Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Seuraava haku vanginvartijan koulutukseen on 12.–31.8.

Jaa

Rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen voi hakea 12.–31.8.2024 osoitteessa rskk.fi. Reilun vuoden kestävään koulutukseen valitaan 60 opiskelijaa, joiden opinnot alkavat tammikuussa 2025. Rikosseuraamusalan tutkinto antaa pätevyyden vankilan valvonnan ja ohjauksen tehtäviin eli vartijan työhön.

Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat suorittaneet vähintään toisen asteen tutkinnon miltä tahansa alalta. Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään B-luokan ajo-oikeus. Koulutettavat valitaan kuntokokeen ja soveltuvuuskokeen perusteella. Hakijan tulee olla vankeinhoitotyöhön soveltuva, joten ennen lopullista valintaa tehdään Suojelupoliisin perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Koulutus järjestetään monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy 10 kuukautta palkallista harjoittelua vankilassa, kahdessa jaksossa suoritettavat lähiopinnot Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa Vantaan Tikkurilassa sekä etäopintoja.

Tällä hetkellä Rikosseuraamusalan koulutuskeskus kouluttaa vankiloihin vuosittain noin 120 uutta vanginvartijaa. Päteville vartijoille on jatkossakin tarvetta eri puolilla Suomea mm. eläköitymisten vuoksi. Erityisesti Vantaan vankila tarvitsee lähivuosina lisää vartijoita meneillään olevan laajennushankkeen vuoksi.

Elokuun hakua seuraava haku rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen järjestetään alkuvuodesta 2025. Tarkempi ajankohta tiedotetaan syksyn aikana osoitteessa rskk.fi.

Rikosseuraamuslaitoksessa on meneillään organisaatiouudistus, joka saattaa tuoda muutoksia myös vartijan ammatin kelpoisuusvaatimuksiin. Esitys koulutusjärjestelmämallia koskevasta uudistuksesta valmistuu vuoden 2024 lopulla ja mahdolliset muutokset tulevat voimaan aikaisintaan vuonna 2026. Rikosseuraamusalan nykyinen tutkinto täyttää vanginvartijan ammatin kelpoisuusvaatimukset jatkossakin, vaikka koulutusjärjestelmään tulisi muutoksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

yksikönpäällikkö Sanna Kohvakka, Rikosseuraamusalan koulutuskeskus
p. 050 472 3035,
sanna.kohvakka@om.fi

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus

Ri­kos­seu­raa­musa­lan kou­lu­tus­kes­kus (RSKK) on ai­noa van­ki­loi­den val­von­nan ja oh­jauk­sen teh­tä­viin pä­te­vöit­tä­vä ja alan kou­lu­tus­ta jär­jes­tä­vä op­pi­lai­tos Suo­mes­sa. RSKK on osa Rikosseuraamuslaitosta ja se sijaitsee Vantaan Tikkurilassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye