Svenska handelshögskolan

Uusi tutkimus osoittaa, miten yritykset voivat lieventää rahapoliittisten muutosten kielteisiä vaikutuksia

Jaa

Rahapolitiikkaan liittyvä epävarmuus vaikuttaa haitallisesti yritysten toimintaan, kuten vähentämällä investointeja.Yritykset voivat kuitenkin vähentää haitallisia vaikutuksia lisäämällä ennakoivasti läpinäkyvyyttä, parantamalla tietoympäristöä ja soveltamalla riskinhallintatekniikoita.

Sinh Thoi Mai väittelee 26.6.2024
Sinh Thoi Mai väittelee 26.6.2024

Väitöskirjassaan Sinh Thoi Mai analysoi globaalilla tasolla yritysten strategisia vastauksia keskuspankkien ja rahoitusmarkkinoiden sääntelyviranomaisten, kuten Euroopan ja Yhdysvaltain keskuspankkien, toteuttamiin raha- ja sääntelypoliittisiin muutoksiin.

Thoi Main mukaan yritykset voivat vähentää niihin kohdistuvia rahapoliittisia häiriöitä parantamalla tietoympäristöään.

– Kun johdon tulosennusteet julkaistaan ennen poliittista ilmoitusta, uusien yritysten osakkeet altistuvat jopa 35 prosenttia vähemmän häiriöille, Thoi Mai väittää.

Kun yritykset lisäksi esimerkiksi soveltavat ennakoivasti suojaustekniikoita tai hajauttavat investointi- ja rahoituslähteitään, niiden osakkeisiin ja sijoituksiin kohdistuu vähemmän vaikutusta kiristyvän rahapolitiikan aikana.

– Havaintoni ovat tärkeitä yritysten lisäksi myös poliitikoille, sillä ne antavat syvemmän käsityksen rahapolitiikan toteutumisesta etenkin euroalueella. Niistä käy ilmi, mihin ryhmiin rahapolitiikka vaikuttaa enemmän ja mihin vähemmän. Tämän ymmärtäminen voi auttaa keskuspankkeja suunnittelemaan parempia käytäntöjä talouden seuraamiseksi, Thoi Mai toteaa.

Väitöskirjassaan Thoi Mai esittelee myös yhden ensimmäisistä suurelle yritysjoukolle tarkoitetuista yritysten ketteryyden mittareista. Mittari mittaa yritysten kykyä reagoida nopeasti ja tehokkaasti liiketoimintaympäristön muutoksiin.

– Tämä uusi mittari voi edistää akateemista tutkimusta yritysten ketteryyden vaikutuksista yritysten hallintoon, rahoitukseen ja varallisuuden hinnoitteluun, Thoi Mai selittää.

Koko väitöskirja on luettavissa täällä:
Essays on Monetary Policy Shocks and Firm Strategic Response: Applications of Machine Learning Methods

Sinh Thoi Mai puolustaa väitöskirjaansa 26. kesäkuuta 2024 klo 16.00 Kauppakorkeakoulu Hankenin Futurum-auditoriossa osoitteessa Arkadiankatu 22, Helsinki.

Vastaväittäjä: Professori Zhi Da, Mendoza College of Business, Notre Damen yliopisto
Kustos: Gonul Colak, Kauppakorkeakoulu Hanken

Väitöstilaisuus järjestetään hybridimuotoisena. Osallistua voi tulemalla paikan päälle tai videoyhteyden välityksellä. Videokokoukseen voi osallistua tästä linkistä: 

https://go.hanken.fi/defence-sinhmai

Lisätietoja:

Sinh Thoi Mai
Puhelin: +358466147764
Sähköposti: thoi.mai@hanken.fi

Tietoja julkaisijasta

Kauppakorkeakoulu Hanken on Suomen vanhin kauppakorkeakoulu, joka toimii
Helsingissä ja Vaasassa. Se on johtava, kansainvälisesti akkreditoitu yliopisto, jolla on yli
sadan vuoden kokemus koulutuksesta ja tutkimuksesta talouden ja kauppatieteiden aloilta.
Kaikki Hankenin opetus perustuu sen korkeatasoiseen tutkimukseen. Hankenilla on läheiset
suhteet yritysmaailmaan ja yli 14 000 alumnin verkosto yli 70 maassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svenska handelshögskolan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye