Mistä keinot uusiin läpimurtoihin? Chydenius-seminaari tuo keskusteluun innovaatioiden ja talouden yhteyden

Jaa

Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään perjantaina 28.6. (klo 12.30–16) Kokkolan kaupungintalon Kokkolasalissa. Seminaarin otsikkona on ”Talouskasvu vaatii innovaatioita – Mistä keinot uusiin läpimurtoihin?”. Puhujina mm. Aki Kangasharju, Pasi Kuoppamäki, Ulla Lassi, Matias Mäkynen ja Riikka Heikinheimo.

– Tänä vuonna aiheenamme on innovaatioiden ja talouden yhteys meillä ja muissa Pohjoismaissa. Keskustelemme siitä, miten uusien ideoiden ja keksintöjen syntymistä voidaan edistää. Haastamme puhujat esittämään konkreettisia ratkaisuja, sanoo Anders Chydenius -säätiön asiamies Anu Rantamäki.

Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään nyt 16:sta kertaa. Tänäkin vuonna sisällön suuntia ammennetaan Anders Chydeniuksen teoista ja kirjoituksista. 

– Haluamme nostaa keskusteluun Suomen lisäksi myös muut Pohjoismaat. Chydeniuksen työ valtiopäivillä ja kirjoittajana muokkasi koko pohjoismaista yhteiskuntaa 1700-luvulla, kertoo Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Björn Vikström.

ETLA:n toimitusjohtaja Aki Kangasharju tuo puheenvuorossaan esiin ratkaisuja Suomen talousongelmiin. Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki esittelee Suomen ja muiden Pohjoismaiden talousennustetta sekä rahapolitiikkaa. Keskustelua johtaa Keskipohjanmaa-lehden päätoimittaja Suvi Tanner.

Seminaarin toisella puoliskolla keskustellaan aiheesta myös Keski-Pohjanmaan näkökulmasta. Elinkeinoelämän keskusliitossa johtajana toimiva Riikka Heikinheimo kertoo TKI-toiminnan kriittisistä menestystekijöistä. Kokkola yliopistokeskus Chydeniuksen professori Ulla Lassi tuo keskusteluun paikallista näkemystä puheenvuorollaan ”Lokaalista globaaliksi: Tutkimusinnovaatioista uutta liiketoimintaa”. Viime eduskuntakaudella parlamentaarisia TKI-työryhmiä johtanut kansanedustaja Matias Mäkynen tuo kommenttipuheenvuorossaan tilaisuuteen eduskunnan terveiset. 

Kaupunkineuvos Antti Isotaluksen muistolle

Vuoden 2024 seminaari on omistettu kaupunkineuvos Antti Isotaluksen muistolle. Hänen elämäntyöstään ja Chydeniuksen arvojen vaalimisesta Kokkolassa pitää puheenvuoron Anders Chydenius -säätiön emerituspuheenjohtaja Gustav Björkstrand. Seminaarin jälkeen klo 17–18.30 Isotaluksen omaiset järjestävät Kokkolasalissa kaikille avoimen muisteluillan.

Tilaisuuden avaa Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila ja päätössanat pitää Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Marko Aittola. Seminaarin pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupunki, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Anders Chydenius -säätiö. Kumppaneita ovat Osuuskauppa KPO, Keski-Pohjanmaan Osuuspankki, Hilla Group ja Pohjanmaan kauppakamari.

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Ilmoittautumisia pyydetään 26.6. mennessä osoitteessa www.chydenius.fi/seminaari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ultralyhyiden laserpulssien avulla tehtävä muokkaus on uusi menetelmä 2D-materiaalipohjaisten laitteiden valmistukseen26.6.2024 07:10:00 EEST | Tiedote

Uusi yhteistutkimus paljastaa ultralyhyiden laserpulssien huomattavan potentiaalin tarjota uusia ratkaisuja 2D-materiaalien käsittelyyn ja valmistamiseen. Tästä olisi apua useille teknologian kehittäjille ja teollisuudelle, jotka kehittävät esimerkiksi nopeita valoilmaisimia, joustavaa elektroniikkaa, biohybridejä ja tulevaisuuden aurinkokennoja.

Sotilaan kuormittumisesta reaaliaikaista tietoa puettavalla teknologialla25.6.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on valittu yhdeksi Puolustusvoimien tutkimusohjelman 2025 päävastuulliseksi toteuttajaksi. Liikuntatieteellinen tiedekunta vastaa projektista, jossa luodaan puettava sensoriratkaisu taistelijan fyysisen toimintakyvyn, kuormitustilan sekä suorituskyvyn reaaliaikaiseen seurantaan ja tiedon tallentamiseen. Lisäksi projektissa kehitetään fyysisen toimintakyvyn arviointijärjestelmä, jolla mitataan sotilaan fyysisiä ominaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye