Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uusia jalankulku- ja pyöräilyväyliä avataan liikenteelle Maskussa ja Mynämäellä

Jaa

Perjantaina 12. heinäkuuta avataan liikenteelle uudet jalankulku- ja pyöräilyväylät Kustavintiellä ja Mietoistentiellä. Uudet väylät kuuluvat Turun kaupunkiseudun maankäyttöä, asumista ja liikennettä tukeviin hankkeisiin.

Piirroskuva, jossa pyöräilijöitä.
Piirroskuva pyöräilijöistä.

Kustavintien (maantie 192) uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä avataan liikenteelle 12. heinäkuuta välillä Tanilantie ja Maskunjoki. Väylän pituus on noin kolme kilometriä.  Ennen Maskunjokea on tehty väliaikainen liittymäjärjestely jalankulku- ja pyöräilyväylältä Kustavintielle. Järjestely poistetaan, kun Maskunjoen raittisilta valmistuu syksyllä 2024.

Mietoistentien (maantie 1930) uusi jalankulku- ja pyöräilyväyläosuus avataan sekin liikenteelle 12. heinäkuuta välillä Raukkaanmäentie ja Rantakuja. Avattavan väylänosan pituus on noin 600 metriä. Jalankulku- ja pyöräilyväylä valmistuu kokonaisuudessaan välillä Kurinantie ja Rantakuja vuoden 2024 syksyllä. Tällöin yhtenäinen jalankulku- ja pyöräilyväylä ulottuu Kustavintieltä Mietoisten keskustataajaman läpi Mynämäen keskustaan saakka. Yhtenäisen väylän pituus on noin kahdeksan kilometriä.

Kestäviä kulkutapoja ja liikenneturvallisuutta Turun kaupunkiseudun kunnille

Kustavintien ja Mietoistentien hankkeet kuuluvat Turun kaupunkiseudulla toteutettaviin MAL-hankkeisiin. MAL-hankkeilla tarkoitetaan maankäyttöä, asumista ja liikennettä tukevia hankkeita. Hankkeet painottuvat jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen olosuhteiden parantamiseen. Lisäksi tärkeänä osana on liikenneturvallisuuden edistäminen. Edellä mainituista, kestävistä kulkutavoista pyritään tekemään houkuttelevia yhdessä kuntien kanssa.

Hankekokonaisuutta koordinoi Varsinais-Suomen ELY-keskus osana jatkuvaa liikennejärjestelmätyötä.

Kustavintien ja Mietoistentien hankkeissa keskityttiin pyöräilyverkon puuttuviin osuuksiin.

Lisätietoja: projektipäällikkö Vesa-Matti Eura, p. 0295 022 814, Varsinais-Suomen ELY-keskus (paikalla 12.7. ja seuraavan kerran viikolla 34)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uudessakaupungissa Kalannin keskustassa Pankkitie suljetaan rakennustöiden vuoksi – liikenne siirretään kiertotielle 12. heinäkuuta9.7.2024 13:18:17 EEST | Tiedote

Uudenkaupungin kaupunki rakennuttaa yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa Kalannin keskustassa Pankkitien ja Pruukintien kohdan parannushanketta. Pankkitiellä kulku välillä kantatie 43 ja Mannersuontie katkaistaan rakentamistöiden ajaksi, ja liikenne ohjataan kiertotielle. Kiertotie kantatie 43:lta Pankkitielle kulkee Valintien ja Mannersuontien kautta.

Tiemerkinnät ja nopeusrajoitusten palauttaminen päällystystöiden jälkeen puhuttaa tienkäyttäjiä8.7.2024 12:13:54 EEST | Tiedote

ELY-keskus saa palautetta tienkäyttäjiltä siitä, että nopeusrajoitusten nostamiseen päällystystöiden jälkeen kuluu kauan aikaa. Syynä tähän on se, että nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta, kun tiemerkinnät ja muut viimeistelytyöt on tehty. Tienkäyttäjien mielestä tuo viive on turhan pitkä. Aikatauluihin vaikuttaa tänä kesänä se, että koko maassa päällystetään teitä ja siten myös tehdään tiemerkintöjä ennätysmäärä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye