Vaasan kaupunki - Vasa stad

Liftis vintertidtabeller träder i kraft 5.8

Dela

Vintertidtabellerna för Vasas och Korsholms gemensamma kollektivtrafik träder i kraft måndag 5.8.2024 och lokalbussarna trafikerar enligt vintertidtabellerna till 1.6.2025.

Foto: Mikael Matikainen / Vasa stad

Det utlovas ändringar och förnyelser i Liftis vintertidtabeller till exempel i form av ett pilotförsök med nya linjer. Syftet med ändringarna är att förhindra eventuella förseningar och jämna ut turerna under rusningstider samt underlätta för elever att ta sig till och från skolorna.

Ändringarna gäller följande linjer:

  • Preciseringar har gjorts i avgångarna för linjerna 1 och 7, och med hjälp av dem eftersträvas att eventuella förseningar ska kunna förhindras.
    • På linje 7 har det under vardagar satts till också flera 7K-turer. Veckosluten förblir desamma som enligt sommartidtabellen 2024.
  • linje 5 har några nya avgångar satts till under vardagarna, och med hjälp av dem försöker man jämna ut turerna under rusningstider.
  • I fråga om linje 30 har både rutten och tidtabellen uppdaterats i samband med det nya trafikeringsavtalet. Rutten går från Vasa via Lillkyro till Tervajoki; varje avgång går till eller från Tervajoki. Den nya rutten började trafikeras redan enligt tidtabellerna under sommaren 2024.
  • I den kommande vintertidtabellen görs också försök med nya pilotförsökslinjer på rutten Västerängen–Forskärr–Gerby. Linjen betjänar i synnerhet elever i Länsimäen koulu, vilka kommer från områdena Västerängen eller Forskärr.
    • Trafikidkare på linjen är Invataksi Niemi och betalmedel Waltti-resekorten.
    • Närmare information om pilotförsökslinjerna finns på Liftis webbplats.

Vintertidtabellerna, mera exakt information om rutterna och eventuella undantag finns på Liftis webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye