Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Omaperhe – uusi palvelu perheiden avuksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

Jaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on otettu käyttöön Omaperhe-verkkopalvelu, joka kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Omaperhe-verkkopalvelu edistää perheiden hyvinvointia ja ohjaa palveluiden pariin.

”Kun perheelle tulee eteen tarve löytää tietoa ja apua, on neuvoja aiemmin joutunut etsimään useasta paikasta. Uudesta Omaperhe-verkkopalvelusta löytyy luotettavaa tietoa ja apua moniin perheiden asioihin”, kertoo Kaija Kurkela, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palveluiden vs. tulosyksikköpäällikkö.

Omaperhe on kansallinen verkkopalvelu, josta löytyy kattavasti sisältöjä muun muassa raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen. Omaperhe edistää perheiden hyvinvointia ja tekee palvelut helpommin löydettäviksi. Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen perheet löytävät Omaperheestä alueella tarjolla olevat palvelut.

”Omaperhe-verkkopalvelusta asukkaat löytävät tietoa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista. Lisäksi sieltä löytyy järjestöjen sekä Kelan palveluita. Neuvolat eivät katoa, vaan Omaperhe tulee lisäavuksi perheille. Palvelut täydentävät toisiaan”, Kurkela kertoo.

Omaperheen kehittäminen jatkuu

Perheet hakevat nykyään paljon tietoa verkosta. On tärkeää, että verkosta löytyy myös luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Omaperhe-palvelun sisällön ja toiminnallisuuksien kehittäminen jatkuu käyttöönoton jälkeen.

”Toivomme, että Omaperhe auttaa perheitä monenlaisissa tilanteissa, joissa apua ja neuvoja pitää löytää oikealla hetkellä”, Kurkela lisää. Omaperhe-verkkopalveluun pääset Itä-Uudenmaan verkkopalvelun kautta tai osoitteessa omaperhe.fi.

Omaperhe-verkkopalvelua kehitetään Suomen kestävän kasvun ohjelman tuella.

Lisätietoa Omaperhe-palvelusta: ICT-kehittämisasiantuntija Piia Tapio, piia.tapio@itauusimaa.fi

Omaperhe.fi on perhekeskustoiminnan sähköinen kanava. Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli. DigiFinland Oy koordinoi Sähköisen perhekeskuksen kehitystyötä. DigiFinland Oy on julkisen hallinnon digitalisaatiota edistävä erityistehtäväyhtiö. Yhtiön omistajia ovat vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtio.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Ansökan om organisationsbidrag för social- och hälsovårdsorganisationer inom välfärdsområdet17.6.2024 14:47:39 EEST | Tiedote

Ansökningstiden för organisationsbidrag för social- och hälsovårdsorganisationer inom välfärdsområdet öppnar 1.8.2024. Ansökningstiden är 1.–31.8.2024 tills klockan 12.00. Bidrag kan endast beviljas de sökanden vars bidrag har kommit in inom utsatt tid. Om ansökan är ofullständig skall föreningen skicka in begärda tillägg före kl. 10.00 den 7.9.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye