Seikkailu-urheilu: SM-sarjan osakilpailu viikonloppuna Kolilla lupaa hikeä ja mäkisiä maastoja

Jaa

Maan ensimmäisiin seikkailukisoihin lukeutuva Karelian Odyssey palaa juurilleen. Mukaan on ilmoittautunut 34 joukkuetta. 

Vuoden 2023 Karelian Odysseyssä olivat Ruunaan kosket Lieksassa tapahtuman vetonaula. Ruunaan koskireitin tunnelmista nauttivat muun muassa joukkueen TeamKöntys1 Anna-Kaisa Nuutero-Koski ja Toni Koski.
Vuoden 2023 Karelian Odysseyssä olivat Ruunaan kosket Lieksassa tapahtuman vetonaula. Ruunaan koskireitin tunnelmista nauttivat muun muassa joukkueen TeamKöntys1 Anna-Kaisa Nuutero-Koski ja Toni Koski. Kuva: Jarno Artika.

Tulevana viikonloppuna Kolilla järjestettävä seikkailu-urheilun SM-sarjan pohjoisin osakilpailu Karelian Odyssey tulee jäämään osallistujien mieleen maisemistaan ja mäkisistä maastoistaan.  

Tapahtuman pisimmässä ja SM-sarjaan kuuluvassa 24 tunnin sarjassa nousumetrejä kertyy 3000, sanoo tapahtumapäällikkö ja reittimestari Mika Okkonen.

”Mäet ovat läsnä myös 6 ja 12 tunnin sarjoissa. Kuudenkin tunnin sarjassa nousumetrejä kertyy yli 900.”

Järjestäjä haluaa tarjota osallistujille elämyksiä maisemiltaan ja tunnelmiltaan erityisissä paikoissa.

”SM-sarjan eri osakilpailuissa kunkin seutukunnan oma luonto tarjoaa näyttämön osallistujien käyttöön. Kolilla mäet ja esimerkiksi Pielisen aallot kuuluvat jo lähtökohtaisesti käsikirjoitukseen”, Okkonen sanoo.      

Paluu juurille

Vuosina 2000-2002 järjestetty Karelian Odyssey oli yksi Suomen ensimmäisistä pitkistä seikkailu-urheilukisoista. Silloin kolmihenkiset joukkueet etenivät maastossa kolme vuorokautta.

Vuonna 2022 jälleen henkiin puhallettu tapahtuma tarjoaa myös lyhyempiä sarjoja. Tämä on avannut osallistumismahdollisuuden myös kuntoilua harrastaville Matti ja Maija Meikäläiselle.

Tulevassa tapahtumassa on erityistä nostalgiaa: Karelian Odyssey palaa yli 20 vuoden jälkeen Kolille, missä ensimmäiset ensimmäiset kisat starttasivat aikoinaan kohti Nurmesta.  

Luontoliikunnan lumipalloilmiö syntyy   

Vuosina 2001-02 Karelian Odysseyhyn kilpailijana osallistunut Okkonen alleviivaa tapahtumien merkitystä kansalaisten liikuttajina.

Karelian Odysseyn rooli on ollut erityisen suuri. Se käynnisti 2000-luvun alussa luontoliikuntaan ketjureaktion, joka on motivoinut ja kannustanut kymmeniä tuhansia suomalaisia.    

”Karelian Odyssey oli innoituksena joulukuussa 2003 perustetulle Karelian Seikkailu-urheilijat ry:lle. Seura oli vuorostaan lähtölaukaus sille, että suomalaisen polkujuoksun pioneeri Vaarojen Maraton sekä kohta 20 vuotta kalenterissa olleet Ursak- ja Wiima-seikkailukisat syntyivät 2000-luvun alkuvuosina.”

Info: Karelian Odyssey 28.-30.6.2024, Kontiolahti ja Koli

  • 2 hengen joukkueet joko nais-, seka- tai miespareina.
  • 6 tunnin sarjaan on ilmoittautunut 17 joukkuetta, 12 tunnin sarjaan 11 joukkuetta ja 24 tunnin sarjaan (osa seikkailu-urheilun SM-sarjaa) 7 joukkuetta.
  • Reitit koostuvat useista ympyrälenkeistä, joiden keskiössä on tapahtumakeskus Kiviniemen tila. Kiviniemi oli myös Vaarojen Maratonin ensimmäinen kisakeskus vuosina 2006-2008.
  • Lajeina juoksu, melonta, maastopyöräily ja uimapatjailu.
  • Katso ilmoittautuneiden lista
  • Tapahtuman verkkosivu
  • Seikkailu-urheilun SM-sarja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika OkkonenTapahtumapäällikköKarelian Odyssey

Puh:045-2080770

Kuvat

Kolin alueen vaaroilta avautuvat maisemat Pieliselle ja Herajärven laaksoon.
Kolin alueen vaaroilta avautuvat maisemat Pieliselle ja Herajärven laaksoon.
Lataa
Vuoden 2023 Karelian Odysseyssä Lieksan Ruunaalla kohtaaminen karhun kanssa viritti Sappion Veikkojen Markus Kiviluoman (kuvassa) ja Arttu Pulkkisen voittovauhtiin.
Vuoden 2023 Karelian Odysseyssä Lieksan Ruunaalla kohtaaminen karhun kanssa viritti Sappion Veikkojen Markus Kiviluoman (kuvassa) ja Arttu Pulkkisen voittovauhtiin.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karelian Odyssey

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye