suunnattuja näyttelyitä sekä taidekokoelmien aatelia.
Voit tutustua Suomen kesän 2024 laajaan uutuusnäyttelytarjontaan myös alueittain Museokortin suuresta kesäkoosteesta.
Museokortti avaa ovet yli 360 kohteeseen ja tarjoaa lukuisia lomaideoita ympäri Suomen. Kaikkiin näyttelykoosteen museoihin pääsee Museokortilla.
Kansainvälistä veistostaidetta, hyperrealismia ja valokuvia amerikkalaisen keskiluokan arjesta
Näyttelytarjonnasta löytyy monia suomalaisia kansainvälistä mainetta niittänyttä taiteilijaa, mutta tänä kesänä museoissa nähdään myös kiinnostavia kansainvälisiä nimiä.
HYPER
Tampereen taidemuseo, Tampere | 1.6.2024–29.9.2024
Tampereen taidemuseon HYPER-näyttely vie katsojan suoraan iholle. Nimekkään kansainvälisen taiteilijakaartin hyperrealistiset teokset käsittelevät elämän ja kuoleman, todellisuuden ja fantasian, ihmisen ja koneen välistä suhdetta sekä ihmiskehon erilaisia deformaatioita.
Gregory Crewdson - Eveningside
VB-valokuvakeskus, Kuopio | 12.6.2024–15.9.2024
Yhdysvaltalainen Gregory Crewdson (s.1962) on jo kolmen vuosikymmenen ajan luonut kuvaa Amerikan keskiluokan kuihtuneesta unelmasta. Elokuvamaisesti lavastetut valokuvat kokoavat yhteen sirpaleita aitojen ympäröivän esikaupungin hämärtyvästä maailmasta. Kokonaisuus paljastaa kaksi maailmaa: intiimin ja poliittisen.
Jean-Michel Othoniel – Under an Endless Light
Sara Hildénin taidemuseo, Tampere | 8.6.2024–15.9.2024
Jean-Michel Othoniel on yksi Ranskan tunnetuimpia nykytaiteilijoita. Othoniel on mieltynyt muodonmuutoksiin ja heijastaviin materiaaleihin – erityisesti puhallettuun lasiin, joka on ollut hänen taiteensa tunnusomainen materiaali 1990-luvun alusta lähtien.
Tschabalala Self: Samasta korttelista
EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoo | 8.5.2024–4.5.2025
Yhdysvaltalainen Tschabalala Self käsittelee teoksissaan rotuun ja sukupuoleen liittyviä teemoja, joihin hän ammentaa omista kokemuksistaan mustana amerikkalaisena naisena. Self kuvaa taiteessaan kuvitteellisten hahmojen kehoja, joita on sekä ylikorostettu että esineellistetty länsimaisessa kuvastossa ja taidehistoriassa.
Koe Alvar Aallon arkkitehtuuri ja vieraile Tommi Toijan ateljeessa
Kesän uutuusnäyttelyissä on esillä laaja kirjo erilaisia suomalaisia taiteilijoita aina maalaustaiteen klassikoista veistostaiteeseen ja nykytaiteen uusiin nimiin.
Tommi Toija: Tunteiden arkeologia
Helsingin Taidehalli, Helsinki | 1.6.2024–6.10.2024
Tommi Toija tunnetaan etenkin lempeän kapinallisista, ympäristöään suurin silmin ihmettelevistä veistoshahmoista, joita voi nähdä katukuvassa mm. Helsingin Jätkäsaaressa, Porvoossa ja Kotkassa. Toijan ateljee muuttaa Taiteilijakoti Lallukasta sellaisenaan Taidehalliin. Yleisö pääsee tutustumaan tähän teosten, työvälineiden ja inspiroivien esineiden runsaudensarveen sekä ajoittain myös seuraamaan taiteilijan työskentelyä ateljeessaan.
Nastja Säde Rönkkö: Selviytymisopas maailmanlopun lapselle
HAM Helsingin taidemuseo, Helsinki | 17.5.2024–8.9.2024
Nastja Säde Rönkön monimediainstallaatio rohkaisee pohtimaan planeettamme epävarmaa tulevaisuutta. Teoksen ytimen muodostavat 26 videota, jotka käsittelevät suurista käännekohdista, kriiseistä tai katastrofeista selviytymistä tunnetasolla ja käytännössä. Videot ovat kertomuksia nykyisen ihmiskunnan viimeisistä hetkistä, luonnosta, kaipuusta ja menetyksestä. Samalla ne ovat katsauksia rakkauteen, inhimillisyyteen, tulevaisuuteen ja välittämiseen.
The Pool – pool-skeittauksen lähtökohtia
Aalto2, Jyväskylä | 18.5.2024–15.9.2024
The Pool on neljästä näyttelystä koostuva kokonaisuus, joka yhdistää Alvar Aallon arkkitehtuuriperinnön, kansainvälisen skeittikulttuurin sekä rap- ja hip hop -kulttuurin. Idea vapaamuotoisesta allasmuotoilusta matkasi Suomessa Aallon luona vierailleen arkkitehdin myötä Yhdysvaltoihin. Kun 1970-luvun kuivuus tyhjensi Kalifornialaiset uima-altaat, ne avautuivat skeittareiden käyttöön.
Embassy of EGS
Didrichsenin taidemuseo, Helsinki | 7.6.2024–25.8.2024
Kuvataiteilija, lasitaiteilija ja suomen tunnetuin graffititaiteilija EGSin Embassy of EGS -näyttely esittelee kuvitteellisen valtion suurlähetystöä, joka elää ikuisen optimismin aikaa. Näyttely kokoaa yhteen taiteilijan tuotannon keskeisimmät teemat: EGS-kirjainyhdistelmän, kartat, historian, folkloren ja graffitin.
Katso myös nämä suomalaisten merkkitaiteilijoiden näyttelyt:
- Sydänmailla – Kesä Kainuussa 1890 – Gallen-Kallelan Museo, Espoo | 6.6.2024–15.9.2024
- Jukka Rintala - Unelmien virtaa
Karkkilan ruukkimuseo Senkka: Suomen Valimomuseo, Karkkila | 24.5.2024–18.8.2024
& Suomen käsityön museo, Jyväskylä | 15.6.2024–1.9.2024 - Haminalahden taiteilijat - von Wrightin veljekset ja Matti Karppanen
Rautalammin museo, Rautalampi | 6.5.2024–30.9.2024 - Irene Suosalo: REMIX
Ars Nova, Turku | 8.6.2024–15.9.2024 - Määränpää
Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, Lahti | 3.5.2024–3.11.2024 -
Kim Simonsson: Sammaljätit
Amos Rex, Helsinki | 29.4.2024–20.10.2024
Avaruusseikkailuita ja Hello Kitty-huumaa – näissä näyttelyissä lapsetkin viihtyvät!
Lapsiperheille on tarjolla monenlaista koettavaa ympäri Suomen. Lapsille suunnatut näyttelyt ovat usein toiminnallisia, tarinallisia, kekseliäitä ja opettavaisia, ja näyttelyissä on mietittävää ja puuhailtavaa koko perheelle.
Matkalla avaruudessa
Heureka, suomalainen tiedekeskus, Vantaa | 10.2.2024–1.1.2026
Heurekassa vierailijat pääsevät kokeilemaan elämää avaruusasemalla. Näyttelyn maailmassa ihmiset ovat palanneet kuuhun ja suunnittelevat matkaa Marsiin. Interaktiivisessa näyttelyssä kokeillaan avaruusaseman erikoisia askareita omin käsin. Samalla pohditaan avaruustoiminnan eettisiä kysymyksiä ja pelisääntöjä.
Ystävänä Hello Kitty -pienoisnäyttely
Museo Leikki, Espoo | 22.5.2024–27.10.2024
Museo Leikki juhlistaa maailman tunnetuimman japanilaisen ikonin Hello Kittyn 50. juhlavuotta pienoisnäyttelyllä. Ystävyyden ja söpöyden lähettilään omassa näyttelyssä esillä on suomalaisten Hello Kitty -keräilijöiden kokoelmia kaikilta viideltä vuosikymmeneltä. Hello Kitty kutsuu näyttelyvieraat kotiinsa leikkimään ja ystäväkuviin kanssaan.
Pakopeli: Vaaran vuodet - Sodan ja rauhan välissä
Lottamuseo, Tuusula | 18.5.2024–5.4.2026
Tuusulan Lottamuseossa voi tänä kesänä pelata Suomen historiaan perustuvaa pakopeliä. Valvontakomissio on tulossa tarkastuskäynnille. Löydättekö Syvärantaan kätketyt salaisuudet ennen tarkastajien tuloa? Tunnelmallinen klassinen pakopeli johdattaa sodan jälkeisiin vaaran vuosiin. Peli on jännittävä, muttei pelottava eikä edellytä ennakkotietoja.
Katso myös nämä lapsille suunnatut näyttelyt:
- August ja Alma paimenlapset – Lohjan Museo, Lohja | 7.5.2024–31.10.2024
- Merkillinen Skidipeli – Merkki, Helsinki | 8.5.2024–27.10.2024
- D-Ark Labra – Designmuseo, Helsinki | 24.5.2024–31.12.2024
- Vekaravintti – Turkansaaren ulkomuseo, Oulu | 3.6.2024–1.9.2024
- Unikudelmia – Kainuun Museo, Kajaani | 2.6.2024–6.10.2024
Luontosuhde mietityttää ympäri maan – teemaan syvennytään myös mystiikan ja nykytaiteen kautta
Uutuusnäyttelyissä huomiota saavat erityisesti suhteemme metsään ja eläimiin – kuinka etääntynyt nykypäivän ihminen on luonnosta? Luontoteemasta ammentavissa näyttelyissä mietitään myös elämän katoavaisuutta, ilmastokriisiä, ihmistä osana luontoa ja sitä, millaista myyttiä ja mystiikkaa luontoon on liittynyt ja voi liittyä yhä.
Nastja Säde Rönkkö: Those Who Kept the Light
Turun taidemuseo, Turku | 7.6.2024–15.9.2024
Those Who Kept the Light (2022) on teoskokonaisuus, jonka aiheena on meri ja siihen liittyvät myytit ja tarinat. Se koostuu kymmenestä poeettisesta videosta, joita kannattelee ajatus rakkaudesta tai kiintymyksestä, joka ylittää rakastamisen tavoille asetetut rajat. Rakkaus näyttäytyy niissä ihmisten, mutta myös ihmisten ja muiden kuin ihmisten välisenä. Tuulella ja merellä on tietoisuus, tunteet ja ääni. Näyttelyn aihe liittyy myös ilmastokriisiin ja valtamerien herkkien ekosysteemien tuhoutumiseen.
Jacob Juhl: Kuvittele puu – Imagine a Tree
Seinäjoen taidehalli, Seinäjoki | 15.6.2024–16.11.2024
Kohti korkeaa kattoa kurottelevat, raakalaudasta rakennetut puut ja niiden lankkulattian valtaavat juuret kutsuvat näyttelykävijän samoilemaan. Tekoälyn luoma linnunlaulu voisi olla todellista, mutta ei ole. Jacob Juhlin tilataideteos pohtii luonnonmukaisuuden ja keinotekoisuuden rajaa sekä ihmisen luontosuhdetta ja sen muutoksia ajan myötä.
Pohjoistuulen metsä
Etelä-Karjalan museo, Lappeenranta | 9.6.2024–22.9.2024
Olemme niin tottuneita ihmisen muokkaamiin maisemiin, että luonnontilaisen metsän kasvot uhkaavat kadota mielestämme. Jollekin metri on pitkä matka, toiselle vuosisata liian lyhyt ja kaikki kietoutuvat monimutkaisten vuorovaikutusverkostojen kautta toisiinsa. Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon kuvat ovat suojelualueilta suomalaisista luonnonmetsistä, joita on jäljellä enää muutama prosentti maan metsäpinta-alasta.
Ánnámáret & Marja Viitahuhta: Bálvvosbáiki
Siida – Saamelaismuseo ja Luontokeskus, Inari | 25.5.2024–29.9.2024
Bálvvosbáiki (palvontapaikka) on videoteoksista koostuva näyttelykokonaisuus, jonka lähtökohtana ovat muusikko Ánnámáretin joiut. Teokset pohtivat, miten saamelainen maailmankuva ilmenee tässä ajassa. Sen mukaan ihminen on osa ympäristöään, ei sen omistaja vaan sen käyttäjä, joka ottaa huomioon menneiden sukupolvien perinnön ja säilyttää elämän edellytykset tuleville polville. Maa, kasvit, eläimet ja ihminen muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jonka osatekijät ovat riippuvaisia toisistaan.
Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidalle myönnettiin tänä vuonna sekä Vuoden eurooppalainen museo -palkinto että Museoliiton Vuoden museo -palkinto.
Tutustu myös näihin luontoaiheisiin näyttelyihin:
- Suden hetki – Hämeenlinnan kaupunginmuseo Museo Skogster, Hämeenlinna | 28.5.2024–18.8.2024
- Heikki Willamo – Metsän sylissä – Mikkelin taidemuseo, Mikkeli | 8.6.2024–22.9.2024
- Luonnostelua - Arja Kanervan ja Ilppo Aaltosen luontokuvia – Galleria Moletti, Forssan museo, Forssa | 25.6.2024–28.7.2024
- Metsäsuhteiden maa – Lusto - Suomen Metsämuseo, Savonlinna | 17.5.2024–
- Ikuinen metsä – Fiskarsin museo, Raasepori | 1.6.2024–31.3.2026
- Elämäni eläimet - Minna Pyykön maalauksia – Härkälän kartano, Somero | 28.6.2024–3.8.2024
- Metsä palaa! – Suomen luontokeskus Haltia, Espoo | 4.5.2024–6.4.2025
Historian havinaa ja kivikauden kolinaa
Tutustu arkeologiseen tutkimukseen ja esihistoriallisten suomalaisten elämään ja löydä uusia näkökulmia nykyihmisen ajatusmaailmaan.
Naamiot
Serlachius Kartano, Mänttä-Vilppula | 11.5.2024–15.9.2024
Ihminen on kautta aikain tuntenut tarvetta kätkeä oma identiteettinsä tilapäisesti tai vaihtaa sitä kokonaan. Naamioitumisen kulttuurihistorialliset merkitykset ovat vaihdelleet, mutta se on suosittua myös nykyisin, kun omaa identiteettiä muokataan alinomaa esimerkiksi digitaalisilla alustoilla. Naamiot-näyttely tutkii naamion käyttämisen merkityksiä osana ihmiskunnan historiaa.
Arkeologinen näyttely
Kierikki, tiedekeskus, Oulu | 4.6.2024–27.9.2024
Näyttelyssä tutustutaan Suomen esihistoriaan sekä kivikautisten ihmisten elämään. Esillä ovat Kierikin seudun komeimmat kaivauslöydöt. Useat näyttelyn esineistä ovat päätyneet kivikautiseen Kierikkiin muinaisen kaupankäynnin myötä satojen kilometrien päästä.
Elämä ja kuolema myöhäisrautakaudelta keskiajalle
Lapin maakuntamuseo, Rovaniemi | 9.5.2024–1.6.2025
Lapin maakuntamuseon tuottama uusi erikoisnäyttely esittelee elämää 800-luvulta 1500-luvulle uusimman arkeologisen tutkimuksen valossa. Tutkimus on edennyt 2000-luvulla paljon ja vaikka vielä on valtavasti asioita, joita emme tiedä, voimme nyt jo tarkastella kriittisesti vanhoja käsityksiä. Oliko Lappi niin etäinen ja käymätön kuin ehkä luullaan?
Katso myös nämä historiaa tutkivat näyttelyt:
- Luontoretki kivikaudelle
Kierikki, tiedekeskus, Oulu | 4.6.2024–27.9.2024 - Merkittävimmät arkeologiset kohteet Kainuussa
Kainuun Museo, Kajaani | 22.5.2024–28.8.2024 - Expedition 1824 – Matka kadonneelle saarelle
LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Helsinki | 19.6.2024–29.9.2024 - Välähdys. Vieraile 1870-luvun Hangossa
Hangon museo, Hanko | 13.6.2024–31.8.2025 - Mainareita ja miinoja
Kultamuseo, Sodankylä | 1.7.2024–2.5.2025
Näe taidekokoelmien helmiä ja harvinaisuuksia
Taidesäätiöiden kokoelmanäyttelyt tarjoavat tänä kesänä ajatuksia herättäviä kokonaisuuksia sekä harvemmin esillä olevia merkkiteoksia.
Hetkiä ja kehoja – kolme näkökulmaa Kuntsin Säätiön kokoelmaan
Kuntsin modernin taiteen museo, Vaasa | 5.5.2024–6.10.2024
Kuntsin Säätiö esittelee kolmen vuoden välein nimikkomuseossaan Vaasassa kokoelman pohjalta luodun näyttelyn. Nyt esiteltävän näyttelyn Hetkiä ja kehoja – kolme näkökulmaa Kuntsin Säätiön kokoelmaan -näyttelyssä nostetaan esille mm. kokoelman surrealismia ja sen perintöä sekä vanhoja, ehkä tuttujakin teoksia, jotka voivatkin olla nyt entistä ajankohtaisempia ja puhuttelevampia.
Kuunteleva silmä
Chappe & Galleri Elverket, Raasepori | 24.5.2024–15.9.2024
Näyttely Kuunteleva silmä tuo yhteen monipuolisen valikoiman teoksia Suomalaisten taidesäätiöiden kokoelmista. Näyttely levittäytyy Tammisaaren kulttuurikortteliin Galleria Elverketiin ja Chappeen. Näyttelykonsepti perustuu Fortumin taidesäätiön kokoelmaan kuuluvaan Juhana Blomstedtin (1937–2010) Kuunteleva silmä -maalaukseen (1982).
Outo houkutus – Teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta
Rovaniemen taidemuseo Korundi, Rovaniemi | 25.6.2024–5.1.2025
Tunnemme usein vetoa outouteen. Rauha, järjestys ja kauneus ovat usein vähemmän kiinnostavia kuin rikkoutunut järjestelmä, kaaos ja mahdollisuuksien rikkaus. Outo houkutus on kurkistus maailmaan, jota määrittävät jännitteiset pinnat, latautunut tunnelma ja eriskummallisiksi heittäytyneet tunteet. Teosten äärellä on ajoittain vaikea sanoa, ollaanko jonkin hyvin suuren vai mahdollisesti hyvinkin pienen asian äärellä.
Tutustu myös näihin kokoelmien näyttelyihin:
- Näköala kalliolta: Taidetta OP Ryhmän Taidesäätiön kokoelmasta
Taidemuseo Eemil, Lapinlahti | 24.5.2024–29.9.2024 - Nelimarkka-Rahaston nykytaiteen kokoelma
Nelimarkka-museo, Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo, Alajärvi | 18.5.2024–15.9.2024 - Aurinkomyrsky ja muita sommitelmia
Lapuan Taidemuseo, Lapua | 8.6.2024–7.9.2024
Löydä lisää koti- tai mökkipaikkakuntasi uutuusnäyttelyitä täälä:
- 18 x kesänäyttely Helsingissä
- 8 x kesänäyttely Espoossa ja Vantaalla
- 21 x kesänäyttely muualla Uudellamaalla
- 20 x kesänäyttely muualla Etelä-Suomessa
- 22 x kesänäyttely Varsinais-Suomessa
- 14 x kesänäyttely Satakunnassa
- 21 x kesänäyttely Pirkanmaalla
- 16 x kesänäyttely Keski-Suomessa
- 15 x kesänäyttely Itä-Suomessa
- 20 x kesänäyttely Pohjanmaalla sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla
- 10 x kesänäyttely Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla
- 8 x kesänäyttely Lapissa
Museokortti-toiminnasta vastaa FMA Creations Oy, joka on kokonaan Suomen museoliitto ry:n omistama ja kuuluu Museoliitto-konserniin. Museokortti-järjestelmän tuottamat tulot palautetaan suomalaisille museoille kävijämäärien perusteella, eikä järjestämällä ole museoalan ulkopuolisia edunsaajia.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mirva Uotila
Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija
Puh. 044 4300730
mirva.uotila@museot.fi
Marjo Vänttinen
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Puh. 044 430 07 12
marjo.vanttinen@museot.fi
Kuvat
Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Museokortti
Museokortti on kärkisijoilla kulttuurietujen tarjoajien listoilla – työikäiset hakevat palautumista museovierailuista25.10.2024 08:49:49 EEST | Tiedote
Työssäkäyvät käyttävät kulttuurietujaan erityisen paljon Museokortin hankintaan. Edenredillä Museokortti on tuhansien palveluiden joukosta neljänneksi suosituin kohde, ja myös Smartumilla se on viiden kärjessä. ePassilla Museokortti on ollut kulttuuriedun toimipaikkojen TOP 5 -kärjessä joka kuukausi vuoden 2024 aikana.
Satoja menovinkkejä syyslomaviikoille – tutustu museoiden tapahtumatarjontaan ympäri Suomen!10.10.2024 15:52:18 EEST | Tiedote
Museoiden lapsille suunnatuissa tapahtumissa askarrellaan, piirretään, leivotaan, leikitään ja satuillaan. Aikuisille on tarjolla taiteilijatapaamisia, konsertteja, neulontaa, karmivia naamiaisia sekä luentoja meteoriiteista sään ääri-ilmiöihin. Kokosimme syyslomaviikkojen kiinnostavimmat vinkit alueittain.
Kansainvälisiä debyyttejä ja odotettuja kotimaisia – katso loppuvuoden kiinnostavimmat näyttelyt3.10.2024 11:40:22 EEST | Tiedote
Loppuvuoden uutuusnäyttelyt tuovat monia kansainvälisiä huippuja ensimmäistä kertaa Suomeen. Esillä on taidetta renessanssimestarilta, tanskalaista satufantasiaa sekä nykytaidetta Lähi-idästä. Tarjolla on myös odotettuja kotimaisia nimiä Tove Janssonista Anssi Kasitonniin. Kokosimme jättilistan loppuvuoden näyttelyistä ympäri Suomen.
Museokesä oli ennätysvilkas – katso oman alueesi suosikkikohteet!13.9.2024 12:16:22 EEST | Tiedote
Museokorttia käytettiin kesän aikana jälleen ennätyspaljon. Museokortti-käyntejä kertyi yli 1,1 miljoonaa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Katso kesän 30 suosituinta Museokortti-kohdetta sekä vierailluimmat kohteet maakunnittain.
30 kotimaan matkailuvinkkiä – katso kesäloman suosikkikohteet4.6.2024 12:39:23 EEST | Tiedote
Kotimaan nähtävyydet voi kiertää pienellä budjetilla. Sadoista elämyksistä matkailija voi valita kohteekseen vaikka katutaiteen valtakunnan, käsinveistetyn kirkon, salaperäisen vankilan tai muita kesän vetonauloja. Museokortti kokosi 30 ideaa kesän lomareissuille.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme