Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Valkonen: Investointikannustimella kasvua Suomeen

Jaa

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi 24.6. suurten investointien verotuen valmistelusta. Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja Ville Valkonen pitää verotukea Suomen kilpailukyvyn näkökulmasta merkittävänä.

Ville Valkonen.
Ville Valkonen.

”Suomi tarvitsee kasvua. On todella tärkeää, että valmistelu investointien verotuesta etenee, jotta saamme houkuteltua Suomeen suuria, teollisen mittaluokan puhtaan siirtymän investointeja. Investointikannustin on hallitukselta konkreettinen merkittävä teko”, Valkonen sanoo.

Verotuki olisi enintään 20 prosenttia investointikustannuksista, ja tukea saisi myöntää enintään 150 miljoonaa euroa yritystä kohti. Investoinnin vähimmäismääräksi asetettaisiin 50 miljoonaa euroa.

”Globaalisti vähähiilisen siirtymän investoinnit nousevat lähivuosina jopa tuhansiin miljardeihin euroihin. Investointeja harkitaan monesti usean eri maan välillä, ja hallituksen esittämä verotuki voi auttaa meitä voittamaan näitä investointeja Suomeen”, Valkonen sanoo.

Valkonen muistuttaa, että investointien houkutteleminen vaatii veropolitiikan lisäksi myös muita konkreettisia toimia. Tästä hyvänä esimerkkinä on luvituksen sujuvoittaminen.

”On elintärkeää, että luvituksen niin sanottu yhden luukun malli etenee. Tavoitteena on, että jatkossa yksi valtakunnallisen toimivallan omaava valtion ympäristöviranomainen vastaa lupa- ja muiden menettelyjen etenemisestä ja koordinoinnista. Tämä parantaa ennakoitavuutta investoitaessa Suomeen”, Valkonen sanoo.

”Nopeampi luvitus ja hallituksen verokannustin vahvistavat yhdessä Suomen investointihoukuttelevuutta. Hallitus ohjaa selkeillä valinnoilla uusia investointeja Suomeen ja tätä kautta maatamme takaisin kasvun polulle”, Valkonen päättää.

Avainsanat

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kilpi: Tänä kesänä poikkeuksellinen määrä teitä kuntoon - keskivilkkaiden teiden päällystyskilometrit tuplaantuvat16.7.2024 12:02:02 EEST | Tiedote

Hallitus on myöntänyt vuodelle 2024 250 miljoonaa euroa lisärahaa teiden päällystämiseksi. Summa on osa Orpon hallituksen korjausvelan purkuun osoittamaa 520 miljoonaa euroa. Kansanedustaja Marko Kilpi iloitsee vilkkaan päällystyskauden näkyvän ympäri Suomen, sillä teitä on tavoite päällystää noin 4000 kilometriä. Poliisikansanedustajan mukaan toivottu lisärahoitus on myös konkreettinen turvallisuusteko. Teiden käyttäjiltä hän toivoo malttia liikenteessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye