Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Paikallisten järjestelyerien jaosta ei päästy Varhassa yksimielisyyteen

Jaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue käyttää virka- ja työehtosopimusten paikalliset järjestelyerät palkkauksen yhdenmukaistamiseen sekä esiin nousseiden palkkausepäkohtien korjaamiseen.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa ylänurkassa on Varhan logo.

Hyvinvointialan virka- ja työehtosopimuksiin sisältyy erilaisia paikallisesti jaettavia eriä, joiden käytöstä on Varhassa käyty neuvotteluja henkilöstöä edustavien järjestöjen kanssa. SOTE-sopimuksessa, hyvinvointialan yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa (HYVTES) sekä lääkärisopimuksessa jaetaan 1.6. lukien paikallinen järjestelyerä ja palkkausjärjestelmien kehittämisohjelmaerä, joiden suuruus vaihtelee sopimuksittain. Vaihteluväli on 1,16−1,73 prosenttia palkkasummasta.

Järjestelyeräneuvottelut on nyt saatu päätökseen. Hyvässä hengessä käydyistä neuvotteluista huolimatta erien käytöstä ei kaikilta osin saavutettu yhteistä näkemystä työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen välillä. SOTE-sopimuksen osalta JHL ry ja Tehy ry eivät hyväksyneet järjestelyerien käytön yleisiä periaatteita. JHL ry jätti eriävän näkemyksensä myös HYVTES:in sekä HYVTES:in liitteen 7 osalta. JUKO ry katsoi puolestaan, että täyttä yksimielisyyttä erien jaosta ei saavutettu lääkärisopimuksen yhden liitteen osalta. Järjestöt perustelevat eriäviä näkemyksiään sillä, että neuvottelujen aikataulu oli järjestöjen mielestä liian tiukka, minkä vuoksi järjestöillä ei ollut mahdollisuutta perehtyä materiaaliin riittävästi. Lisäksi järjestöt katsovat, ettei niiden esityksiä erien jaosta huomioitu riittävän kattavasti. Viime kädessä järjestelyerien jakaminen tapahtuu työnantajan esityksen mukaisesti.

− Nyt jaettavilla järjestelyerillä saamme merkittävissä määrin yhdenmukaistettua palkkausta samoissa tehtävissä toimivien välillä ja korjattua esiin tulleita palkkausepäkohtia. Erien jako toteutetaan sen perusteella, mitä yhdenmukaistustarpeita sekä palkkaepäkohtia työnantajan ja henkilöstön edustajien muodostamat palkkaustyöryhmät ovat nostaneet esiin, toteaa Varhan henkilöstöjohtaja Noora Nordberg.

− Palkkaharmonisaatio on kuitenkin pitkäkestoinen prosessi, joka ei vielä tullut tällä valmiiksi. Samanaikaisesti on käynnissä myös mittavat valtakunnalliset hyvinvointialan palkkausjärjestelmäuudistukset, joiden täytäntöönpano tapahtuu vaiheittain. Näillä uudistuksilla on vaikutusta myös palkkaharmonisaation valmiiksi saattamiseen, Nordberg jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye