Suomen Vahvin Oy

Salla Romo Suomen vahvin nainen – miesten sarjoissa voittoihin Severi Allonen ja Jiri Grönman

Jaa

Suomen Vahvin Nainen ja Mies -kisaa seurasi Lappeenrannan täpötäydessä katsomossa noin 1500 henkeä.

Jyväskyläläinen Severi Allonen oli ykkönen viidessä finaalin kymmenestä lajista. Kuvassa 145 kilon painolla tehty viikinkipunnerrus, jossa Allonen jakoi lajivoiton Jesse Pynnösen kanssa. Kuva: Laura Nevalainen

Joensuulainen Salla Romo voitti Suomen Vahvin Nainen -tittelin viikonloppuna kolmannen kerran. Myös vuosina 2020 ja 2023 mestaruuteen yltänyt Romo voitti tutun kilpakumppaninsa Laura Koskenniemen Lappeenrannan kaksipäiväisessä finaalissa 5,5 pisteellä.

Erityisesti lauantai oli Romon näytöstä, sillä hän voitti viidestä lajista neljä. Sunnuntain saldona oli neljä kolmossijaa sekä kakkossija kilpailun päättäneessä atlas-kivien nostossa.

Täpötäyden katsomon ja kilpakumppaneiden kannustus saivat voittajan tunteet pintaan. Katsomossa urheilijoita kannusti 1500 henkilöä.

”Voimaperheyhteisö on jotain, mitä ei voi sanoin kuvata – se täytyy itse kokea. Iloitsen jokaisesta, joka tänne löytää ja haluaa tehdä tällaista ihan päättömyyttä”, voitollaan paikan lajin MM-kisoihin varmistanut Romo sanoi.

Alloselle ensimmäinen mestaruus

Miesten avoimen sarjan voittoon punnersi Jyväskylän Severi Allonen. Vuoden 2021 kisassa pronssille yltänyt Allonen vei ykköstilan selvällä 13,5 pisteen erolla ennen Jesse Pynnöstä. Historiallista kuudetta Suomen Vahvin Mies -titteliä tavoitellut Mika Törrö jäi Pynnösestä kymmenen pistettä ja oli kolmas.

Allonen pystyi tasaiseen suoritukseen sunnuntaina, vaikka lauantain ja sunnuntain välisenä yönä uni tuli jännityksen takia vasta hieman ennen aamuneljää.

”Täytyy sanoa, että jännittänyt on koko päivän ihan älyttömästi. Kyllä tuntuu hyvältä etenkin tuon viimeisen kivisarjan jälkeen. Elämäni paras kivisarja just oikeaan paikkaan”, 32-vuotias jyväskyläläinen sanoi finaalin päättäneen atlas-kivien jälkeen.

Grönman palasi voittajaksi

Miesten U105 kilon sarjan voitti suosikkina kisaan lähtenyt ja jo viisi mestaruutta vuodesta 2016 lähtien nimiinsä vienyt, mutta parin vuoden kilpailutaukoa pitänyt Jiri Grönman.

Ennen viimeistä lajia Grönman ja lopulta kakkoseksi sijoittunut Antti Uimonen olivat liki tasapisteissä. Uimonen sai atlas-kivissä kuitenkin vain seitsemän pistettä Grönmanin 18 pistettä vastaan, ja voitto ratkesi lopulta selvällä erolla.

”Ensimmäisen päivän jälkeen ajattelin, että tänään kun tekee perussuoritukset, niin pysytään kärjessä. Uimonen tuli ennen viimeistä lajia vielä ohitse, ja kivissä joutui antamaan kaikkensa”, porilainen voittaja sanoi.

Info: Suomen Vahvin -finaalit 2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Porin Jiri Grönman voitti jo kuudennen Suomen Vahvin Mies -tittelinsä miesten U105 kilon sarjassa.
Kuva: Laura Nevalainen
Lataa
Salla Romo oli naisten sarjan ainoa kilpailija, joka veti rekkaa täydet 15 metriä.
Lataa

Suomen Vahvin Oy jatkaa vuonna 1987 perustetun Suomen Vahvin Mies -yhdistyksen jalanjäljissä ja järjestää Suomen Vahvin Mies/Nainen -kilpailuja sekä muita tapahtumia. Lisäksi yhtiö haluaa edistää voimamiesurheilua sekä kannustaa erityisesti nuoria liikunnan pariin.