Vihreät Euroopan parlamentissa

Viimeinen europarlamentin täysistunto käynnissä - Alviina Alametsä (vihr) siirtyy kansanedustajaksi

Jaa

Ranskan Strasbourgissa on käynnissä europarlamenttikauden 2019-2024 viimeinen täysistunto, jonka yhteydessä valta vaihtuu vanhoilta europarlamentaarikoilta uusille. Suomen nuorin europarlamentaarikko Alviina Alametsä siirtyy istunnon aikana kansanedustajaksi Vihreään eduskuntaryhmään. Alametsä on toiminut Euroopan parlamentissa esimerkiksi ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä, turvallisuusvaliokunnan koordinaattorina ja EU:n pysyvänä Intia-raportöörinä.

”Olen kiitollinen kuluneista vuosista, vaikka ne ovat olleet monella tapaa raskaita kansalaisille ja päättäjille. Tätä europarlamenttikautta ja omaa työpöytääni on värittänyt koronapandemia, sota Ukrainassa ja Gazassa, ja ilmastokriisin eteneminen. On kuitenkin säilytettävä toiveikkuus, ja katsottava eteenpäin. Eduskunnassa haluan ajaa luonnon ja ihmisten yleisen hyvinvoinnin ohella esimerkiksi parempaa mielenterveyspolitiikkaa”, Alametsä kommentoi.

Alametsän valiokuntapaikat Suomen eduskunnassa päätetään myöhemmin Vihreän eduskuntaryhmän kokoontuessa elokuussa.

”Toivon voivani jatkaa eri tavoin työtä kansalaisten ja ihmisoikeuksien puolesta. Tällä kaudella olen pyrkinyt edistämään parempaa ihmisoikeuspolitiikkaa niin Euroopassa, kuin globaalistikin esimerkiksi Intian suuntaan neuvotellen. Lisäksi olen saanut toimia Euroopan rauhaninstituutin hallituksen tarkkailijajäsenenä. Kansainvälinen ulottuvuus varmasti jatkuu työssäni vielä tämän jälkeenkin, ja jatkan esimerkiksi Ulkoministeriön naisrauhanvälittäjien verkostossa”, Alametsä kertoo.

Alametsä ottaa vastaan kansanedustajan paikan Maria Ohisalon (vihr) siirtyessä Euroopan parlamenttiin. Ohisalon lisäksi Euroopan parlamentissa jatkaa Vihreistä Ville Niinistö.

”Tämä on ensimmäinen kertani tässä talossa. Isoja kysymyksiä on agendalla, kuten ilmastokriisin ja luontokadon torjuminen”, kommentoi Ohisalo videolla Alametsän kanssa.

Vihreiden konkariedustaja Heidi Hautala jättää Euroopan parlamentin yhteensä 20 parlamenttivuoden jälkeen. 

”Oloni on kiitollinen. Olen saanut tehdä tässä talossa lähes kaiken, mitä täällä voi tehdä. Nyt on juuri oikea hetki siirtyä eteenpäin”, sanoo Hautala.

https://www.instagram.com/reel/C9cwgU6NSug/?igsh=MTJmbTF1ZWtjbG5mYg==

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Vihreiden europarlamentaarikko Maria Ohisalo tärkeisiin ympäristö- ja sosiaaliasioiden valiokuntatehtäviin Euroopan parlamentissa17.7.2024 17:45:08 EEST | Tiedote

Euroopan parlamentin valiokuntapaikat vahvistetaan tällä viikolla Strasbourgin täysistunnossa. Vihreiden europarlamentaarikko Maria Ohisalo aloittaa tulevalla kaudella työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunnan jäsenenä ja vihreiden ryhmäkoordinaattorina sekä varajäsenenä ympäristövaliokunnassa ja talous- ja raha-asiainvaliokunnassa*. - Vihreästä siirtymästä on tehtävä paitsi ekologisesti, myös sosiaalisesti kestävä niin, että kaikki ihmiset pysyvät mukana. Työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunta on keskeinen paikka köyhyyden ja eriarvoisuuden torjumiseksi. Asumisen kalleus, asunnottomuus ja energiaköyhyys ovat näistä konkreettisia esimerkkejä, Ohisalo sanoo. Ympäristövaliokunnassa Ohisalo jatkaa työtään ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumiseksi. Valiokunnassa työskennellään myös muiden tärkeiden ympäristöön liittyvien aiheiden kuten kiertotalouden, kansanterveyden, elintarviketurvallisuuden sekä ilman ja veden laadun parissa. Talous- ja raha-asiainvaliokunta vastaa mm. rahoitu

Ville Niinistö europarlamentin Venäjä-valtuuskunnan puheenjohtajaksi11.7.2024 09:10:59 EEST | Tiedote

Vihreiden europarlamenttiryhmä jakoi alustavasti tehtävät europarlamentin uudelle istuntokaudelle. Vihreiden toisen kauden europarlamentaarikko Ville Niinistö valittiin europarlamentin Venäjä-valtuuskunnan puheenjohtajaksi. Valiokuntatehtäviä Niinistölle tulee teollisuusvaliokunnan jäsenenä sekä ulkoasiainvaliokunnan varajäsenenä ja puolustusalivaliokunnan jäsenenä. Tehtävät vahvistetaan ensi viikolla Strasbourgin täysistunnossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye