Kangasalan kaupunki

Saunaravintola Viilee voitti Kangasalan Kisarannan alueen toimijahaun

Jaa
Ilmakuva Kisarannasta.
Ilmakuva Kisarannasta. Business Kangasala

Kangasalan kaupunki ja elinkeino- ja matkailuyhtiö Business Kangasala Oy järjestivät toimijahaun Längelmäveden rannalla olevan Kisarannan alueen kehittämiseksi. Haku päättyi 31.5.2024. Määräaikaan mennessä saatiin kolme ehdotusta, joista valituksi tuli Saunaravintola Viilee. Saunaravintolaidean takana on viisi paikkakuntalaista yrittäjää: Henna ja Julia Hieta-aro, Jenni Peltonen sekä Outi ja Ville Mäenpää. Heillä on monipuolista osaamista hankkeen toteuttamiseksi. Valitulle toimijalle varataan Kisarannasta noin 6 000 m2:n määräala. Lopun alueen käytöstä päätetään myöhemmin, kun alueen kaavoitus etenee.

Saunaravintolan tarkoituksena on tarjota vapaa-aika- ja hyvinvointipalveluita kaiken ikäisille paikallisille ja ulkopaikkakuntalaisille ympäri vuoden. Talvikautena tarjonta tulee vastaamaan merkittävästi kasvaneeseen avantouintipaikkojen kysyntään. Alueelle on suunnitteilla myös 18-reikäinen minigolfrata.

   - Saunaravintola tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden nauttia perinteisestä saunakokemuksesta yhdistettynä herkullisiin aterioihin ja juomiin. Tavoitteenamme on luoda viihtyisä ja rentouttava ympäristö, joka kunnioittaa suomalaista saunaperinnettä, kertoo toimijan edustaja Ville Mäenpää.

Alueelle haettiin kestävän kehityksen ja vastuullisen matkailun näkökulmasta toimivia, ympärivuotisia ja pitkäikäisiä ratkaisuja. Valittu toimija vastasi hyvin sille asetettuihin kriteereihin. Alueella on voimassa 1983 valmistunut Vehoniemen harjualueen osayleiskaava, joka sallii alueelle hotelli-, ravitsemus- ja virkistyspalveluihin liittyviä rakennuksia, rakenteita ja laitteita. Valituksi tullut toimija osallistuu asemakaavavalmisteluun yhdessä kaupungin kanssa. Luontoarvot ohjaavat osaltaan alueen kaavoitusta ja rakentamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saunaravintola Viilee, toimijan edustaja Ville Mäenpää, p. 040 591 8893
Kangasalan kaupunki, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala, p. 044 430 9421
Business Kangasala Oy, toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara, p. 044 430 9246

Kuvat

Ilmakuva Kisarannasta.
Ilmakuva Kisarannasta.
Business Kangasala
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye