Opetushallitus / Utbildningsstyrelsen

Kutsu mediatilaisuuteen 5.8. klo 13: Kohti uutta lukuvuotta 2024–2025

Jaa

Tervetuloa Opetushallituksen lukuvuoden alun mediatilaisuuteen!

  • Aika: maanantai 5.8.2023 klo 13
  • Paikka: Opetushallitus, Hakaniemenranta 6, 00530 Helsinki | Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Kerromme tilaisuudessa Opetushallituksessa käynnistetystä Perusopetuksen tulevaisuus ja kehittäminen -työstä, jossa määritellään näkemyksiämme sille, mihin suuntaan perusopetusta tulisi kehittää. Lisäksi aiheena ovat mm. hyvinvointi, yhteisöllisyys sekä koulujen turvallisuus. 

Tilaisuuden avaa Opetushallituksen pääjohtaja Minna Kelhä. Puheenvuorojen pitäjinä ovat opetusneuvokset Lucina Hänninen ja Laura Francke. Paikalla keskustelemassa ovat myös johtajat Jarkko Niiranen ja Kurt Torsell. 

Ilmoittaudu viimeistään 31.7.2024

Tilaisuuteen ilmoittaudutaan sähköpostilla Opetushallituksen mediapalveluun. Ilmoitathan viestissä nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä edustamasi median. Kerro myös, tuletko paikanpäälle ja tuleeko mukanasi muita (esim. kuvaaja), vai osallistutko etänä.

Kaikkia paikalla olevia Opetushallituksen edustajia voi haastatella tilaisuuden jälkeen. Haastatteluista voidaan sopia halutessasi jo etukäteen.

Lähetämme tilaisuuden materiaalit sähköpostiisi tilaisuuden jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa!

Opetushallituksen mediapalvelu

Opetushallitus – Intohimona oppiminen

**********

Avainsanat

Opetushallitus on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinonalalla toimiva virasto, joka vastaa koulutuksen, varhaiskasvatuksen ja jatkuvan oppimisen kehittämisestä sekä kansainvälisyyden edistämisestä. Opetushallituksen mediapalvelu palvelee maanantaista torstaihin klo 9–16 ja perjantaisin sekä juhlapyhien aattoina 9–15. Kesäaikana 1.6.–31.7. palvelemme maanantaista perjantaihin kello 9–15.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetushallitus / Utbildningsstyrelsen

Unga behöver stöd och uppmuntran till internationalisering – den minskade mobiliteten är en utmaning för hela samhället14.6.2024 10:23:58 EEST | Tiedote

Internationellt kunnande är en viktig resurs i dagens samhälle. Coronapandemin försvagade ytterligare den redan nedåtgående internationella mobiliteten och därmed även förvärvandet av internationellt kunnande. Nu efter pandemin stiger mobilitetssiffrorna igen, men utmaningarna och differentieringen såväl när det gäller läroanstalter som enskilda studerande utgör hinder för ökat internationellt kunnande.

Nuoret kaipaavat tukea ja kannustusta kansainvälistymiseen – vähentynyt liikkuvuus on haaste koko yhteiskunnalle14.6.2024 10:23:34 EEST | Tiedote

Kansainvälinen osaaminen on nyky-yhteiskunnassa keskeinen voimavara. Koronapandemia heikensi entisestään laskusuunnassa ollutta kansainvälistä liikkuvuutta ja tätä kautta kansainvälisen osaamisen kehitystä. Nyt pandemian jälkeen liikkuvuusluvut ovat jälleen kasvussa, mutta haasteet sekä eriytyminen niin oppilaitosten kuin yksittäisten opiskelijoidenkin kohdalla vaikeuttavat kansainvälisen osaamisen kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye