MessukeskusMessukeskus

Vuoden vierasvenesatama 2025 äänestys käynnistyy heinäkuussa

Jaa

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2025 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Suomenlinna oli toinen vuoden 2024 voittajista
Suomenlinna oli toinen vuoden 2024 voittajista

VUODEN VIERASVENESATAMA 2025 -ÄÄNESTYS KÄYNNISTYY HEINÄKUUSSA

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on yhteensä 240. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja osaston Vene 25 Båt -messuilta. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 25 Båt -messuilla 7.2.2025 Helsingissä.

Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2024 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 25 Båt -messuille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987. Tänä vuonna palkittiin Vuoden vierasvenesatamat 2024 ja ne ovat Suomenlinna ja Majakkapaviljonki Vääksyssä. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Örö ja Bodö sekä Järvi-Suomesta Luhanka, Reeti ja Kuhmoinen, Sahanranta.

Vuoden 2024 voittajilla on kiirettä veneilijöiden lomakautena

Suomenlinnassa kausi on alkanut hyvin jo huhtikuun puolella. ”Porukkaa on riittänyt ja nyt odotetaan innolla lomakauden alkua, jolloin veneitä tulee vierassatamaan kauempaakin. Satamaan tulee joka viikko myös muutamia venekuntia ulkomailta. Vierasvenesatamassa vieraillaan myös ilman omaa venettä julkisella lautalla. Ne joilla ei vielä ole omaa venettä tulevat ihmettelemään vierasvenesataman hyvää tunnelmaa ja upeita veneitä,” kertoo Tony Liljeström Suomenlinnasta.

Majakkapaviljonki on avoinna koko vuoden, mutta nyt veneilykauden alettua ja lämpimien säiden tultua kiire on kova. ”Meillä menee oikein hyvin ja ilolla tehdään töitä yötä päivää. Tekemisen meininki on kova. Pidämme paikat kunnossa ja olemme ajan hermolla. Juuri on hankittu uusia polkupyöriä”, kertoo Virpi Vavuli kiireen keskeltä.


Molemmat vierasvenesatamat toivottavat kaikille hyvää kesää ja toivottavat veneilijät tervetulleiksi vierasvenesatamiin.

Lisätietoja:
Suomen Purjehdus ja Veneily ry – Segling och Båtsport i Finland rf: viestinnän asiantuntija Hanna.Grann,  hanna.grann@spv.fi, puh. 040 661 5202
Vene 25 Båt -messut: Teija Armanto, viestinnän asiantuntija, Messukeskus, Teija.Armanto@messukeskus.com , puh. 050 376 0804

Vuoden vierasvenesatamat 2024:
Suomenlinna: Tony Liljeström, puh. +358505739667, tony@valimo.org, www.valimo.org
Majakkapaviljonki: Virpi Vavuli, puh. +358405021940, info@majakkapaviljonki.fiwww.majakkapaviljonki.fi

Vene 25 Båt -messut
7.– 16.2.2025 Helsingin Messukeskus
www.venemessut.fi
#venemessut

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MaatalousKonemessut tarjoaa kasvutarinoita, ohjelman pääteemat julkaistu28.6.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään nyt kolmatta kertaa torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa kollegat kohtaavat ja oman tilan asioiden kehitys hyppää uudelle tasolle. Teemoina tapahtuman ohjelmassa ovat kotimainen ruoka, maatalouden rakennekehitys ja kasvamisen mahdollisuudet, tilan talouden kestävyys ja kasvu, kestävyys ja vastuullisuus, tekoälyn hyödyntäminen, EU ja innovaatiot. Tänä vuonna messuilla kuullaan myös päivittäin ajankohtaiset pääpuheenvuorot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye