Avoin työttömyyskassa, A-kassa

Heinäkuussa ansiopäivärahan saajien määrä laski odotetusti

Jaa

Heinäkuussa A-kassan ansiopäivärahan saajien määrä laski viisi prosenttia kesäkuuhun verrattuna. Ansiopäivärahaa sai heinäkuussa 21 445 jäsentä, mikä on 8,8 prosenttia jäsenistä. Lomautusajan päivärahaa saavien osuus kaikista ansiopäivärahan saajista jatkoi laskuaan ja oli kuun lopussa 29,6 prosenttia, mikä on 2,9 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kesäkuussa.

Ansiopäivärahan saajat kuukausittain 2023-2024
Ansiopäivärahan saajat kuukausittain 2023-2024 A-kassa

Ansiopäivärahan saajien määrä on laskenut toukokuusta lähtien, mikä on tavallinen trendi kesäkuukausina. Tänä vuonna lasku alkoi myöhemmin kuin viime vuonna, mutta oli jyrkempi. Saajamäärän odotettiin laskevan heinäkuussa kesäkuuta maltillisemmin, ja näin myös tapahtui – laskua oli vain viisi prosenttia kesäkuuhun nähden. Viime heinäkuuhun verrattuna saajien määrä oli kuitenkin 14,2 prosenttia korkeampi. Ansiopäivärahan saajien määrä on yleensä noussut jälleen elokuussa, ja saman odotetaan tapahtuvan tänä vuonna.

A-kassan ansiopäivärahan saajista lomautettujen osuus jatkoi laskuaan heinäkuussa, mikä on ollut nähtävissä toukokuusta alkaen. Vaikka heinäkuun lasku ei ollut yhtä jyrkkä kuin kesäkuussa, lomautettujen osuus väheni lähes 3 prosenttiyksikköä ja oli kuukauden lopussa 29,6 prosenttia. Lomautettujen osuus on yleensä kasvanut kesäkuukausien jälkeen, ja tämä kehitys saattaa toistua tänäkin vuonna, vaikka tämän vuoden trendi onkin poikennut tavallisesta.

Soviteltua päivärahaa saavien osuus pysyi kesäkuun tasolla, ollen 17,3 prosenttia kaikista ansiopäivärahan saajista. 

Ansiopäivärahamenot kasvoivat

A-kassan ansiopäivärahamenojen keväällä alkanut laskutrendi päättyi tänä vuonna jo heinäkuussa, kun viime vuonna käänne tapahtui vasta elokuussa. Heinäkuussa ansiopäivärahamenot nousivat 0,9 miljoonaa euroa kesäkuuhun verrattuna. Yhteensä heinäkuussa maksettiin ansiopäivärahaa 30,2 miljoonaa euroa, mikä on 18,4 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

null
Maksetut eurot kuukausitasolla (milj.) 2023-2024 A-kassa

Heinäkuun ansiopäivärahahakemukset ja maksettujen päivien määrä

Heinäkuussa maksettujen päivien määrä oli 19,1, mikä on 1,3 päivää enemmän kuin kesäkuussa. Myös viime vuoden heinäkuuhun verrattuna maksettujen päivien määrä kasvoi, nousua oli 0,5 päivää. 

A-kassaan saapui heinäkuussa yhteensä 27 597 ansiopäivärahahakemusta, mikä on 2 024 hakemusta vähemmän kuin kesäkuussa. Hakemusten määrä oli vain 6,5 prosenttia suurempi kuin viime vuoden heinäkuussa, kun muina tämän vuoden kuukausina kasvua edellisvuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna on ollut huomattavasti enemmän, jopa 20–30 prosenttia. 

Hakemustyyppien jakauma säilyi tavanomaisena. Suurin osa hakemuksista, eli 60,4 prosenttia, oli jatkohakemuksia. Ensihakemusten osuus nousi hieman kesäkuulta ja oli 6,8 prosenttia. Soviteltavia hakemuksia oli 32,8 prosenttia kaikista hakemuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ansiopäivärahan saajat kuukausittain 2023-2024
Ansiopäivärahan saajat kuukausittain 2023-2024
Lataa
Maksetut eurot kuukausitasolla (milj.) 2023-2024
Maksetut eurot kuukausitasolla (milj.) 2023-2024
Lataa

Linkit

Lisätietoa julkaisijasta

Avoin työttömyyskassa A-kassa on kaikille palkansaajille avoin, yleinen työttömyyskassa. A-kassa on yksi Suomen suurimmista työttömyyskassoista. Yhdessä ammattiliittojen kanssa A-kassa muodostaa jäsenilleen vankan turvan työelämän eri käänteisiin. Ammattiliitot antavat turvaa työelämään, me A-kassassa työttömyyden varalta. Valtaosa jäsenistämme kuuluu kassan lisäksi myös ammattiliittoon. 


Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, vuorottelukorvausta, liikkuvuusavustusta ja muutosturvarahaa.


Keskustoimistomme sijaitsee Helsingissä.


Olemme monialainen työttömyysturvan asiantuntija. Monta työtä, monta alaa – yksi työttömyyskassa!

A-kassa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avoin työttömyyskassa, A-kassa

A-kassa on luotettava ja nopea – Jäsentutkimus 2024 osoittaa jäsenten tyytyväisyyden5.7.2024 07:39:59 EEST | Tiedote

Avoin työttömyyskassa A-kassa on toteuttanut vuosittaisen jäsentyytyväisyystutkimuksensa, joka kohdistui tällä kertaa jäsenille, jotka ovat saaneet etuuksia ajalla 05/2023–04/2024. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää kassan jäsenten tyytyväisyyttä kassan toimintaan ja kerätä kehittämisideoita. Kyselyyn saatiin vaikuttavat 4 154 vastausta, ja kiitämme lämpimästi kaikkia vastanneita!

Kesäkuussa lomautettujen määrä putosi huomattavasti3.7.2024 08:12:02 EEST | Tiedote

Kesäkuun puolivälissä ansiopäivärahaa saaneiden määrä laski Avoimessa työttömyyskassassa A-kassassa yli 20 prosenttia toukokuun puoliväliin verrattuna, ja tämä ero pysyi kuukauden loppuun asti. Kesäkuussa 22 561 jäsentä, eli 9,3 prosenttia jäsenistä, sai ansiopäivärahaa. Lomautusajan päivärahaa saavien osuus oli toukokuuhun asti yli 40 prosenttia, mutta kesäkuun loppuun mennessä osuus putosi 32,5 prosenttiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye