Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohde toimii väkivaltaa ja rasismia vastaan

Jaa

Viimeaikaiset Oulussa tapahtuneet väkivallanteot ovat järkyttäneet ja herättäneet turvattomuuden tunnetta. Pohde tuomitsee väkivallan ja rasismin kaikissa muodoissaan.

Meistä jokaisella – lapsella, nuorella ja aikuisella – on oikeus turvalliseen ympäristöön. Turvallisuuden ylläpitäminen on sekä viranomaisten ja yhteisöjen että yksilön vastuulla.

Väkivaltaa ja rasismia vastaan tulee toimia kaikilla rintamilla. Pohde tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Olemme mukana useissa yhteishankkeissa, kuten Ankkuritoiminnassa, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä nuorten rikoksia ja edistää nuorten hyvinvointia moniammatillisessa yhteistyössä.

Väkivaltatapausten tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi.

Huolten kanssa ei kannata jäädä yksin – apua on saatavissa

Väkivallanteot voivat järkyttää ja ahdistaa. Palveluja on saatavissa kriisitilanteissa ja ehkäisevästi. Meille on turvallista tulla, eikä huolten kanssa kannata jäädä yksin.

Pohteen sosiaali- ja kriisipäivystys on aina avoinna.

  • Pohjoinen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee Iin, Hailuodon, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan asukkaita. Puhelinnumero: 044 703 6235.
  • Eteläinen sosiaali- ja kriisipäivystys, Jokilaaksojen yksikkö palvelee Alavieskan, Haapaveden, Haapajärven, Kalajoen, Kärsämäen, Nivalan, Merijärven, Oulaisten, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Siikalatvan ja Ylivieskan asukkaita. Puhelinnumero: 044 479 3644.

Lisätietoa Pohteen palveluista: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (pohde.fi)

Lapsille ja nuorille tarjoavat tukea myös muun muassa Oulun kaupunki, Oulun seurakunnat ja Walkersin nuorisotyöntekijät.

Valtakunnallisia keskusteluavun tarjoajia:

  • Mieli ry:n kriisipuhelin on avoinna aina. Puhelinnumero: 09 2525 0111.
  • MLL:n lasten ja nuorten puhelin on avoinna maanantaista perjantaihin kello 14–20, lauantaina ja sunnuntaina kello 17–20. Puhelinnumero: 116 111.
  • Sekasin-chat 12–29-vuotiaille on avoinna arkisin kello 9–24 ja viikonloppuisin kello 15–24. Osoite: sekasin.fi
  • Mieli ry:n kriisichat aikuisille on avoinna maanantaista keskiviikkoon kello 15–19, torstaina kello 15–21. Osoite: mieli.fi/tukea-ja-apua

Lue Oulun kaupungin kannanotto:

Oulu haluaa viedä eteenpäin rasismin torjumisen ja yhdenvertaisuuden edistämisen toimintaohjelmaa yhdessä valtion kanssa | Oulun kaupunki (ouka.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Terveyden- ja sairaanhoidon palveluvalikoimaan on tulossa muutoksia syksyllä 20249.7.2024 12:45:29 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen terveyden- ja sairaanhoidon palveluihin on tulossa muutoksia 1.8.2024 alkaen. Muutokset koskevat lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottoa, suun terveydenhuoltoa, infopisteitä sekä laboratorion näytteenottopalveluja. Palveluvalikoima muuttuu sosiaali- ja terveysyksiköissä näillä paikkakunnilla: Alavieska, Himanka, Merijärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi ja Vihanti. Muutokset ovat osa Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteitä.

Lintuinfluenssarokotukset alkavat – rokotteita suositellaan esimerkiksi turkiseläinten ja siipikarjan parissa työskenteleville26.6.2024 10:10:34 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella aloitetaan lintuinfluenssarokotukset Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusten mukaisesti. Rokotuksen saavat lintuinfluenssalle altistumisvaarassa olevat 18 vuotta täyttäneet kohderyhmiin kuuluvat henkilöt. Rokotettavat varaavat itse ajan rokotukseen omasta sosiaali- ja terveyskeskuksesta.

Helle rasittaa erityisesti ikäihmisiä, vauvoja ja raskaana olevia – vinkit hellepäiviin26.6.2024 09:07:24 EEST | Tiedote

Kuumiin kesäpäiviin ja pitkiin hellejaksoihin on hyvä varautua etukäteen. Kuumasta säästä voi aiheutua terveyshaittoja kenelle tahansa, jos vaikutuksilta ei suojaudu riittävästi. Erityisen herkkiä haitoille ovat kuitenkin ikäihmiset, pitkäaikaissairauksista kärsivät sekä vauvat ja pienet lapset. Myös raskaus sekä kuumissa olosuhteissa työskentely ja urheilu lisäävät alttiutta haitoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye