Pirkanmaan ELY-keskus

Muutoksia Luopioisten Keskitielle: tie saa uuden päällysteen ja kadunpidon vastuu siirtyy valtiolta kunnalle

Jaa

Luopioisten Keskitien, eli maantien 13977 rakennetta vahvistetaan ja tie saa koko 1,46 kilometrin pituudelleen uuden asfalttipäällysteen. Tievalaistus rakennetaan kokonaan uusiksi ja nykyinen valaistus puretaan uuden valmistuttua. Uusi valaistus on energiaa säästävä led-valaistus. Keskitien ajoneuvoliikenteeltään hiljaisempi itäinen pää muutetaan noin 700 metrin osuudella nk. kylätieksi Vilhontien ja Kinnarinpolun välillä.

Luopioisten Keskitie kesällä, edustalla punaisia ja valkoisia kukkia istutuksessa.
Luopioisten Keskitien parantaminen kaduksi alkaa viikolla 32. Kuva Eeva Osa

Kylätie on liikennejärjestely, jossa reunaviivoilla on merkitty normaalia leveämpi piennar ajoradan molemmille reunoille. Ajorata on leveydeltään 3,0 m ja pientareiden leveys on 1,5 m. Kohtaamistilanteissa autoliikenne siirtyy käyttämään tilapäisesti pientareita. Kylätieosuuden takia Keskitiellä tullaan kieltämään yli 12 metriä pitkien ajoneuvojen läpikulkuliikenne Pereentien ja maantien 322 eli Luopioistentien välillä.

Hanke toteutuu loppukesän ja syksyn 2024 aikana

Parannustöistä vastaa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus (ELY) yhdessä Pälkäneen kunnan kanssa. Pälkäneen kunta rakennuttaa samassa yhteydessä Luopioisiin kaukolämpöverkkoa, joka sijoitetaan osin nykyiselle tiealueelle. Hankkeesta aiemmin kesällä käydyssä urakkakilpailussa tienparannustöiden urakoitsijaksi valikoitui Destia Oy. Hankkeen arvonlisäveroton urakkahinta on 0,666 miljoonaa euroa, josta ELY vastaa 72 % ja Pälkäneen kunta 28 % osuudella. Pälkäneen kunta rakennuttaa kaukolämpötyöt ja parantaa osia kunnan nykyisestä katuverkosta erillisissä urakoissa, jotka yhteensovitetaan tienparannustöiden kanssa. Hankkeen rakennuttajakonsulttina ja turvallisuuskoordinaattorina toimii Welado Oy.

Rakennustyöt käynnistyvät 5.8. alkavalla viikolla ja aiheuttavat hetkittäin haittaa liikenteelle. Urakka valmistuu marraskuun loppuun mennessä. Parannustöiden valmistuttua Keskitie lakkaa valtion maantienä ja Pälkäneen kunta ottaa vastuun kadunpidosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ELY-keskuksessa:
Projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari, puh. 02950 22821 (lomalla 29.7.–4.8.)

Lisätietoja Pälkäneen kunnassa:
Tekninen johtaja Harri Apell puh. 050 442 0131

Kuvat

Luopioisten Keskitie kesällä.
Keskitien itäinen pää muutetaan noin 700 metrin osuudella nk. kylätieksi Vilhontien ja Kinnarinpolun välillä.
Lataa
Kyltti, jossa tiedotetaan Keskitien parantamisesta kaduksi.
Keskitien parantaminen kaduksi.
Lataa
Keskitien nykyiset valaisinpylväät.
Tievalaistus rakennetaan uusiksi ja nykyinen valaistus puretaan uuden valmistuttua. Uusi valaistus on energiaa säästävä led-valaistus.
Lataa
Luopioisten Keskitien parantaminen kaduksi alkaa viikolla 32.
Luopioisten Keskitien parantaminen kaduksi alkaa viikolla 32.
Lataa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye