Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Anna-Mari Simunaniemi VAMKin liiketalouden ja tietojenkäsittelyn koulutus- ja tutkimuspäälliköksi

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulun uutena liiketalouden ja tietojenkäsittelyn koulutus- ja tutkimuspäällikkönä aloitti FT Anna-Mari Simunaniemi. Hän siirtyi tehtävään Oulun yliopistosta. Uudessa tehtävässään Simunaniemi korostaa muun muassa projektitoiminnan ja tutkimuksen tärkeyttä sekä opiskelijakokemuksen ja työelämävalmiuksien edistämistä.

Nainen seisoo Vaasan ammattikorkeakoulun sisäpihalla punaisessa paidassa ja hymyilee kameralle.
Anna-Mari Simunaniemi on VAMKin liiketalouden ja tietojenkäsittelyn koulutus- ja tutkimuspäällikkö. Sanni Saari/ VAMK

Filosofian tohtori Anna-Mari Simunaniemi aloitti Vaasan ammattikorkeakoulun liiketalouden ja tietojenkäsittelyn uutena koulutus- ja tutkimuspäällikkönä 1.8.2024. Tehtäväänsä VAMKissa Simunaniemi siirtyi Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin mikroyrittäjyyden tutkimusjohtajan tehtävästä. Koulutukseltaan Simunaniemi on terveystieteiden maisteri Itä-Suomen yliopistosta, ja hän on suorittanut vuoden mittaisen maisteriohjelman Tukhomassa Karoliinisessa Instituutissa. Väitöskirjan Simunaniemi teki Uppsalan yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hän on työskennellyt monipuolisesti EU-rahoitteisten projektien valmistelussa ja toteutuksessa jo 13 vuotta, joista viimeiset vuodet lähes 100-prosenttisesti täydentävällä rahoituksella toimivan, noin 15 henkilön tutkimusryhmän johtajana ja lähiesihenkilönä.

”Tutkimusryhmän johtamisen lisäksi olen tehnyt aktiivisesti omaa tutkimusta mikroyrittäjyyteen, viimeisimmäksi erityisesti vastuulliseen johtamiseen, liittyen sekä ollut mukana rakentamassa uudenlaista verkkopohjaista täydennyskoulutusta”, Simunaniemi tarkentaa.

VAMKin liiketalouden yksikkö saa Simunaniemestä kokeneen koulutus- ja tutkimuspäällikön, joka on tottunut työskentelemään paineen alla ja etsimään ratkaisuja muuttuvissa tilanteissa.

”Minulla on aidosti monitieteinen tausta, kokemusta työskentelystä niin ammatillisessa koulutuksessa kuin korkeakoulussa sekä toimimisesta mitä moninaisempien yhteistyötahojen kanssa eri puolilla maata ja kansainvälisesti. Monipaikkainen työskentely on minulle hyvin sujuvaa ja pidän tärkeänä kohdata paitsi oma tuleva tiimini myös tärkeät yhteistyökumppanit mahdollisimman pian perinteikkäästi kasvokkain”, hän sanoo.

Tutkimus- ja hanketoiminnan vahvistaminen tärkeää

Nykyisessä koulutus- ja tutkimuspäällikön tehtävässä Simunaniemi toimii lähiesihenkilönä liiketalouden ja tietojenkäsittelyn koulutusten henkilökunnalle. Hän ottaa uuden tehtävän vastaan innostuneena ja näkee sen mahdollisuutena havainnoida korkeakoulutusta ja projektirahoitteista TKI-toimintaa AMK-näkökulmasta.

”Vaasan erinomainen sijainti rannikolla, yritysten aktiivinen kansainvälinen liiketoiminta sekä kestävän kehityksen näkökulmasta keskeinen energia-alan painotus ovat vahvuuksia, joilla uskon olevan nykyistä huomattavasti laajempaa potentiaalia kansalliseen ja varsinkin kansainväliseen projektiyhteistyöhön”, Simunaniemi pohtii.

Liiketalouden koulutuksen osalta Simunaniemi haluaa vahvistaa hyvää opiskelijakokemusta, opintojen työelämävastaavuutta sekä tukea opettajien mahdollisuuksia ylläpitää omaa erikoisosaamistaan tiiviillä elinkeinoelämän yhteistyöllä.

”Käsitykseni on, että eniten uusia avauksia toivotaan projektitoiminnan ja tutkimuksen osalta. Se onnistuu vain yhdessä tekemällä, sekä tiimin että VAMKin tasolla, mutta yhtä lailla siihen tarvitaan sitoutuneita kumppanuuksia alueen yrityksistä ja kansallisesti muista oppilaitoksista” hän toteaa. 

Simunaniemi ei aio muuttaa olemassa olevaa hyvää vaan haluaa vahvistaa olemassa olevia vahvuuksia ja tarttua rohkeasti uusiin kehittämismahdollisuuksiin.

”Olen käsityksessä, että tiimissäni on ammattitaitoisia ja kokeneita opettajia, joista osalla on myös tutkimusintressejä. Minulle on tärkeää, että korkeakoulutuksessa annettava opetus perustuu tutkittuun tietoon ja että halutessaan AMK-lehtoreilla ja opettajilla olisi mahdollisuus tehdä myös omaa tieteellistä julkaisutoimintaa opetusta vahvistamaan”, jatkaa Simunaniemi.

Vastuun, vapauden ja avoimuuden tasapaino korostuu asiantuntijayhteisön johtamisessa

Simunaniemelle on tärkeää, että jokainen työyhteisön jäsen pitää organisaation tavoitteita merkityksellisinä ja näkee oman tekemisensä tärkeänä osana kokonaisuutta.

”Pyrin olemaan enemmän coach, joka yhdessä työntekijän kanssa tunnistaa kunkin omat motivaatiotekijät ja uratavoitteet. Ensivaiheessa minulle tärkeintä on oppia tuntemaan tiimini asiantuntijat yksilöinä sekä muodostaa jaettu käsitys siitä, mitä yhdessä tavoittelemme”, hän kertoo.

Asiantuntijayhteisön johtamisessa Simunaniemi korostaa vastuun ja vapauden tasapainoa sekä avoimuutta.

”Yhteinen visio ja strategiset päämäärät auttavat saavuttamaan jaetun tavoitteen, mutta haluan antaa ammattilaisille mahdollisuuden itse valita itselleen sopivat yksityiskohdat työskentelytavoista ja -ajoista”, täsmentää Simunaniemi.

Kansainvälinen ja merellinen Vaasa innostaa

Pohjois-Pohjanmaalla Oulaisissa perheensä sekä koiran ja kahden kissan kanssa asuva Simunaniemi on opiskellut ja työskennellyt ympäri Suomea. Kansainvälistä kokemusta hän on hankkinut Ruotsista, jossa hän asui yhteensä 7 vuoden ajan.

Vaasa on Simunaniemelle tuttu vain satunnaisten viikonloppumatkojen verran, mutta tarkoituksena hänellä on vakiinnuttaa oma kakkosasunto Vöyrinkaupunkiin. Työn lisäksi Simunaniemi odottaa uteliaana Vaasan kauniita merimaisemia.

”En ole koskaan asunut näin lähellä merta - sekä erinomaisia ulkoilumahdollisuuksia. Jos joku haluaa vinkata hyvistä koirapuistoista, koirien harrastuskursseista tai haluaa arki-iltoihin reippailuseuraa, minä ja Lancashire Heeler Aatos kuuntelemme kaikki ehdotukset”, hän naurahtaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nainen seisoo Vaasan ammattikorkeakoulun sisäpihalla punaisessa paidassa ja hymyilee kameralle.
Anna-Mari Simunaniemi on VAMKin liiketalouden ja tietojenkäsittelyn koulutus- ja tutkimuspäällikkö.
Sanni Saari/ VAMK
Lataa

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3 700 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Oppimassa kohti oikeudenmukaisempaa tekoälyä: CHARLIE-hankkeen kurssit ja peli pilotointivaiheessa17.12.2024 07:30:00 EET | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVA on mukana EU:n Erasmus+-ohjelman rahoittamassa CHARLIE-hankkeessa, joka keskittyy tekoälyn algoritmisen vinouman tunnistamiseen ja lieventämiseen. CHARLIE-hankkeessa MUOVA ja hankekumppanit ovat kehittäneet eettisen tekoälyn innovatiivisia oppimisratkaisuja eri kohderyhmille: korkeakouluopiskelijoille, aikuisopiskelijoille ja nuorille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye