Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Roihuvuoreen rakennetaan uusi skeittipaikka

Jaa

Leikkipaikka Tuhkimoon aletaan rakentaa uutta skeittipaikkaa. Asukkaiden toiveesta syntynyt skeittipaikka suunniteltiin yhdessä käyttäjien kanssa.

""
Kuva uuden skeittipaikan pienoismallista. Janne Saario

Skeittipaikan rakennustyöt alkavat 8. elokuuta. Urakka on pääasiassa betonirakentamista eli muottityötä, raudoitusta ja betonivalua. Uusi betoninen skeittipaikka rakennetaan vanhaan kahluualtaaseen. Skeittipaikalle tulee skeittauselementtejä ja -rakenteita. Yksi elementeistä on skeitattava Tuhkimon kenkä. Muihin Helsingin skeittipaikkoihin verrattuna rakennettava skeittipaikka on melko pieni.

Skeittipaikka valmistuu syksyllä 2024. Rakentamisen aikana puiston läpi kulkeva puistokäytävä on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä. Urakassa ei ole meluavia, pölyäviä tai muuten häiritseviä työvaiheita.

Leikkipaikan kunnostustyöt loppusuoralla

Tuhkimonpuistossa on samanaikaisesti käynnissä leikkipaikan kunnostustyöt, jotka ovat alkaneet syksyllä 2023. Kunnostuksen aikana leikkipaikan huonokuntoiset leikkivälineet poistetaan. Tilalle tulee muun muassa uusia keinuja, kiipeilyverkko, kaksi maatrampoliinia, iso hiekkalaatikko ja pingispöytä sekä matala esiintymislava. Leikkipaikalle sijoitellaan uusia penkkejä ja pöytäryhmiä sekä puutasoja, joilla voi istuskella. Alueelle istutetaan uusia puita ja pensaita. Lisäksi alueen valaistus uusitaan. Leikkipaikka avataan käyttöön elokuussa, mutta peli- ja kuntoilualue voidaan rakentaa loppuun vasta skeittialueen rakentamisen jälkeen. Koko puisto on valmis lokakuussa 2024.

Ehdotus leikkipaikan kunnostamisesta on tullut alueen asukkailta osallistuvan budjetoinnin yhteydessä eli OmaStadi-äänestyksessä. Ehdotus sai 1 477 ääntä, joka oli eniten koko kaakkoisessa suurpiirissä. Samassa ehdotuksessa asukkaat esittivät toiveen uuden skeittipaikan rakentamisesta. Tuhkimonpuiston leikkipaikkaa ja skeittipaikkaa on suunniteltu yhdessä asukkaiden kanssa. Alustavia luonnoksia esiteltiin kesällä 2022 ja suunnitelmia muokattiin asukkailta saadun palautteen perusteella. Myös skeittaajien kanssa pidettiin kaksi työpajaa, jossa tulevaa skeittipaikkaa hahmoteltiin.

Urakoitsijana skeittipaikan rakentamisessa toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja:
Minni Karjalainen
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 52668
minni.karjalainen@hel.fi

Urakoitsija:
Tommi Kivinen
työpäällikkö
VRJ Etelä-Suomi Oy
puh. 050 302 0776
tommi.kivinen@vrj.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Svedängens frisbeegolfbana blir snart klar29.7.2024 11:07:02 EEST | Tiedote

Svedängens frisbeegolfbana med 18 hål blir färdig före utgången av juli och planen kan användas från början av augusti. Bana 1 tas i bruk senare, eftersom man bygger ett snösystem för pulkbacken i banans område. Idén om en ny frisbeegolfbana grundar sig på stadsbornas utvecklingsförslag som lämnades in i samband med OmaStadi-omröstningen och som Helsingforsborna valt att ska genomföras. Banan blir klar i sin helhet under våren 2025.

Paloheinän frisbeegolfrata valmistumassa29.7.2024 11:07:02 EEST | Tiedote

Paloheinän 18-väyläinen frisbeegolfrata valmistuu heinäkuun loppuun mennessä ja pelaamaan pääsee elokuun alussa. Radan 1. väylä otetaan käyttöön myöhemmin, sillä sen alueella rakennetaan pulkkamäen lumetusjärjestelmää. Idea uudesta radasta tuli kaupunkilaisilta OmaStadi-äänestyksen yhteydessä jätetystä ja helsinkiläisten toteutettavaksi valitsemasta kehitysehdotuksesta. Kokonaan rata valmistuu keväällä 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye