Into Kustannus

Auschwitzin kätilö -menestysromaanin jatko-osa Auschwitzin kadonneet lapset on vihdoin täällä!

Jaa

Ester Pasternak kävelee Auschwitzin porteista ulos juuri ja juuri elossa. Hän etsii epätoivoisesti vastasyntyneenä sylistään riistettyä tytärtä, jonka käsivarteen on tatuoitu sama numero kuin hänen omaansa.

Eurooppa on kaaoksessa, juutalaisperheet on revitty hajalle ja ihmiset kaipaavat rakkaitaan. Ester ja hänen miehensä Philip kulkevat orpokodista ja sairaalasta toiseen etsien tytärtään. Näin he löytävät orvoksi jääneen Olivian, jonka synnytyksessä Ester avusti Auschwitzissa. He adoptoivat tytön, ja hänestä tulee heidän oma tyttärensä. Silti he kaipaavat tytärtä, jolle antoivat nimeksi Pippa.

Lähes kaksikymmentä vuotta myöhemmin Ester ja Philip perheineen ovat asettuneet Itä-Saksan Stalinstadtiin. Olivia opiskelee, auttaa äitiään kätilön töissä ja rakastaa urheilua. Eräänä päivänä hän kokeilee koulussa ensimmäisen kerran keihäänheittoa ja löytää lajinsa. Hänet lähetetään harjoittelemaan arvostettuun berliiniläiseen urheiluseuraan Dynamoon. Siellä hän tapaa komean Hansin ja rakastuu tulisesti.

Samaan aikaan Berliinin länsipuolella 17-vuotias Kirsten Meyer elää elämäänsä sodan rikkomassa perheessä. Hän käy koulua, työskentelee tarjoilijana kahvilassa ja asuu äitinsä ja pikkuveljensä kanssa. Kirstenin elämä mullistuu, kun hänen isänsä – tunnettu natsi – ilmestyy takaisin kotiin. Selviää, että Kirsten ei olekaan äitinsä ja isänsä biologinen lapsi.

Auschwitzin kadonneet lapset on syvästi koskettava ja vastaansanomattoman mukaansatempaava kertomus äidin ja tytärten rohkeudesta ja päättäväisyydestä sodan rikki repimässä maailmassa. Stuart yhdistää taitavasti todellisia historiallisia tapahtumia fiktiivisten henkilöhahmojensa tarinoihin. Esterin, Olivian ja Kirsten tarinan kautta hän käsittelee koskettavasti vaikeita aiheita, sotaa ja kaikkea siihen liittyvää kauhua.

Anna Stuart asuu Englannin Derbyshiressa. Hän opiskeli kirjallisuutta Cambridgessa ja työskenteli sen jälkeen tehdassuunnittelijana, ennen kuin palasi ensimmäisen rakkautensa pariin ja ryhtyi kirjailijaksi. Vuonna 2023 suomalaiset lukijat ihastuivat hänen historialliseen Auschwitzin kätilö -romaaniinsa. Auschwitzin kadonneet lapset on sen odotettu jatko-osa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye