Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkiman linja-autoliikenteen talvikausi alkaa (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)

Jaa

Talviaikataulut astuvat voimaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa linja-autoliikenteessä viikolla 32. ELY-keskus hankkii liikennettä usealla eri reitillä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Aikataulut pysyvät pääosin ennallaan edelliseen talveen verrattuna, mutta joidenkin reittien liikenteeseen tehdään muutoksia. Kokonaan uutta liikennettä käynnistyy reiteillä Oulu–Raahe ja Oulainen–Raahe.

Linja-autopysäkin liikennemerkki.
Kuva Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Jokilaaksot

Jokilaaksojen linja-autoliikenteessä talvikausi alkaa 7.8.2024. ELY-keskus hankkii liikennettä pääasiassa reiteillä Reisjärvi–Ylivieska, Kalajoki–Ylivieska, Pyhäsalmi–Ylivieska–Oulainen, Kalajoki–Oulainen–Pyhäsalmi, Pyhäntä–Pulkkila–Ylivieska, Kärsämäki–Pyhäntä ja Haapavesi–Nivala. Lisäksi aluetta palvelevat reitit Kokkola–Kalajoki–Raahe, Oulu–Oulainen ja Raahe–Piippola (ks. Raahen seutu).

Linja-autoliikenteen runkona ovat toisen asteen opiskelijoita kuljettavat vuorot. Lisäksi Ylivieskan seudulla liikennöidään ympärivuotista työmatkaliikennettä. Useilla vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla. Vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen on myös Haapajärven ja Oulaisten rautatieasemilla sekä linja-autojen kaukoliikenteeseen Kalajoella, Kärsämäellä, Pulkkilassa ja Pyhäjärvellä.

Kainuu

Kainuun linja-autoliikenteessä talvikausi alkaa 7.8.2024. Liikenteeseen tehdään seuraavat muutokset talvikauden alusta alkaen.

  • Kuhmosta Sotkamon kautta Kajaaniin maanantaista sunnuntaihin lähtevän vuoron aikataulu muuttuu talvikauteen 2022–2023 verrattuna, ja jatkossa aikataulu on sama kuin kesäkaudella 2024. Vuoro lähtee Kuhmosta klo 12.20 ja Sotkamosta klo 13.10. Muutos vaikuttaa myös muiden reitin varren pysäkkien ohitusaikoihin. Kajaaniin vuoro saapuu klo 14.15. Muutoksella varmistetaan vuoron saapuminen Kajaaniin ajoissa sekä vaihtoyhteydet Kajaanista lähteviin juniin.
  • Hyrynsalmelta Suomussalmelle klo 7.30, Suomussalmelta Hyrynsalmelle klo 14.30 ja Suomussalmen kirkonkylältä Kajaaniin klo 16.00 maanantaista perjantaihin lähteviä vuoroja ei enää ajeta Hoikantien kautta. Vuorot ajetaan jatkossa suoraan valtatietä 5 pitkin.


ELY-keskus hankkii linja-autoliikennettä reiteillä Kuhmo–Kajaani, Kuusamo–Kajaani, Puolanka–Kajaani ja Kuhmo–Nurmes. Kuusamon ja Kajaanin väliset vuorot ajetaan Hossan kautta 29.9.2024 asti. Lisäksi Kainuuta palvelevat reitit Kajaani–Oulu ja Suomussalmi–Oulu (ks. Oulujokivarsi).

Linja-autoliikenteen runkona ovat työmatkustajia ja toisen asteen opiskelijoita kuljettavat vuorot Kajaaniin. Työmatkaliikennettä ajetaan myös Kajaanista Paltamoon ja Sotkamoon. Useimmilla vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. Vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen on myös Nurmeksen rautatieasemalla.

Koillismaa

Koillismaan linja-autoliikenteessä talvikausi alkaa 5.8.2024. ELY-keskus hankkii liikennettä reitillä Kemijärvi–Kuusamo sekä osan reitillä Kuusamo–Oulu ajettavista vuoroista. Vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Kemijärven tai Oulun rautatieasemilla. Lisäksi Koillismaata palvelee reitti Kuusamo–Kajaani (ks. Kainuu).

Oulujokivarsi

Oulujokivarren linja-autoliikenteessä talvikausi alkaa 5.8.2024. ELY-keskus hankkii liikennettä reiteillä Kajaani–Vaala–Oulu ja Suomussalmi–Oulu. Vaalan ja Oulun väliset vuorot ajetaan viikonloppuisin Rokuan kautta 29.9.2024 asti.

Linja-autoliikenteen runkona ovat työmatkustajia ja toisen asteen opiskelijoita kuljettavat vuorot Ouluun, Muhokselle ja Utajärvelle. Vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Oulun rautatieasemalla. 

Raahen seutu

Raahen seudun linja-autoliikenteessä talvikausi alkaa 5.8.2024. Liikenteeseen tehdään seuraavat muutokset talvikauden alusta alkaen.

  • Oulun ja Raahen välisiä vuoroja lisätään merkittävästi. Vuoroja kulkee maanantaista perjantaihin yhdeksän kumpaankin suuntaan, kun edellisellä talvikaudella vuoroja on kulkenut kumpaankin suuntaan vain viisi. Uudet vuorot parantavat erityisesti työmatkayhteyksiä. Aamuisin vuoroja saapuu Oulusta Raaheen klo 6.40, 7.40, 8.45 ja 9.10, ja iltapäivällä paluuvuorot lähtevät klo 14.00, 14.05, 15.35 ja 16.30. Raahesta Ouluun taas saapuu aamuisin vuoroja klo 7.55 ja 10.10, ja paluuvuorot lähtevät iltapäivisin klo 13.45, 15.15 ja 18.00. Myös iltaliikennettä lisätään: uudet vuorot lähtevät Oulusta Raaheen klo 20.00 ja Raahesta Ouluun klo 21.15.
  • Aiemmin Raahen ja Siikajoenkylän välillä ajettuja vuoroja jatketaan Lumijoelle asti. Lumijoelle vuoro saapuu klo 8.40 ja lähtee Lumijoelta klo 8.50 takaisin kohti Raahea. Vuorot parantavat myös Oulun ja Raahen välisiä yhteyksiä, sillä Lumijoella on vaihtomahdollisuus Oulun seudun liikenteen (OSL) Oulun ja Lumijoen välisiin vuoroihin. Vaihdollisten matkojen aikatauluja voi hakea Matkahuollon reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta.
  • Oulaisten ja Raahen välillä ajetaan uusia vuoroja koulupäivisin. Oulaisista ammattikorkeakoulun pysäkiltä lähtee jatkossa suora vuoro Raaheen klo 13.55 ja Raahesta Oulaisiin klo 15.15. Vuorot ajetaan Vihannin kautta, ja ne parantavat erityisesti toisen asteen opiskelijoiden kulkuyhteyksiä. Reitillä kulkee myös vaihdollisia vuoroja, jotka lähtevät Raahesta klo 6.30 ja Oulaisista ammattikorkeakoulun pysäkiltä klo 16.15. Näillä vuoroilla linja-autoa vaihdetaan Vihannissa.

Kesäkuun 2024 alusta lähtien Oulun ja Raahen välillä on voinut matkustaa edullisella kausilipulla. 30 vuorokauden kausilipun hinta Oulun ja Raahen välisillä matkoilla on 155 € sekä Oulun ja Siikajoen tai Raahen ja Limingan välisillä matkoilla 107 € (ks. Lipputuotteet ja aikataulut).

ELY-keskus hankkii lisäksi linja-autoliikennettä reiteillä Kokkola–Kalajoki–Raahe, Paavola–Raahe, Oulu–Oulainen ja Raahe–Piippola. Linja-autoliikenteen runkona ovat toisen asteen opiskelijoita kuljettavat vuorot. Lisäksi Paavolan ja Raahen välillä liikennöidään ympärivuotista työmatkaliikennettä.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita vuoroihin myydään linja-autoissa käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Kertalippuja on saatavilla myös Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi mobiilisovelluksesta on saatavilla useille reiteille kausilippuja, joilla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa

Puh:0295 020 600

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Sinilevätilanne heikentynyt Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomi, Satakunta)18.7.2024 11:48:48 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen sinilevähavainnot ovat lisääntyneet viime viikosta satelliittikuviin ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakioseurannan tietoihin perustuen. Sinilevää on havaittu hyvin runsaissa määrin erityisesti Saaristomeren sisä- ja välisaaristossa, mutta runsaita havaintoja on myös Selkämereltä. Suurin osa leväesiintymistä on sijainnut merialueilla, mutta myös joillakin sisävesialueilla on havaittu sinilevää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye