Gummerus

Ennakkotiedote: Tabuja rikkova romaani antaa äänen naisen raivolle ja halulle – Elina Airion Hekuma ilmestyy 5.8.

Jaa

Elokuussa ilmestyvä Hekuma (Gummerus) on taitavan kirjailijan vaikuttava ja raju romaani naisen väkivallasta. Sote-alalla työskentelevän kirjailijan toinen teos tarttuu yhteen aikamme tabuista. Airion kieli ja kuvasto vangitsevat lukijan.

Elina Airio: Hekuma
Elina Airio: Hekuma Kansi: Jenni Noponen

Perheenäiti ostaa vaaleanpunaisen ruukkugerberan ja päättää pitää sen elossa hinnalla millä hyvänsä.​ Pakkomielle kukkaan yhdistyy jännitteiseen tunnelmaan, jossa nainen välttelee veitsiin ja saksiin tarttumista.
 
”Hän tulee ovesta pakettini kanssa ja minä menen vastaan ja ojennan käteni sitä varten ja annan kioskimuijan pujottaa valkoisen pakettinauhan ranteeseeni. Sitten kannan sen sylissä kotiini. Kannan sen rintojani ja leukaani vasten kuten olen rakkaani kantanut, kolmet lapseni ja niiden surusilmät, kaikki kopioita toisistaan. Puolisoni, joka on hyvä ja hieno ihminen. Kannan, kuten olen kantanut kaikki niiden luita katkoneet, kauheat aikeet. Kannan sen kuten viimeisiä keinoja kannetaan, sydämen kammiot läpättäen, luvaten hyvää.”
 
Sote-alalla työskentelevä Elina Airio kertoo, että yllättävän usein kotiväkivallan tekijä on nainen. Hänen mukaansa naisen väkivalta on Suomessa piilotettua.
 
-  Naiset ovat taitavia piiilottamaan sellaisia tunteita, joita he eivät osaa hallita. Mutta miten nainen voisikaan oppia hallitsemaan tunnetta, jolle ei ole kulttuurissamme annettu tilaa?, Airio kysyy.
 
Kirjailija Elina Airio työskentelee sote-alalla ja ammentaa työssä kokemaansa ja näkemäänsä romaaneissaan. Hänen esikoisromaaninsa Metsässä juoksee nainen (Gummerus) sai kunniamaininnan Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailussa. Airio asuu Itä-Helsingissä perheensä kanssa.
 
Elina Airio: Hekuma
135 sivua
Ilmestyy painettuna kirjana 5.8. ja e-kirjana 7.8.
 
Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elina Airio: Hekuma
Elina Airio: Hekuma
Lataa
Kirjailija Elina Airio
Kirjailija Elina Airio
Lataa
Kirjailija Elina Airio
Kirjailija Elina Airio
Lataa
Kirjailija Elina Airio
Kirjailija Elina Airio
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mistä liiallinen miellyttäminen johtuu ja miten siitä pääsee eroon? Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä on ensimmäinen kotimainen tietokirja aiheesta19.6.2024 09:13:34 EEST | Tiedote

Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä – Toipumiskirja hyväksynnän hakijoille (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja liiallisesta miellyttämisestä. Se purkaa miellyttämisen juurisyitä, joihin liittyy pelkoa, häpeää ja syyllisyyttä, tarjoaa vertaistukea ja valottaa myös ilmiön neurobiologista puolta. Vapaaksi miellyttämisestä ilmestyy 31.7.

Jännitysromaani kirjailijasta jonka ”Millennium”-käsikirjoitus hylätään – John Ajvide Lindqvistin teoksen taustalla on monipolvinen tapahtumavyyhti Ruotsin kustannusmaailmasta13.6.2024 12:55:39 EEST | Tiedote

Korruptiota, talousrikollisuutta, hakkerointia, ihmissuhdekiemuroita ja syväsukellus kustannusmaailman kulisseihin. Kaikkea tätä ja paljon muuta on kauhukirjailijana tunnetun John Ajvide Lindqvistin uusi, täysverinen jännäri Veteen kirjoitettu (Gummerus). Romaanin taustalla on tapahtumavyyhti, johon liittyy muun muassa miljoonasopimuksia ja bisneksiä norjalaisen hotelliyrittäjä Petter Stordalenin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye